Dít zijn de mooiste wandelingen in de overweldigende natuur van Stubaital

Heb je zin om er echt even helemaal uit te zijn? Weg van de drukte, werk en de dagelijkse beslommeringen? Ga dan natuur tanken in het Stubaital! Op slechts 20 minuten van de Tiroolse hoofdstad Innsbruck vind je een oase van rust en natuur. De dorpen Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg bieden je de keuze uit tal van activiteiten tussen gletsjers en almweides.

Ontdek hier hoe ontspannen een actieve vakantie in het Stubaital is!

Natuurtanken in Stubaital (Foto: TVB Stubai Tirol | Andre Schoenherr)

De mooiste familiewandelingen in Stubaital

De wandelmogelijkheden in het Stubaital zijn eindeloos. Iedere wandelliefhebber kan hier zijn wandelhart ophalen. Met de Stubai Super Card kan je gratis met de gondel, om daar moeiteloos wandelingen op grote hoogte te starten. Om je een goed idee te geven van de oneindige mogelijkheden, beschrijven we in dit artikel onze favoriete familiewandelingen in dit prachtige gebied.

De mooiste familiewandelingen (Foto: TVB Stubai Tirol | Andre Schoenherr)

Klimmen en klauteren door kabouterhuisjes van het Boomhutpad in Schlick 2000

Deze familiewandeling is ideaal om kinderen kennis te laten maken met bergwandelen. Op het boomhutpad gaan kleine kinderen al klimmend en klauterend van boomhut naar boomhut. De boomhutten zijn van kabouter Bardin, die zorgt voor de planten en dieren in het bos. Hij leert de kinderen van alles over de natuur en heeft natuurlijk ook een paar leuke speelplaatsen aangelegd.  Zo maken kinderen spelenderwijs kennis met de natuur en het bergwandelen. Succes gegarandeerd!

De gemoedelijke wandeling zit vol speelplezier en ontdekkingen. De route is ook met een kinderwagen goed af te leggen. Je vind het Boomhutpad bij het middelstation van Schlick 2000.

Boomhutpad Stubaital wandelen
Boomhutpad (Foto: TVB Stubai Tirol | Andre Schoenherr)

Stubaier bergmeren – Nieuw! verzamel zoveel mogelijk alpenjuwelen

Ze worden ‘de juwelen van bergen’ genoemd, deze negen turkooisblauwe bergmeren. De bijzondere kleur hebben de meren te danken aan het smeltwater van de omliggende gletsjers. Ieder meer is gevuld met fris water van drinkwater kwaliteit. Een bezoek aan deze ‘juwelen‘ van de bergen wordt niet alleen met verkoelende meren en indrukwekkende uitzichten beloond. Bezoek jij 7 van de 9 bergmeren met de stempelkaart? Dan krijgt ook nog eens een prachtig aandenken aan deze wandeltochten.

De wandelingen naar de Stubaier bergmeren variëren van 4 uur tot 8 uur. Het zijn daarmee ware dagtochten. Hier vind je een overzicht van de bergmeren en wandelroutes.

WildewasserWeg: bergwandeling langs natuurgeweld en gletsjerijs

Een absoluut hoogtepunt van een vakantie in Stubaital is de Wildewasser Weg! Ervaren bergwandelaars mogen deze wandeling eigenlijk niet missen.

De hele tocht bestaat uit 3 etappes, is in totaal 10 kilometer lang en telt 1.250 hoogtemeters. Aan het einde van de derde etappe bereik je de gletsjer Sulzenauferner. Het uitzicht hier is echt magisch! Hoe indrukwekkend ook, deze drie etappes zijn misschien niet voor iedereen weggelegd. Wandelaars kunnen er daarom ook voor kiezen om slechts één etappe af te leggen.

De eerste etappe is eenvoudig. (Foto: TVB Stubai Tirol | Andre Schoenherr)

Zo is de eerste etappe beperkt tot 45 minuten en ook geschikt om af te leggen met een kinderwagen of buggy. Ondanks dat deze route maar een klein deel van de WildeWasser weg omvat, wordt je ook tijdens de eerste etappe rijkelijk beloond met natuurschoon. Je doorkruist de Ruetz Karakt kloof tot aan de Grawa waterval. Hier vind je het Grawa observatorium. Vanaf de comfortabel ligstoelen op het platform, geniet je optimaal van het indrukwekkende natuurgeweld.

De tweede etappe staat verder in het teken van de Grawa waterval, een steile weg voert je langs de waterval omhoog. Deze tocht kan niet met kinderwagen afgelegd worden en duurt ruim twee uur.

De laatste etappe voert je in ruim twee uur over een leerpad langs de gletsjer. Een onvergetelijke ervaring!

Wildewasserweg (Foto: TVB Stubai Tirol | Andre Schoenherr)
Wildewasserweg (Foto: TVB Stubai Tirol | Andre Schoenherr)

Natuur tanken in het Stubaital

In het Stubaital vindt je vakantiegeluk op maat. Het aanbod aan activiteiten is hier net zo divers en uitnodigend als het landschap. Tussen het gletsjerijs en de groene almweides geniet je van natuur, activiteiten en elkaar. Wandelliefhebbers kunnen kiezen uit ontelbare wandelingen waarbij ze genieten van indrukwekkende uitzichten. Maar actiezoekers komen hier ook perfect aan hun trekken. Paragliden, mountainbiken en klettersteigen zijn geliefde sporten in deze regio. Op hete zomerdagen vind je verkoeling in de ijsgrot in de Stubaier gletjser of bij één van de 9 bergmeren. Wat je ook zoekt, in Stubaital zal je het vinden!

IJsgrot Stubaier Gletsjer
Verkoeling in de ijsgrot (Foto: TVB Stubai Tirol | Andre Schoenherr)

Meer informatie

Gun jij jezelf zo’n bijzondere familievakantie in het Stubaital? Dan hebben we hier nog een paar handige websites met meer informatie over de volgende onderwerpen:

vakantie Oostenrijk » Tirol » Stubai » Dít zijn de mooiste wandelingen in de overweldigende natuur van Stubaital

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..