Review: Hanwag Banks wandelschoenen aangepast aan jouw voeten

Geboren in Beieren, gedragen over de hele wereld. Dat is de belofte van Hanwag. Handgemaakte wandelschoenen uit Duitsland, klinkt ook direct als een goed idee in tijden waarin duurzaam reizen meer aandacht verdient als ooit tevoren. Dus besloot ik dit jaar mijn oude wandelschoenen in te wisselen voor een paar van Hanwag. Bij wijze van experiment. Hoe ik daar enkele weken later of denk? Je leest het in deze review van de Hanwag Banks wandelschoenen dames.

comfortabele pasvorm

Hanwag Banks: wandelschoenen op maat.

Samenvatting review Hanwag Banks

Materiaal: nubuck, suede, syntetica met Gore-tex membraan.
Categorie wandelschoenen: BA
Uitermate geschikt voor: wandelingen in de bergen.
Wat is leuk: comfortabele pasvorm.
Wat is minder: niet overal verkrijgbaar.
Kopen: voor € 229,- verkrijgbaar.

Fjallraven Abisko midsummer

Comfortabele pasvorm.

Volledige review Hanwag Banks wandelschoenen

Ik zocht deze wandelschoenen uit via internet. Gelukkig heb ik veel ervaring met het passen van wandelschoenen (ieder jaar proberen we meerdere paren voor onze wandelschoenen test) waardoor ik wel raad wist met vragen over de pasvorm. Deze wandelschoenen komen namelijk in verschillende uitvoeringen (met als aanpassingen straight fit extra of narrow). Omdat ik snel last krijg van stugge schoenen ter hoogte van de onderkant van mijn kleine teen, kies ik de straight fit extra. En dat blijkt de beste keuze sinds jaren.

Comfortabele pasvorm, op maat gemaakt

Hanwag Banks is verkrijgbaar voor smalle voeten, normale voeten en brede voeten. Ik kies de versie waar extra ruimte is bij de kleine teen. Dit blijkt een schot in de roos. Wanneer ik de schoenen ontvang ben ik niet alleen aangenaam verrast door de kleur (veel blauwer dan verwacht) maar ook door de pasvorm. Niks stroeve bergschoenen, maar comfortabele wandelschoenen. Geen knelpunten of drukpunten en een comfortabele zool!

Waterdicht, ademend en niet te warm

Functioneel heb ik niks aan te merken op deze wandelschoenen. Ik gebruik ze in de regen, loop ermee door kleine beekjes en ik draag ze op warme dagen. Mijn voeten blijven droog. Ondanks dat de schoenen er wat grof uitzien, dragen ze onder alle omstandigheden comfortabel. Ik draag ze met dunne wandelsokken en zo heb ik ook geen last van zweetvoeten.

Profiel en grip

Het profiel van de schoenen is grof (of eigenlijk zoals gebruikelijk bij deze categorie wandelschoenen, want ook de Lowa Lady GTX heeft een dikke zool). Toen ik ze begon in te lopen in Nederland, voelde dit nogal overdreven. Maar eenmaal terug in mijn vertrouwde bergen was dat gevoel helemaal weg. Ik heb grip, zonder in te leveren op comfort.

Onderhouden is overhouden

Hoe meer ik op mijn wandelschoenen gesteld ben, des te meer tijd besteed ik aan het onderhouden van mijn wandelschoenen. Hanwag Banks spuit ik daarom nog voor het eerste echte gebruik in met een verzorgende en vuilafstotende spray. En na iedere wandeling poets ik ze globaal schoon. Maar ze zien er daardoor wel nog steeds uit alsof ze nieuw zijn.

review wandelschoenen hanwag

De wandelschoenen zijn ideaal voor langere wandelingen.

Conclusie Hanwag Banks wandelschoenen

Zoals ik al begon: Hangwag Banks (ik heb uitvoering SF Extra Lady GTX) is mijn nieuwe favoriete wandelschoen. Wanneer ik een uitdagende wandeling start, is het op deze wandelschoenen. Voor mijn dagelijkse rondje door het bos kies ik iets lichters. Hanwag Banks is voor mij echt een keuze bij meer intensievere wandelingen van minimaal een uur. Ook tijdens alle outdoor vakanties gaan deze schoenen mee. Zegt genoeg toch?

Mocht je nu slechte ervaring hebben met wandelschoenen van andere merken, dan adviseer ik je deze schoenen eens te proberen bij een sportzaak. En probeer dan vooral de verschillende modellen van de schoenen uit. Dit is een mooie stap tussen de ‘standaard wandelschoenen’ en de minder aantrekkelijk geprijsde ‘wandelschoenen op maat’. Bij mij werkte dit althans perfect. In veel gevallen mag je de wandelschoenen thuis (binnen) een paar dagen proberen. Dan weet je zeker dat ze lekker zitten voordat je ze meeneemt op vakantie! Je koopt Hanwag Banks onder andere bij Bever voor € 229,95.

 

Wandelschoenen » Review: Hanwag Banks wandelschoenen aangepast aan jouw voeten

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.