Zo koop je een digitaal vignet Oostenrijk

Wanneer je met de auto, motor of camper op vakantie naar Oostenrijk gaat, vergeet dan niet om een vignet aan te schaffen. Rij je (per ongeluk) zonder vignet op een plaats waar het verplicht is? Dan riskeer je een boete van 120 euro. Oostenrijk vignetten zijn verkrijgbaar bij alle tankstations langs de snelweg in Oostenrijk en vlak voor de grensovergangen. Wil je liever vooraf een vignet Oostenrijk kopen? Dan kan je er ook voor kiezen om een digitaal vignet te bestellen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat kan doen.

In Oostenrijk is een vignet verplicht op de snelweg

In Oostenrijk is een vignet verplicht op de snelweg

Een digitaal vignet hoef je niet te plakken

Sinds 2017 kunnen automobilisten ook kiezen voor een digitaal vignet Oostenrijk. Met dit digitale vignet hoef je geen sticker meer op je voorruit te plakken. Een digitaal vignet wordt namelijk aan het kenteken van de auto gekoppeld. Net als bij een ‘normaal vignet’ kan je kiezen voor een geldigheid van 10 dagen, 2 maanden of een jaar (alleen van januari tot januari).

Hoe koop je een digitaal vignet voor Oostenrijk

Digitale vignetten kunnen online besteld worden via de webshop van de Asfinag, de Oostenrijkse wegenbeheerder. Hou er rekening mee dat consumenten het digitale vignet minimaal 18 dagen van te voren moeten aanvragen. Dit is zo vanwege de wettelijke bedenktijd die consumenten in Oostenrijk hebben.

Wil je toch last minute een digitaal vignet kopen? Koop hem dan als ondernemer in plaats van consument, op die manier kan je zelfs nog een vignet kopen dat vandaag al geldig is. De 18 dagen wachttijd geldt namelijk niet voor ondernemers. Hieronder kan je zien hoe je als ondernemer een vignet koopt.

Digitaal vignet Oostenrijk

Als ondernemer kan je wél last minute een digitaal vignet voor Oostenrijk kopen.

Tip: controleer de geldigheid van het vignet na aankoop

Vergeet niet om na aankoop de geldigheid van het digitale vignet controleren. Dat kan via deze link: Voer het kenteken in en kies voor ‘digitaal vignet’. Je krijgt daarna direct te zien of het vignet al of niet geldig is.

Digitaal vignet Oostenrijk

Zo controleer je de geldigheid van het vignet.

Vergeet ook de andere regels voor automobilisten niet!

Naast de verplichting om een vignet aan te schaffen, gelden er nog een aantal ander verplichtingen in de auto in Oostenrijk. Zo moet je een aantal zaken verplicht in de auto hebben: een gevarendriehoek, veiligheidshesje en een ehbo set. Gebruik je Oostenrijk alleen als doorreisland? Bekijk dan ook welke andere zaken verplicht in de auto aanwezig zijn in de andere landen waar je naar toe gaat.

In de winter zijn bovendien winterbanden verplicht in Oostenrijk. Tevens worden goede sneeuwkettingen aangeraden tijdens een wintervakantie in Oostenrijk. Hierbij is het belangrijk om te weten dat All season banden in Oostenrijk niet (altijd) als winterbanden gelden.

 

Bergfamilie.nl » vakantie Oostenrijk » Zo koop je een digitaal vignet Oostenrijk

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk