Review: Decathlon wandelschoenen Quecha MH 500 getest

Goede wandelschoenen zijn doorgaans behoorlijk aan de prijs. Toen ik Quecha MH 500 voor het eerst zag, was ik uitermate verrast door de aangenaam lage prijs van deze Decathlon wandelschoenen. Voor nog geen 70 euro koop je een goede wandelschoen waarmee je zonder problemen een flinke wandeling kan maken. Wil je meer weten over mijn ervaring met deze goedkope wandelschoenen van Decathlon? Lees dan snel verder!

Uitgebreide test van de Decathlon wandelschoenen.
Uitgebreide test van de Decathlon wandelschoenen.

Samenvatting review Decathlon wandelschoenen Quecha MH500

Categorie: lage wandelschoenen in categorie A/B. (Voor deze review heb ik het herenmodel gebruikt, maar er zijn ook dames wandelschoenen verkrijgbaar van dit model.)
Materiaal schoen: Runderleer en polyester.
Materiaal zool: EVA, syntethisch schuim (50%) en rubber (50%).
Geschikt voor: korte en middellange wandelingen op de gebaande paden.
Wat is leuk: waterdichte comfortabele Decathlon wandelschoenen voor gunstige prijs.
Wat is minder: worden ‘broeierig’ bij lange wandelingen.
Kopen: verkrijgbaar voor dames en heren voor € 69,99

Decathlon wandelschoenen test ervaringen en review
Quecha MH500: Prima instapmodel wandelschoenen.

Samenvatting review Decathlon wandelschoenen Quecha MH500

Voor onze uitgebreide wandelschoenen test, testen we ieder jaar tientallen verschillende wandelschoenen. De wandelschoenen van Decathlon zijn daarbij altijd de meest aantrekkelijk geprijsde schoenen. Deze Quecha MH500 kosten nog geen 70 euro, wat flink goedkoper is dan de concurrentie. Ik heb de Quecha MH500 wandelschoen de afgelopen periode intensief getest tijdens wandelingen door het bos en in de bergen. Van modderige bospaadjes tot rotsachtige ondergronden. Maar ook bij sneeuw, regen en op warme dagen.  Voor deze review heb ik het herenmodel gebruikt, maar er zijn ook dames wandelschoenen verkrijgbaar van dit model.

Pasvorm en comfort

Wanneer ik de schoenen voor het eerst zie, ben ik verrast door het dunne materiaal van de schoenen. In vergelijking met andere schoenen is de lip een stuk dunner. De zolen en de neuzen van de schoenen zijn gemaakt van stug rubber, waardoor je het idee krijgt dat de schoenen ook stug en lomp zijn. Zodra we de schoenen aantrekken valt mij op dat deze Decathlon schoenen heel erg comfortabel zitten.

Ook tijdens het wandelen zitten de schoenen erg comfortabel. De pasvorm is erg aangenaam. De zool van rubber en EVA (Ethyleen Vinyl Acetaat, een synthetisch schuim dat ook bij de fabricage van orthopedische schoenen wordt gebruikt) zorgt voor voldoende demping tijdens het wandelen. Wel valt mij op dat de zool een stuk dunner is dan de modellen van bekende merken wandelschoenen. De zool van de Hanwag Banks wandelschoen is bijvoorbeeld een stuk dikker.

De MH500 wandelschoenen vallen maatgetrouw. Koop dus gewoon de maat die je gewone schoenen ook hebben. Twijfel je over de juiste maat? Koop dan een maat groter.

Ademend en waterdicht

Deze Decathlon wandelschoenen zijn voldoende waterdicht. Zelfs tijdens een wandeling van 3 uur door de stromende regen blijken ze bestand tegen water en blijven mijn voeten droog. Omdat de schoenen van leer zijn gemaakt verwachten we dat ze ook op lange termijn goed waterdicht blijven.

Het enige nadeel van deze schoenen is dat ze op warme dagen een beetje ‘broeierig’ aanvoelen. De schoenen zijn weliswaar ademend, maar hebben veel tijd nodig om de warmte af te voeren. Ik ervaar dit vooral op warme dagen, tijdens wandelingen die langer dan twee uur zijn. Met een extra pauze en een paar goede wandelsokken verdwijnt de warmte overigens snel.

Decathlon wandelschoenen.
Fijne wandelschoenen voor niet al te moeilijke wandelingen.

Conclusie Review Decathlon wandelschoenen Quecha MH500

Deze Decathlon wandelschoenen zijn een prima keuze als je op zoek bent naar goedkope wandelschoenen. Voor wandelingen tot ongeveer 2/3 uur over wandelpaden in Nederland zullen ze zeker voldoen. Ook op gebied van stevigheid, grip en ademend vermogen scoren de Quecha schoenen een zeer ruime voldoende. Ga je meer uitdagende routes lopen? Of langere wandelingen maken? Dan zouden we een andere schoen overwegen. Deze wandelschoenen zijn alleen te koop bij Decathlon.

Wandelschoenen » Review: Decathlon wandelschoenen Quecha MH 500 getest

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..