Stedentrip Millstatt

millstattEen dagje uit naar Millstatt is leuk om te doen vanaf je vakantiebestemming in Oostenrijk. Of als tussenstop op de route naar Italië, Slovenië of Kroatië. Millstatt is een mooie, historische stad aan de Millstätter See in Karinthië. Als je op vakantie bent in Salzburgerland, Tirol of Steiermark is dit een leuke stad om te bezoeken tijdens een druilerige dag. Omdat de stad in het zonnige Zuiden van Oostenrijk ligt, heb je kans dat je hier tijdens een druilerige dag nog mooi weer treft. En anders heb je in ieder geval een prachtige autorit met vele mooie uitzichten voor de boeg.

Mooie route naar Millstatt

Als je vanaf (of via) Salzburgerland naar Millstatt wil bezoeken raden wij je aan om via Obertauern en Katschberg te rijden. Zowel Obertauern als Katschberg zijn een tussenstop waard (als je de tijd hebt).

Bekijk het beroemde Obertauern wat in de zomer in een spookdorp veranderd en vervolg je weg via Grosseck – Speiereck naar Katschberg.

Wanneer het mooi weer is, kan je op de Katschberg een stop maken (bovenop de Katschberg, aan de rechterkant is een parkeerplaats). Als je de brug over de weg neemt, kom je bij een kleine speeltuin. Als je nu verder loopt naar de kinderweide van de skischool (onder bij de skilift) kom je bij een mooie bosspeeltuin. Kinderen zullen je dankbaar zijn om hier te stoppen en zelf kom je tot rust in deze mooie omgeving.

De Katschberg is niet alleen de scheiding tussen Salzburgerland en Karinthie, maar ook tussen het Hohe Tauern gebergte en de Nockbergen. Er is dus onderweg genoeg te zien!

Via Seeboden rijdt je verder naar Millstatt.

millstatt bezoeken

Stedentrip Millstatt

Wanneer je Seeboden bereikt merk je al dat de sfeer aan de Millstätter See heel anders is dan in de rest van Oostenrijk. Seeboden en Millstatt hebben nog het meest weg van een mondaine badplaats.

Wanneer je Millstatt binnenrijdt wordt je begroet door een prachtig terras op het water. Gevolgd door een chique lange perfect onderhouden prommenade. Op een aantal plekken zijn stranden aangelegd met duikplanken, stijgers en glijbanen. Rondvaartboten liggen klaar om bezoekers rond te leiden en toeristische winkels en de supermarkten zijn hier zelfs op zondag geopend. Een on-Oostenrijkse ervaring.

Wat te doen in Millstatt

Wandelingen langs de Millstätter See. Om te beginnen. Met het hele gezin. Onderweg kom je een leuke speeltuin tegen, bomen om in te klimmen en gelegenheid voor koffie en ijs. Maak een ritje met een boot over de Millstätter See of bezoek één van de strandjes.

Daarnaast is een cultureel bezoek aan het klooster een bijzondere ervaring. De architectuur, de schilderingen en de kleuren doen denken aan de Romeinse tijd. De mooi aangelegde tuinen die je onderweg tegenkomt zie je ook niet veel in Oostenrijk.

Strijk neer op een terras, geniet van een kop koffie, bestel een ijsje en bekijk het mondaine publiek op het terras.

En tot slot: bezoek het badhuis van Millstatt. Millstatt kent een oude bad- en kuurcultuur. Iets wat je in het Badhuis aan het meer nog steeds kan beleven.

millstatt stedentrip

Accommodatie in Millstatt

Millstatt is een toeristische badplaats. Er zijn een aantal hotels, pensions en appartementen beschikbaar. Toch is het aanbod hier nog beperkt. Hierdoor blijft het stadje rustig maar moet je wel op tijd zijn wanneer je in de zomervakantie een accommodatie wil boeken. Wanneer je slechts één of twee nachten in Millstatt wil verblijven adviseren we je een hotel te boeken. Voor langere verblijfsperiode kan je uiteraard ook bij een pension of appartement terecht. Wanneer je de verblijfsduur in onderstaande tool intypt, komen vanzelf alle beschikbare accommodaties met bijhorende prijzen tevoorschijn.Booking.com

 

Trips » Stedentrip Millstatt

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..