- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

5 must do’s tijdens een bezoek aan de stad Salzburg

Frank van Delden

Laatste update:

Salzburg stad - uitzicht
Salzburg is een prachtige stad

Salzburg is een van onze favoriete Alpensteden. De ‘Mozartstad’ staat vol met monumentale panden, oude kerken en standbeelden, en heeft een hele fijne sfeer. Maar de stad is niet alleen prachtig om te zien, er is ook van alles te doen en te beleven. In dit artikel hebben we vijf van onze favoriete activiteiten in Salzburg verzameld.

1. Haus der Natur – ons favoriete museum in Oostenrijk

Haus der Natur is het favoriete museum van onze kinderen. In het natuurhistorisch museum, dat aan de rand van de oude stad ligt, is zo veel te zien dat we ons er makkelijk de hele dag kunnen vermaken. In het museum vind je onder meer dinosauriërs, aquaria vol tropische vissen (er is zelfs een aquarium met alle vissen uit de Disney-film ‘Finding Nemo’, een reptielenhuis en uitleg over het universum en de eerste maanlanding.

Onze kinderen vinden vooral de natuurkundige experimenten in het interactie ‘Science Center’ leuk. Hier kunnen zelf leren over elektriciteit, kinetische energie, windturbines en meer.

Adres: Haus der Natur, Museumsplatz 5, 5020 Salzburg

2. Genieten van het uitzicht vanaf Mönchsberg

Wil je een mooi uitzicht over de oude binnenstad van Salzburg? Dan moet je naar de Mönchberg. Vanuit de binnenstad ga je met de MönchsbergAufzug in no time 60 meter omhoog. De lift stopt voor de deur van het museum voor moderne kunst. Hier heb je, zelfs op minder mooie dagen, een fantastisch uitzicht. Je kunt natuurlijk ook het museum bezoeken, maar je kan er ook voor kiezen om door te lopen naar ‘Festung Hohensalzburg‘, het kasteel dat boven de stad uit torent. Vanaf de Mönchsberg is het nog geen 15 minuten wandelen.

Adres: MönchsbergAufzug, Gstättengasse 13, 5020 Salzburg

Salzburg stad - uitzicht

3. Een bezoek aan de ZOO Salzburg

Net buiten de stad ligt Zoo Salzburg Hellbrunn. De kleine dierentuin is tegen een steile bergwand aangebouwd en biedt plek aan meer dan 140 diersoorten. Er zijn leeuwen, pinguïns en neushoorns, maar ook heel veel inheemse dieren en vogels. Hoewel de dierentuin niet zo groot is, zijn de verblijven voor de dieren wel ruim opgezet. Het is alsof we door een park lopen.

Adres: Zoo Salzburg Hellbrunn, Hellbrunner Straße 60, 5081 Anif

4. De watertuinen van Schloss Hellbrunn

Als je toch in de dierentuin bent, vergeet dan niet om het prachtige Schloss Hellbrunn, dat er direct naast ligt, te bezoeken. Het park dat rondom dit 400 jaar oude kastelen ligt is prachtig. Nog leuker is de rondleiding door de watertuinen. Met behulp van een ‘audioguide’ loop je langs 21 fonteinen en waterspelen. Een super leuke ervaring zowel voor kinderen, als voor volwassenen.

Adres: Schloss Hellbrunn & Wasserspiele, Fürstenweg 37, 5020 Salzburg

5. Untersberg – de ‘huisberg’ van Salzburg

De Untersberg is de hoogste berg in de omgeving van Salzburg. Met de Unterbergsbahn, een moderne gondel, kan er naar toe. Het uitzicht vanuit de gondel is al adembenemend, maar nog niks vergeleken met het uitzicht op de top. Je kunt tot ver in Oostenrijk en Duitsland kijken.

Wil je ook nog wat sportieve uitdaging? Dan kan je vanaf het bergstation een aantal bergtoppen ‘beklimmen’. Zorg in dat geval wel voor goede wandelschoenen, de route gaat namelijk over rotsachtig terrein.

Adres: Untersbergbahn, Dr.-Friedrich-Oedl-Weg 2, 5083 Gartenau

Voordelig genieten van Salzburg met de Salzburg Card

Tijdens ons bezoek aan Salzburg, maakten we gebruik van de Salzburg Card. Deze geeft je 24, 48 of 72 gratis entree tot alle musea en bezienswaardigheden van de stad. Daarnaast kan je met de kaart ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in en om Salzburg.

Raften in Oostenrijk

Frank van Delden

Vanuit Oostenrijk schrijf ik over alles wat met bergen, avontuurlijke vakanties, kamperen en outdooractiviteiten te maken heeft. Mijn favoriete activiteiten zijn (toer)skiën, wandelen, (downhill) mountainbiken en fotograferen. Ik wil iedereen graag laten zien hoe veel er te zien, doen en te beleven is in de bergen.

Daarnaast heb ik inmiddels uitgebreide ervaring met het testen van de wandelschoenen, outdoorkleding, outdoorgear en gadgets.

Eerder Verschenen

Review: wandelsokken van RevolutionRace Trekking getest

Wetenschappers voorspellen droge, warme zomer

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.