- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Review: Mizu RVS drinkfles

Maaike Meerman

Laatste update:

mizu getest

Wanneer ik op pad ga (wandelen, klimmen, mountainbiken, langlaufen, skiën, WHATEVER) heb ik altijd een waterfles water bij me. En het gaat altijd op. Wanneer ik op pad ben met de kinderen is twee liter water eigenlijk het minimum wat ik meebreng. Na een half uur activiteit beginnen ze doorgaans al met de ‘ik heb zo’n dorst’ mantra. Wanneer ik al dat water mee zou sjouwen in plastic flesjes, zou ik vaak flesjes moeten kopen en zou dat enorm belastend zijn voor het milieu. Ik doe dat dus ook niet. Ik maak gebruik van hervulbare waterflessen. En sinds een jaar ben ik totaal de ban van de Mizu waterfles. Dus tijd voor review Mizu drinkfles!

Samenvatting review Mizu drinkfles

Materiaal: 18/8 roestvrij staal.
Inhoud: verkrijgbaar in verschillende maten (wij gebruiken voor de test een M8 (800 ml inhoud).
Kleur: verkrijgbaar in verschillende kleuren (voor deze review hebben we een lichtblauwe en een donkerblauwe gebruikt).
Geschikt voor: koude dranken
Prijs: vanaf 21 euro verkrijgbaar via Bol.com

review mizu

Complete review Mizu drinkfles

De afgelopen jaren zijn er vele drinkflessen voorbij gekomen. Veel waren van plastic en enkele van RVS. Sommige zijn gebleven maar andere waren ook na twee jaar totaal versleten, sloten niet goed af, of hieden het water niet koud.

Twee jaar geleden ontdekte ik in een sportzaak een Mizu drinkles. Ik vond hem wat prijzig maar besloot hem mee te nemen om mezelf te trakteren en omdat ik mijn laatste drinkfles net in de container had gegooid omdat deze lekte na een flinke val te hebben gemaakt.

Ontwerp

Heel eerlijk: het ontwerp is wat mij deed besluiten de Mizu drinkfles te kopen. De fles ziet er gewoon mooi uit. Daarbij was ik op zoek naar een waterfles en wilde ik graag weer een RVS variant. Ik ken de filosofie achter Mizu niet en het was echt alleen het ontwerp wat mij aansprak. Mizu is namelijk gewoon mooi.

mizu getest

Kwaliteit

Nu, twee jaar verder, heeft ons gezin meerdere Mizu drinflessen. Het is niet het ontwerp wat de collectie heeft doen uitgroeien. Het was de kwaliteit.

Mizu drinkflessen houden het water lang koud. En dat is zó ontzettend fijn op warme dagen met fysieke inspanning.

Daarbij blijft het water vers. De smaak is na twee dagen nog steeds fris en vers. Ook als het warm is. Probeer dat meer eens met een plastic fles.

Mizu drinkflessen zijn duurzaam. Ons gezin bestaat uit een aantal lieve maar onhandige mensen. Dat betekend dat drinkflessen vallen. Veel vallen. De Mizu waterfles krijgen dan ook veel krassen en zelfs wat deukjes. Maar ze blijven functioneel goed. Ze sluiten goed af (ook als de kinderen ze zelf dichtdraaien) en doen niets af in gebruik. Heel belangrijk in ons geval.

Tot slot sluiten ze goed af en hebben ze een fijne opening. Geen geknoei met drinken. Geen geknoei met vullen. En de opening is precies ruim genoeg voor de flessenborstel.

mizu

Tevreden

Kortom, voor ons is de Mizu waterfles de beste drinkfles die we tot dusver hebben gevonden. En nu we er allemaal één hebben zullen we voorlopig geen nieuwe drinkflessen meer hoeven kopen. Er zit namelijk een levenslange garantie op de flessen. Over duurzaam gesproken….

Het enige nadeel wat je misschien kan ervaren is het gewicht van de drinkfles. Mizu drinkflessen zijn door het materiaal (RVS) zwaarder dan plastic drinkflessen. Dit is bij sportieve outdooractiviteiten (hardlopen, trailrunning) waarschijnlijk een nadeel.

Geen sponsoring

Ondanks dat review misschien leest als een verkooppraatje van de Mizu verkoper, wil ik graag benadrukken dat Mizu ons op geen enkele manier sponsort. Wij schrijven oprechte reviews en deze is vanwege de kwaliteit van het product nogal enthousiast uitgevallen. We zijn trouwens ook enthoussiast over de drinkflessen van Stanley en Sigg. Mocht jij andere ervaringen met Mizu hebben, dan kan je die uiteraard in het opmerkingenveld hieronder achterlaten.

 

Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van deze expert reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.
Watersporten in Oostenrijk

Maaike Meerman

Ik ben gek op bergen, natuur en lekker eten. Eigenlijk ben ik altijd buiten en onderweg. In alle seizoenen, in alle weersomstandigheden en op alle manieren. Het liefst onderneem ik activiteiten met de leukste mensen die ik ken, mijn eigen gezin. Maar ik kan heel erg genieten van een vakantie met vrienden of gewoon helemaal alleen.

De afgelopen jaren heb ik ontelbaar veel avontuurlijke activiteiten ondernomen en outdoorkleding en gear getest. Op bergfamilie.nl deel ik al mijn ervaringen.

Eerder Verschenen

Gosausee Oostenrijk: prachtig meer met magisch bergpanorama

Zomer in Obertauern: informatie en tips voor een vakantie in Obertauern

Ook Interessant

1 gedachte over “Review: Mizu RVS drinkfles”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.