Bergfamilie.nl
- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Review deuter AC LITE 22 SL dagrugzak voor dames

Maaike Meerman

Wanneer ik ga wandelen in Oostenrijk, neem ik altijd een dagrugzak mee. Of ik nu een dagwandeling ga maken, of slechts een korte wandeling (die in mijn geval toch al snel 3 uur duurt). Wat er in mijn dagrugzak gaat? Minimaal één fles water, een EHBO setje, een regenjas, mijn telefoon en wat te eten. Sinds dit voorjaar ga ik op pad meteen nieuwe dagrugzak: deuter AC LITE 22 SL. Deze 22 liter rugzak is voor mij de optimale grootte voor dagwandelingen. Ben je benieuwd naar mijn mening over deze wandelrugzak? Mijn mening en ervaring lees je in deze review van deuter AC LITE 22 SL.

Specificaties deuter AC LITE 22 SL dagrugzak voor dames

Inhoud: 22 liter.
Gewicht: 910 gram.
Materiaal: deels gerecycled polyester.
Geschikt voor: wandelingen en dagtochten, de SL uitvoering is specifiek voor dames.
Wat is leuk: de mooie kleuren en praktische inpakmogelijkheden.
Wat is minder: verstelbare heupband glijdt langzaam open.
deuter AC LITE 22 SL kopen: voor 94,95 euro in de deuter webshop.

Meer informatie over testpersoon (Maaike)

De review van deuter AC LITE 22 SL is gemaakt door Maaike Meerman. Maaike is 176 cm lang en weegt 60 kilo. Wonend in Oostenrijk maakt zij regelmatig bergwandelingen, alleen of met het gezin. Maaike is moeder van 2 kinderen en als gezin zijn zij zo veel mogelijk actief in de bergen.

deuter AC LITE 22 SL: fijne rugzak voor dagtochten.
deuter AC LITE 22 SL: fijne rugzak voor dagtochten.

Uitgebreide review deuter AC LITE 22 SL damesrugzak

Ik ontving deuter AC LITE toen de winter nog in volle gang was. Tot mijn grote vreugde is de lavendel – paarse kleur van de rugzak helemaal naar mijn smaak. En dus keek ik al twee maanden lang reikhalzend uit naar het moment waarop ik deze tas eindelijk mee kon nemen op mijn wandelingen. Zodra de sneeuw bij ons in het dorp begon te smelten, ging ik met deze rugzak op pad. En sindsdien ben ik nog niet met een andere dagrugzak op pad geweest. Want niet alleen de kleur, maar ook de pasvorm en het comfort van deze rugzak vallen enorm in de smaak. Waarom dat precies is, zal ik hieronder toelichten.

Genoeg pakvermogen voor een dagtocht.
Genoeg pakvermogen voor een dagtocht.

Groot draagcomfort

Ik ben vrij lang en slank gebouwd. Veel rugzakken zijn bij mij net iets te breed of een beetje kort. Nu kom ik, dankzij de afstelmogelijkheden, met elke rugzak wel uit de voeten, maar deuter AC LITE 22 SL zit echt als gegoten. De banden zitten redelijk dicht bij elkaar en zijn heel makkelijk af te stellen. De rugzak draagt precies vanaf mijn schouders tot de bovenkant van heupen (zie foto’s) en een deel van het gewicht wordt op de heupen gedragen. Sterker nog, hoe groter het gewicht in de rugzak, des te meer het gedeelte dat ik op mijn heupen voel ‘leunen’.

Makkelijk af te stellen rugzak

Deze rugzak afstellen is echt een 5 minuten klusje. De verstelbanden aan de schouderbanden, borstband en heupband zijn zeer makkelijk te verstellen. Vergeet daarna niet de heupband een beetje te blokkeren (bijvoorbeeld met een knoop) anders schuift deze onder het wandelen heel langzaam een beetje losser.

Uitgebreide ventilatie

De brede heupbanden en de schouderbanden zijn voorzien van een soort mesh ventilatie met een zachte afwerking. Deze zachte afwerking ervaar ik als een groot voordeel ten opzichte van rugzakken van andere merken, die hier vaak een wat ruwer materiaal gebruiken. Ruwe plekjes op mijn heupen horen hiermee hopelijk tot het verleden!

Het rugpand is voorzien van het Aircomfort systeem, wat we al kennen van de deuter Futura 32. Dit systeem zorgt ervoor dat de rugzak niet tegen je rug aanhangt, maar een stukje er vanaf. Lucht kan letterlijk tussen de rugzak en je rug door ventileren.

Opbergruimte op drie plekken

AC LITE 22 SL is een praktische en minimalistisch uitgevoerde rugzak. Het hoofdvak is alleen bereikbaar via de bovenkant, onder de klep. Deze zit dicht met een trekkoord. Er is geen ‘snelle toegang’ via de zijkant. De rits in de zijkant is echt een klein zijvak waar je bijvoorbeeld je telefoon en powerbank in mee kan nemen. Wel zit er een bekerhouder aan de zijkant van de tas, waardoor je hier wel snel toegang hebt. En daarbij is de dagrugzak ook nog eens geschikt voor een drinksysteem zoals Camelbak. In het deksel is ruimte voor een portemonnee en telefoon of een EHBO set. Niet heel veel ruimte, maar wel een praktische ruimte.

Conclusie van mijn ervaring met deuter AC LITE 22 SL

Deze dagrugzak voor dames ziet er niet alleen heel fijn uit, hij draagt ook heel comfortabel. Voor mij lijkt deze rugzak op maat gesneden, bij mijn 176 cm en vrij lange bovenlichaam. De rugzak heeft een brede en comfortabele (zachte!) heupband en is voorzien van uitgebreide ventilatie. De 22 liter inhoud is genoeg voor een liter water, diverse snacks, een regenjas, telefoon, portemonnee, wandelkaart en EHBO set. Kortom, genoeg om een dag te wandelen. Ga je meerdere dagen wandelen of wandel je met kleine kinderen voor wie je van alles mee wilt nemen? Dan adviseren we deuter Futura 32. Deze heeft, zoals de naam al zegt een inhoud van 32 liter en is ook in damesvariant verkrijgbaar.

Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van deze expert reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.
Injijni

Maaike Meerman

Ik ben gek op bergen, natuur en lekker eten. Eigenlijk ben ik altijd buiten en onderweg. In alle seizoenen, in alle weersomstandigheden en op alle manieren. Het liefst onderneem ik activiteiten met de leukste mensen die ik ken, mijn eigen gezin. Maar ik kan heel erg genieten van een vakantie met vrienden of gewoon helemaal alleen.

De afgelopen jaren heb ik ontelbaar veel avontuurlijke activiteiten ondernomen en outdoorkleding en gear getest. Op bergfamilie.nl deel ik al mijn ervaringen.

Eerder Verschenen

Natuurliefhebber? In Rauris en het Nationalpark Hohe Tauern is de natuur nog puur en ongerept

Zo plannen wij onze actieve vakantie met tieners in de bergen

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.