Stedentrip Rovinj (Kroatië) met kinderen

Rovinj Tips

Een stedentrip Rovinj is goed te combineren met een vakantie in Oostenrijk, Slovenië of Istrë (Kroatië). Wij bezochten Rovinj vanuit Salzburgerland en reden er 4 uur over. We verbleven op een camping in de buurt en beleefde zo een aantal zonnige dagen in deze prachtige stad aan zee.

Tips voor een stedentrip Rovinj in Kroatië

Vanuit Utrecht is Rovinj 1400 km rijden. Een lange rit, maar goed te doen met een tussenstop in Oostenrijk. Ook vanuit het bekende Porec is Rovinj binnen 30 minuten bereikbaar. Hieronder delen we onze tips voor een stedentrip Rovinj (met kinderen).

Bezoek de Sint Eufemia kerk (bovenop de heuvel aan de kust)

De wandeling naar deze kerk is op zich al de moeite waard. Het bad omhoog loopt langs de kust. Onderweg heb je dus geweldig uitzicht over de zee. Er staat nog een oud kanon en aan de voet van de berg zijn kleine inhammen waar gretig gebruik van gemaakt wordt door aanbidders van zee en strand. Een snelle duik is hier mogelijk.

Bovenop de heuvel ligt de Sint Eufemia kerk. Een touristische hotspot maar daarom niet minder mooi. Na ons bezoek hoorde we dat het restaurant naast de kerk de beste pizza’s (nog beter dan in Italië) serveert. Helaas hebben we hier zelf geen ervaring mee op kunnen doen.

Rovinj in Kroatie

Stadswandeling door smalle, karakteristieke straatjes

De weg omhoog naar de kerk is één en al historie en natuur. Kies voor de weg omlaag een binnendoor straatje. Deze zijn kleurrijk en vol kleine winkeltjes en kraampjes. Met een overdaad aan sieraden, keramiek en lekkernijen. Vooral aan het laatste hebben we ons enorm tegoed gedaan.

Rovinj stedentrip

Ijsjes, koffie en andere lekkernijen

Rovinj heeft veel te bieden op culinair gebied. Onze kinderen vergaapten zich aan de vele snoepwinkels en ijssalons. Zelf was ik het meest onder de indruk van een winkeltje met zeezout, chocolade en gedroogd fruit wat de naam Sweets & Pepper draagt (zie foto hieronder).

En tot slot is er de koffie. Deze is zó lekker. Iets sterker dan in Italië, maar iets milder dan in Griekenland. Je moet hem gewoon even proberen.Stedentrip Rovinj

Flaneren in de haven

Vanaf de boulevard heb je mooi uitzicht op de stad. En over het water. Vanaf hier begin je aan de tocht door de kleurrijke steegjes, naar de beroemde kerk of naar één van de zwemplekken aan zee. Uiteraard kan je vanaf hier ook diverse boottochten maken. De prijs is ongeveer 10 euro per persoon per uur (kinderen half geld). Het aanbod is enorm!

Rovinj bezoeken

Favorieten plekken in Rovinj

We delen graag onze favorieten in Rovinj met je. Heb je tips op aanvullingen op deze lijst? Dan horen wij ze graag! We gaan beslist nog een keer terug naar deze mooie, zonnige stad.

 • Sweets & Pepper: winkel in de hoofdstraat waar zout, chocolade en gedroogd fruit te koop zijn, alles is lekker!
 • Ijssalon Gelateria Italia: niet alleen het ijs is hier lekker maar ook de koffie, probeer vooral de ijskoffie.
 • Bakkerij Zvrk Burek: dit kleine bakkertij heeft de lekkerste broden en lekkernijen. Wij namen de chocoladestrudel en deze is!
 • Helaas hebben we qua restaurants geen aanraders in Rovinj. Ondanks dat we er best wat geprobeerd hebben (zelf de aanbevolen restaurants in Tripadvisor vinden we niet noemenswaardig). Gek, want op andere plekken in Kroatië hebben we echt heel goed gegeten. Wel hebben we achteraf gehoord dat de pizzeria naast de kerk (zie bovenin dit artikel) heel goed is.
 • Seafood, truffel, pizza’s en Cepavi. Dat eet je aan de kust van Kroatië. Het eten kent veel Italiaanse invloeden. Behalve dan de Cepavi, wat gekruide Kroatische worstjes zijn. Een grote hit bij de kinderen. Verder zijn er veel visschotels of schotels en pasta’s met schelpdieren. En het smaakt allemaal lekker!rovinj met kinderen

Tips voor een stedentrip Rovinj met kinderen

 • In de zomer is het hier warm, pas je kleding aan op de warmte en vergeet niet te smeren met zonnebrand.
 • Neem een zonnebril mee en voldoende water.
 • In Kroatië betaal je met Kuna. Bij de grensovergang zijn voldoende wisselpunten. Hier betaal je geen provisie en wisselen gaat snel en betrouwbaar. Euro’s willen ze op de meeste plekken niet aannemen.
 • Zorg voor relaxte wandelschoenen. Je legt best wat meters af tijdens een stedentrip Rovinj.
 • Als je vanuit Porec aan komt rijden, rijdt dan binnendoor. De natuur en uitzichten zijn waanzinnig mooi en dit mis je als je over de snelweg rijdt.
 • Ons advies is om een stedentrip aan Rovinj in de ochtend te plannen. De blijven tot de lunch en dan weer te vertrekken. Zo ontloop je niet alleen de drukte, maar ook de meeste hitte.
 • De route naar Kroatië is lang en kan erg druk zijn. Overnachten onderweg naar Kroatië is zeker aan te raden.

 

 

Kroatië » Stedentrip Rovinj (Kroatië) met kinderen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..