Flori´s Erlebnispfad in Flachau, bergwandelen langs speeltuinen

Flori´s Erlebnispfad in Flachau is een van onze favoriete familievriendelijke bergwandelingen in Flachau. Onderweg kom je langs een flink aantal speelplekken. Je leert daarbij van alles over de plaatselijke natuur en de omgeving. Het uitzicht op de omliggende bergen is ook spectaculair. Tijdens het wandelen heb je zicht op onder meer het Dachstein massief, Hochkönig en het Tennengebergte.

Tot grote vreugde van onze kinderen wandelen wij Flori´s Erlebnispfad een paar keer per jaar. Wil je weten hoe dat er uit ziet? Lees dan snel verder.

Start flori's flachau

Ger startpunt staat zeer duidelijk aangegeven.

Samenvatting kindvriendelijk wandelroute Flori’s Erlebnispfad

Startpunt: bij het bergstation van de Starjet 1 stoeltjeslift.
Aantal kilometers:
 ca. 2 km.
Aantal hoogtemeters: 80 meter.
Duur: ca. 2 uur (ronde).
Classificatie: eenvoudig.
Geschikt voor kinderen: ja, zeer geschikt voor kinderen van alle leeftijden.
Geschikt voor kinderwagen: ja, kinderwagens en bolderkarren zijn gratis te leen bij het startpunt.

Kindvriendelijke wandelroute in Flachau

Flori’s Erlebnispfad is een speciaal voor kinderen aangelegde bergwandeling. Ga jij met je kinderen op zomervakantie naar Flachau? Dan wil je deze wandeling niet missen! De wandeling begint bovenaan de skilift Starjet 1. Als je in Flachau verblijft, kan je tijdens je vakantie 1 keer gratis met deze stoeltjeslift. Wanneer je in de buurt verblijft, kost een retour ongeveer 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen.

Boven aangekomen staat deze wandelroute erg goed aangegeven. Gewoon de bordjes “Flori’s Erlebnispfad” volgen. Ook tijdens het wandelen hoef je absoluut niet bang te zijn dat je verdwaalt, want de route staat echt heel duidelijk aangegeven.

Floris wandelroute voor kinderen in Flachau

De roodharige Flori wijst de kinderen de weg.

Flori´s Erlebnispfad is een grote speurtocht

Bij de start van de route kunnen kinderen een kaartje meepakken met daarop de route. Hierop staan de speeltuinen en vragen onderweg aangegeven. Ook krijgen ze een potlood waarmee ze een leuke puzzel kunnen oplossen.

Flori Flori´s Erlebnispfad Flachau kaart

Op de kaart staan alle hoogtepunten van Flori´s Erlebnispfad.

De wandelweg leidt je van vraag naar vraag en van de ene speelplaats naar de andere. Onderweg kunnen kinderen vragen beantwoorden over bomen, sporen van dieren en natuurlijk over Flachau zelf. Helaas zijn de vragen (nog) niet in het Nederlands beschikbaar, maar dat mag de pret niet drukken.

Onderweg moeten de kinderen een aantal vragen beantwoorden

Onderweg moeten de kinderen een aantal vragen beantwoorden.

Heel veel speelplaatsen onderweg

Natuurlijk kom je onderweg langs de nodige speelplekken. We hebben ze niet geteld, maar het zijn er zeker meer dan 10 (!). Je hoeft dus nooit ver te lopen van de ene speeltuin naar de andere.

Zomervakantie Oostenrijk

Zo heeft een oude skilift nog steeds nut.

Waterspeelplaats bij Flor's in Flachau

De oversteekplaats is een van de favorieten. En kijk dat uitzicht.

Ook nog even op de foto BIJ Flori´s Erlebnispfad

Ook nog even op de foto als Flori.

Beloning bij de finish van Flori´s Erlebnispfad

Flori´s erlebnispfad begint en eindigt bij restaurant “Waldgasthof”. Wanneer je alle vragen beantwoord hebt, kan je hier binnen een leuke verassing afhalen. En als je er toch bent, het restaurant staat bekend om zijn goede keuken. Wij kunnen vooral de “Kaiserschmarrn” en de pompoensoep van harte aanbevelen.

Waldgasthof Flachau

De wandeling begint en eindigt bij de Waldgasthof.

Onder alle weersomstandigheden goed te doen

Ook wanneer het wat minder mooi weer is, is deze wandeling leuk om te doen. Omdat je een groot deel van de tijd tussen de bomen wandelt, ben je prima beschut tegen wind en regen. Het is wel slim om een regenjas in je wandelrugzak te doen, in de bergen kan het weer namelijk heel snel omslaan.

wandelroute Flori´s Erlebnispfad

Ook bij minder mooi weer is Flori´s Erlebnispfad een hele leuke wandeling.

Meer uitdaging? wandel ook naar de hoogste bergtop

Heb je na deze wandeling nog energie over? Wandel dan verder naar de bergtop “Grießenkareck”. Om deze bergtop te bereiken neem je de tweede stoeltjeslift (Starjet 2) omhoog. Wandel daarvandaan over het pad omhoog naar de top (kruis). Ook deze route staat erg goed aangegeven. Gewoon de bordjes volgen.

Gipfelkreuz Flachau, zomer

Natuurlijk moet je op de top even een foto maken bij het kruis.

Flori´s Erlebnispfad en verder omhoog wandelen

De top is een mooie plek voor een (korte) pauze.

Zorg wel voor stevige wandelschoenen, want het laatste stuk naar de top gaat over behoorlijk ruig terrein.

Dit laatste stuk tot aan de top, kost vanaf het bergstation van de lift ongeveer een uur tot anderhalf uur (met kinderen) wandeltijd. De terugweg leg je iets sneller af.

Samenvatting wandeling naar Grießenkareck

Aantal kilometers: ca. 5 km.
Aantal hoogtemeters: 300 meter.
Duur: ca. 1 uur en 45 minuten (ronde).
Classificatie: gemiddeld.
Geschikt voor kinderen: Ja, voor actieve kinderen vanaf een jaar of 7.
Geschikt voor kinderwagen: Nee, voor deze wandeling adviseren wij een rugdrager voor kleine kinderen.

Prijzen en toegang Flori´s Erlebnispfad

Een retour ticket voor de Starjet 1 stoeltjeslift kost voor volwassenen kost € 9,70 en voor kinderen € 5,80. Wil je ook met de tweede stoeltjeslift, dan gelden andere tarieven. Kaartjes zijn te koop bij de kassa onderaan de lift.

Met de Ski Amadé Sommerliftln pas en met de SalzburgerLand kaart kan je ‘gratis’ gebruik maken van de skilift

Zo bereik je Flori´s Erlebnispfad

Je vindt de stoeltjeslift onderaan de piste in het ‘oude’ centrum van Flachau. Daar is ook een kleine parkeerplaats. Via onderstaand kaartje is de gondel makkelijk te vinden.

Zomer in Flachau

De meeste Nederlanders kennen Flachau voornamelijk als wintersport bestemming. Logisch, want het is een walhalla voor wintersporters. Het kleine bergdorp heeft 2.900 inwoners maar ontvangt elke winter ruim 800.000 gasten. En daarvan komt een groot deel uit Nederland.

Maar Flachau heeft ook in de zomer veel te bieden. Bovendien is het een ideale plek voor een wat langere tussenstop onderweg naar Kroatie of een paar overnachtingen op de route naar Italië.

Samen zorgen voor goede wandelpaden…

Wist je dat je met het NKBV-lidmaatschap bijdraagt aan het onderhoud van paden en hutten in de Alpen en Pyreneeën? Elk jaar draagt de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging € 400.000 bij aan het Gegenrecht Fonds dat dit onderhoud voor zijn rekening neemt. Als lid van de NKBV krijg je daarom korting bij veel berghutten.

Wandelroute » Flori´s Erlebnispfad in Flachau, bergwandelen langs speeltuinen

verder lezen op bergfamilie.nl

2 opmerkingen

Helma Dinnessen 22 juli 2022 - 15:34

Geachte lezer, zijn de wandelpaden die geschikt zijn voor kinderwagens, ook geschikt om met een rolstoel te lopen?
BVD. Mvg. Helma Dinnessen

Antwoord
Maaike 22 juli 2022 - 21:20

Hoi Helma, dat vind ik moeilijk inschatten, een kinderwagen of buggy gaat goed, maar ik weet niet of dit vergelijkbaar is met een rolstoel. De weg is hier en daar best hard en hoppelig, en er zitten ook wat hoogtemeters in. Wanneer er een kind in de rolstoet zit, lijkt het mij goed te doen, maar anders lijkt het mij al snel te zwaar…

Antwoord

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.