- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Ons avontuur op de familievriendelijke Via Ferrata in Avoriaz

Frank van Delden

Laatste update:

Via Feratta Avoriaz

Onze tieners willen echt niet elke dag wandelen. Van klettersteigen krijgen ze daarentegen nooit genoeg. Tijdens onze actieve vakantie in Frankrijk ontdekten we in Avoriaz een toffe Via Feratta-route, waarbij we onder het klimmen ook nog eens konden genieten van het uitzicht en de zonsondergang.

Klettersteigen aan de rand van Avoriaz

Het Via Feratta-parcours start aan de rand van het dorp. Je kunt deze route zelf ondernemen, maar ook deelnemen aan een georganiseerde tocht met gids. Omdat wij de route nog niet kennen, heeft het tourismebureau van Avoriaz voor ons een gids geboekt. Wil je zelf deze tocht maken? Hier staan twee aanbieders van deze tochten.

We ontmoeten onze gids op de grote parkeerplaats bij de ingang van het dorp. Hier krijgen we onze uitrusting. Een klimgordel met klettersteigset en een helm. Zelf hadden we al goede wandelschoenen en praktische wandelkleding meegenomen.

Makkelijke start

Het eerste deel van de route is makkelijk. Hij is zelfs zó makkelijk dat de tieners beginnen te protesteren dat het ’teveel op wandelen lijkt’. Maar de gids verzekert ons: dit is maar een oefening, straks begint het echte werk. En daar heeft hij niets teveel gezegd. Na een korte aanloop klimmen we langs steile wanden omhoog. Wanneer we even de tijd nemen om om ons heen te kijken, kunnen we genieten  van het uitzicht op de gletsjers om ons heen.

Klettersteigen: Het begin van de route is makkelijk.
Het begin van de route is makkelijk.

Keuze uit twee routes

Wanneer we bij een  splitsing komen en moeten kiezen voor de ‘makkelijke route’ of de ‘moeilijke route’ antwoorden de kinderen snel dat we de makkelijke route nemen. Dat geeft maar aan dat deze route meer dan genoeg uitdaging biedt. De tocht naar de top duurt zon 1,5 uur. Eenmaal op de top genieten we van nog even van het uitzicht voor we weer naar ons vertrekpunt terug lopen.

Af en toe is het behoorlijk steil

Zo veel meer te doen in Avoriaz

Avoriaz is een van de 12 bestemmingen in ‘Les Portes du Soleil’. ’s Winters is het een van de grootste skigebieden ter wereld, maar ook in de zomer is er enorm veel te doen En is het een heerlijke bestemming voor een actieve vakantie in Frankrijk. Hiken, biken, raften, canyoningen, klimmen, zwemmen en nog heel veel meer. De duurzame 12 bestemmingen zijn verdeeld over Frankrijk en Zwitserland, hierdoor kan je in ‘Les Portes du Soleil’ letterlijk grenzeloos genieten.

Avoriaz
Avoriaz is een fijne bestemming in de zomer

Avoriaz is een autovrij resort. Wij bezoeken het met de gondel (die vanuit Morzine vertrekt) en een keer met de auto, die we aan het begin van het resort in de enorme parkeergarage achterlaten. Alles is lopend bereikbaar. En wie niet graag loopt, die kan het treintje nemen, wat de hele dag door het resort rond rijdt. Eenmaal aangekomen in Avoriaz hebben we direct het gevoel dat we ons in een vakantieresort bevinden, of misschien eerder een soort luxe camping. Overal worden activiteiten georganiseerd. Op het plein geeft iemand Zumba les (waar overigens opvallend veel mensen aan deelnemen), er staan overal spelletjes en er zijn veel attracties waar kinderen zich kunnen vermaken. In de buurt van het dorp zijn tal van prachtige wandel- en fietsroutes uitgezet. Hier kan je echt samen met je gezin genieten van de bergen en de natuur.

Injijni

Frank van Delden

Vanuit Oostenrijk schrijf ik over alles wat met bergen, avontuurlijke vakanties, kamperen en outdooractiviteiten te maken heeft. Mijn favoriete activiteiten zijn (toer)skiën, wandelen, (downhill) mountainbiken en fotograferen. Ik wil iedereen graag laten zien hoe veel er te zien, doen en te beleven is in de bergen.

Daarnaast heb ik inmiddels uitgebreide ervaring met het testen van de wandelschoenen, outdoorkleding, outdoorgear en gadgets.

Eerder Verschenen

5x stoere activiteiten die een zomervakantie in Savoie Mont Blanc onvergetelijk maken

Review GO-OFF Blitz fietshelm met vizier

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.