De nachttrein naar Oostenrijk rijdt dagelijks vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem

Goed nieuws! De nachttrein naar Oostenrijk is terug! Sinds 25 mei 2021 rijdt er weer een nachttrein op het traject Amsterdam – Innsbruck / Wenen. De ‘nieuwe’ nachttrein rijdt dagelijks vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar München, Innsbruck en Wenen. Ook in de omgekeerde richting rijdt nu dagelijks een nachttrein van Oostenrijk naar Nederland. Wij vinden dat goed nieuws, de trein is immers een duurzaam alternatief worden voor het vliegtuig.

Nightjet, de nachttrein naar Oostenrijk

De ‘nightjet’ naar Oostenrijk

Comeback

Daarmee maakt de nachttrein naar Oostenrijk een heuse comeback. Sinds 2016 reden tussen Nederland en Oostenrijk geen nachttreinen meer. De Duitse spoorwegen zagen er door het teruglopende aantal passagiers geen heil meer in. De Oostenrijkse spoorwegen namen de ‘nightjet’ toen deels over van Deutsche Bahn, maar lieten de nachttrein vertrekken vanuit Düsseldorf. Daarmee verviel de directe verbinding en moest je vanuit Nederland eerst naar Düsseldorf reizen voordat je naar Oostenrijk door kon reizen.

Bestemming: Innsbruck of Wenen

De nieuwe nachttrein naar Oostenrijk bestaat uit tien rijtuigen, waarvan er zes slaapplaatsen hebben. De ene helft van de trein heeft als eindbestemming Wenen, de andere helft gaat naar Innsbruck.  De treinen worden in München ontkoppeld, waar een overstap naar Salzburg ook tot de mogelijkheden behoort.

De nachttrein rijdt onder meer naar Innsbruck.

De nachttrein rijdt onder meer naar Innsbruck.

Reisschema nachttrein naar Oostenrijk

De dienstregeling van de nachttrein naar Oostenrijk is inmiddels ook bekend. De trein vertrekt dagelijks om 19:38 uur  vanaf Amsterdam Centraal Station. Reizigers kunnen ook nog instappen in Utrecht (20:05 uur) en Arnhem (20:37 uur). In Duitsland stopt de trein ook nog in Duisburg, Düsseldorf en Keulen.

De trein wordt in Innsbruck om 09:14 uur verwacht en in Wenen om 08:47 uur.

Kijk voor de meest actuele informatie over de nachttrein naar Oostenrijk op de website van nsinternationaal.nl.

Uitstel, maar geen afstel

De eerste rit van de nachttreinverbinding stond gepland op 14 december 2020. Vanwege de coronamaatregelen is deze echter doorgeschoven naar 25 mei 2021.

Wat kost de nachttrein naar Oostenrijk?

Prijzen voor zitplaatsen beginnen bij 30 euro voor een enkele reis. Ligplaatsen zijn beschikbaar vanaf 60 euro en slaapplaatsen vanaf 90 euro. Kijk voor de meest actuele prijzen en hoe je treinkaartjes kunt boeken op de website van nsinternationaal.nl

Duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto

Met de comeback van de nachttrein hebben reizigers een duurzaam alternatief voor de auto en het vliegtuig. Omdat de trein bijna volledig rijdt op groene stroom rijdt, wordt tijdens een reis 31 maal minder CO2 uitgestoten, dan op een reis van dezelfde afstand met het vliegtuig.

Trein naar Oostenrijk - station Frankfurt Hbf

Wij hebben goede ervaringen met de trein.

Is de nachttrein voor jou een goede optie?

Voor ons is de nachttrein een goed alternatief om naar Oostenrijk te reizen (lees hier onze ervaringen met de trein naar Oostenrijk). Vooral wanneer je alleen reist. Je komt ontspannen aan en hebt onderweg tijd, rust en ruimte om te lezen, te werken of zelfs te slapen. Maar de reis met de nachttrein naar Oostenrijk duurt wel aanzienlijk langer dan een vliegreis. Zelfs wanneer je de reis vooraf goed plant (en niet te veel pech hebt met vertragingen) moet je rekening houden met een reistijd van ongeveer 14 uur.

Hoe zie jij dit? Zou jij overwegen om  de nachttrein te nemen? Of stap je toch liever in het vliegtuig of de auto? We zijn heel benieuwd naar jullie meningen. Laat je het ons weten via het opmerkingenveld hieronder?

Bergfamilie.nl » De nachttrein naar Oostenrijk rijdt dagelijks vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem

verder lezen op bergfamilie.nl

10 opmerkingen

Wilma Kolkman 23 november 2020 - 11:59

Blijft de trein dan ook het hele jaar doorrijden of is het alleen in de winter ?

Antwoord
bergfamilie 23 november 2020 - 14:31

Het is de bedoeling het hele jaar door Wilma.

Antwoord
Jacco 27 juni 2021 - 15:11

Kun je ook boeken icm hotel? Bestemming Wenen

Antwoord
Frank 5 juli 2021 - 15:12

Dag Jacco.. het beste boek je een hotel los. Bijvoorbeeld via deze site

Antwoord
Laura 29 oktober 2021 - 18:31

Hoe gaat het met bagage, Is daar een ruimte voor?
groet Laura

Antwoord
Helly Hansen Pro Shield
Maaike 29 oktober 2021 - 20:10

Er is een ruimte voor alle bagage. En als je een slaapcabine boekt, dan is daar plek voor je bagage.

Antwoord
Eric 7 september 2022 - 19:44

in een slaapcoupe, slaap je dan met anderen of heb je wat prive

grt Eric

Antwoord
Helly Hansen Pro Shield
Maaike 11 september 2022 - 19:37

Hoi Eric,
Er zijn coupe’s voor twee personen maar ook voor meerdere personen. Je kan een coupe ook afhuren (dan betaal je iets extra, maar is wel de moeite waard). Een coupé voor twee personen is afgesloten en er kan dus niemand zomaar binnenkomen.

Antwoord
Helena 16 september 2023 - 04:29

Ik heb een apneu apparaat, kan ik deze gebruiken in de trein?

Antwoord
Helly Hansen Pro Shield
Maaike 29 september 2023 - 15:57

Hallo Helena, volgende week reizen we met de nachttrein van Oostenrijk naar Utrecht, en dat gaan we dan gelijk voor je uitzoeken. Kan je zo lang op een antwoord wachten? Groeten Maaike

Antwoord

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.