Review: Reima regenkleding voor kinderen getest

De afgelopen weken heeft het geregend. Heel veel geregend. Alleen een goede regenjas was niet genoeg als je naar buiten wilde in Oostenrijk. Dus kochten we regenkleding voor onze kinderen. Niet alleen een regenjas, maar een heel regenpak. En zo gingen we naar buiten. Fietsen, wandelen, spelen in de speeltuin, de hele shabam. Voor onze zoon kozen we de regenkleding van Reima. Want dat blauw vond hij zo mooi. Hoe het hem de afgelopen weken verging in dit regenpak, lees je in deze review.

Reima regenjas kind

Een fijne jas voor voorjaar, zomer en najaar.

Samenvatting Reima regenkleding voor kinderen

Materiaal: PVC vrij gerycled polyester.
Beschikbare kleuren: blauw.
Water kolom: regenjas Mist 8.000, regenbroek Kierto 10.000 (geschikt voor heftige regenbuien) .
Wat is leuk: allround waterdichte jas voor voorjaar, zomer en najaar.
Wat is minder: snel uitverkocht, lage beschikbaarheid.
Kopen: jas Mist voor € 59,95 en broek Kierto voor € 69,95.

kind speelt in regen

Buiten spelen onder alle omstandigheden.

Volledige review Reima outdoor en regenkleding voor kinderen

Reima is een echt outdoormerk voor kinderen. Het Finse merk heeft een enorme ervaring in buitenspelen onder alle (Finse) weersomstandigheden. Aangezien het weer in Finland extremen kent (extreme sneeuwval, kou, regen maar ook zonnige dagen met hoge temperaturen) is de kleding technisch hoogstaand. Het behoort daarmee tot onze favorieten outdoorkleding merken voor kinderen.

Duurzame regenkleding voor kinderen

Reima heeft een duurzame belofte. Deze regenkleding is van polyester, plastic. De duurzame belofte zit hem in de bewerking. Bij het waterafstotend maken van de kleding worden geen schadelijke stoffen gebruikt. Door de natuurlijke bewerking van de kleding hoeft deze minder vaak gewassen te worden. En bij veel outdoorkleding van het merk worden recycelbare materialen gebruikt. Omdat de kleding van goede kwaliteit is, gaat het lang mee. Als je kind eruit gegroeid is, kan de kleding doorgegeven of doorverkocht worden.

mountainbiken in de regen

Fijne kleding om in te mountainbiken.

Doordachte pasvorm en design

Jas ‘Mist‘ is favoriet. Niet alleen als regenjas, ook als dagelijkse jas naar school. Op de mountainbike beschermt de jas tegen regen, wind en opspattende modder. Onder de kraan is de jas snel weer schoongespoeld. De lichtblauwe details op de jas geven de regenjas een ‘casual’ uitstraling. De stof is zacht en soepel, heel anders dan we van regenjassen gewend zijn.

Volledig waterdicht

Officieel is kinderregenjas Mist niet volledig waterdicht, maar in de praktijk volstaat deze jas zelfs op de meest regenachtige dag. De jas heeft een groot ademend vermogen waardoor hij niet ‘klam’ aanvoelt. De afwerking van de mouwen sluit goed af rond de polsen en de capuchon en hoge kraag houden gezicht en hals droog.

Broek Kierto, regenbroek en outdoorbroek

Regenbroek Kierto kan in de taille ingenomen worden. Dat is bij onze zoon ook echt nodig, want de broek valt wat ‘wijd’. We hebben al een maat kleiner besteld (wat goed uitkomt) maar hij is nog steeds wat aan de grote kant. Toch blijkt dit de ideale broek voor natte dagen buiten. Zoonlief speelt in beekjes, wandelt in de regen, en neemt comfortabel plaats in de modder om wat met stenen te spelen. Na een dag buiten ziet de broek er verschrikkelijk uit. Alles is bruin van de modder. Ik spoel de broek uit, hang hem op en tot mijn verbazing ziet deze er de volgende dag weer als nieuw uit. I love it!

renjas en regenbroek voor kind

Regenkleding voor kinderen.

Conclusie Reima regenkleding voor kinderen

Jas Mist is een van onze favorieten uit de kindercollectie voor deze zomer. De jas is fijn op regendagen, maar ook op alle andere dagen. Onze zoon draagt hem regelmatig naar school en op de mountainbike dient de jas als bescherming tegen opspattende modder.

Broek Kierto is technisch gezien een topstuk. Ideaal voor kinderen die veel en graag buitenspelen op dagen met minder mooi weer. Uitstapjes naar het bos, het strand of de bergen worden een stuk aangenamer met deze broek. Al is het alleen maar omdat je hem zo makkelijk afspoelt en het vuil letterlijk ‘op’ de broek blijft in plaats van dat het erin trekt.

De pasvorm is groot, je kan in veel gevallen een maat kleiner bestellen. Onze zoon draagt de Nederlandse maat 134. De jas bestelde wij in maat 140 en de broek in 128. Daarbij valt de jas perfect, maar is de broek nog aan de grote kant. Is je kind wat minder smal? Dan kan je maatgetrouw bestellen.

Een fijn detail aan deze regenkleding van Reima: de kleding is voorzien van reflectoren. Op de vroege ochtend of late middag lichten de logo’s op de jas en de reflectoren in de knieholten fel op.

De geteste kleding is in Nederlandse winkels nauwelijks verkrijgbaar. Je kan het bestellen via deze link in de officiële Reima shop.

Regenpak » Review: Reima regenkleding voor kinderen getest

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..