Review: Quecha thermosfles van Decathlon getest

Afgelopen winter zijn we gewend geraakt aan picknikmanden in de auto, thermosflessen op de piste en eten uit broodbakjes. Tijdens de lockdown waren we ongekend veel buiten en moesten we volledig in ons eigen eten en drinken voorzien. In het begin even wennen, maar nu willen we niet anders meer! Heel wat thermosflessen zijn getest, rugzakken en skirugzakken zijn getest en we zijn professionele picknikkers geworden. De Quecha thermosfles van Decathlon hebben we al eerder kort beschreven in de thermosfles test. Maar op verzoek, volgt er nu een uitgebreide review van Quecha thermosfles MH500 voor wandelen en trekking.

thermosfles quecha

Getest in winter en voorjaar.

Samenvatting Quecha thermosfles van Decathlon

Materiaal: roestvrij staal.
Inhoud: 500 ml.
Isolerende werking: medium, houdt dranken 4 uur warm en 86 uur koud.
Wat is leuk: goedkope, lichte thermosfles geschikt voor koud houden van dranken.
Wat is minder: warmhoudend vermogen is beperkt voor winterse omstandigheden.
Kopen: voor 14,99 verkrijgbaar in verschillende kleuren.

warme dranken op koude dagen

Warme dranken op koude dagen.

Volledige review Quecha thermosfles van Decathlon

Onze test vindt plaats in de winter en het voorjaar in Oostenrijk. Bij lage temperaturen op de piste, bij iets hogere temperaturen tijdens wandelingen. Meestal gebruiken we een thermosfles voor warme dranken, maar deze thermosfles testten wij ook met koude dranken. Op warme zomerdagen is het wel zo fijn als je drinken koud blijft.

Fles met filter

Koffie en thee zijn de enige warme dranken die ik drink. En dan is thee eigenlijk nog teveel gezegd, het zijn voornamelijk kruiden aftreksels die ik onderweg meeneem. Deze thermosfles heeft een filter. Handig! Want dan hoef ik de thee niet eerst 10 minuten te laten trekken, voordat ik hem overgiet in de thermosfles.

Neem wel nog een losse beker mee, want uit de fles drinken is bij warme dranken geen goed idee. En er zit geen kop verwerkt in deze thermosfles (helaas!).

Volledig lekvrij

De eerste keer dat ik deze Quecha thermosfles uit mijn rugzak haal en iets wil drinken sta ik er maar een beetje mee te ‘klooien’. Het duurt even voordat ik door heb hoe de sluiting werkt (super simpel, gewoon omhoog duwen). Met handschoenen aan gaat dit niet heel vlot, maar het lukt. Het fijne is dan wel dat de fles niet lekt. Ook niet tijdens activiteiten als poederskiën, waarbij er behoorlijk wat gebeurt in onze skirugzak.

Isolerend vermogen

Het isolerend vermogen is wat beperkt voor warme dranken. Al snel wordt deze thermosfles uitsluitend nog voor koude dranken en kinderthee (die ook koud prima smaakt) gebruikt. De eerste twee uur blijft een drank warm. Daarna wordt hij snel steeds kouder en na vier uur is het een koude drank.

Koude dranken blijven wel de hele dag koud. Water blijft daarbij ook nog eens lekker ‘vers’ smaken in vergelijking met plastic flessen.

Decathlon thermosfles

Na 4 uur is de drank koud.

Quecha thermosfles makkelijk schoonmaken

De opening van de thermosfles is groot genoeg voor een afwasborstel. Deze thermosfles reinigen is daarmee een eitje. Het filter vind ik wat onhandig schoonmaken.

Conclusie Quecha thermosfles van Decathlon

Quecha thermosfles is wellicht niet de beste thermosfles, maar wel een fijne, gunstig geprijsde thermosfles die voornamelijk geschikt is om koude dranken lang koud te houden. Wanneer je graag je koffie of thee in de trein drinkt, is dit ook een goede optie. Maar voor warme dranken op lange dagen buiten is de fles minder geschikt. Je koopt deze thermosfles van Quecha voor 15 euro online.

 

 

 

Thermosfles » Review: Quecha thermosfles van Decathlon getest

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..