Klaus Auële: winterwandelnachten in Stubaital

Winterwandelen is op zich al een fijne activiteit. Wij kunnen alle wintersporters (en niet wintersporters) aanraden om een winterwandeling te maken. Wij gaan eigenlijk altijd wel één keer winterwandelen tijdens onze wintersport. Al is het maar een middag. In Stubaital wandelden we niet overdag, maar ’s avonds, na zonsondergang door de sneeuw. Tijdens één van de winterwandelnachten van Klaus Auële, hadden we een hele bijzondere ervaring.

Klaus Auele

Met fakkels vertrekken we vanaf een nabij gelegen restaurant. We hebben net Tiroolse specialiteiten gegeten en gaan nu, over het wandelpad op weg naar Klaus Auële. Ondanks dat we een kleine uitleg kregen over wat deze winterwandelavond ongeveer inhoud, is het ons nog niet helemaal duidelijk wat we kunnen verwachten.

Sfeervol en kindvriendelijk

Na 15 minuten komen we bij een romantisch verlicht wandelpad. En vanaf daar begint het spektakel. Er wordt geschaatst op een ijsbaan, er is live muziek, er worden ijsstokken geworpen (een soort curling, waaraan de kinderen direct deel willen nemen). Nadat de kinderen een tijd op het ijs gespeeld hebben, lopen we verder langs de verlichte route.

Er vindt hier vanavond van alles onder de sterrenhemel plaats. Een extra lange pauze maken we bij de kunstenaars die ijssculpturen maken. Vol ontzag blijven we staan en zien we een blok ijs langzaam veranderen in een enorme vleermuis. De kinderen halen hun kindercamera tevoorschijn en leggen het proces vast. Ondertussen wordt een paar meter verderop de alpenhoorn gespeeld.

Een rondje met de hondenslee?

De wandeling eindigt bij een lange rij. Wanneer we dichterbij komen zien we dat dit de rij voor de hondensleetocht is. Een kleine slee, waarin twee mensen kunnen zitten, wordt voortgetrokken door een roedel husky’s. Het is spectaculair. Maar het is ook laat. We besluiten de fakkels weer aan te steken en de route verder af te leggen naar ons beginpunt, het gemoedelijke restaurant waar we zo lekker gegeten hadden. Wat een bijzondere avond was dit!

Mis Klaus Auële niet tijdens je vakantie in Stubaital

Ga jij in de winter naar het Stubaital? Kijk dan op de website van Stubai of deze winterwandelnachten plaats vinden tijdens jouw vakantie. Deze avond in Neustift is absoluut een bezoek waard. Het kost niks, maar wordt slechts een paar keer per winter georganiseerd.

Wij parkeerde en aten in het nabij gelegen restaurant: Doadler Alm. Deze gemoedelijke hut wordt volledig draaiende gehouden door één echtpaar. Ze serveren uitsluitend Tiroolse specialiteiten. De kaiserschmarrn waren ongekend lekker! Voor je navigatie: Falbeson 3, Neustift in Stubaital.

Kleed je aan tegen de kou

Deze winterwandelavonden zijn geschikt voor iedereen die kan en wil wandelen. De route is tevens geschikt voor kinderen en kinderwagens. Het kan wel behoorlijk koud zijn ’s avonds, dus kleed je warm aan. Verder is een paar goede wandelschoenen aan te raden. En uiteraard goede handschoenen en een muts. Je kan deze wandeling op ieder gewenst moment afbreken en teruglopen. De hele route bestaat uit een ronde die ongeveer een uur duurt.

Navigeren en parkeren: Falbeson 3, Neustift in Stubaital.
Fakkels: een groot deel kan je met fakkels afleggen, fakkels moeten dan zelf meegenomen worden.
Liever geen fakkels? Neem dan eventueel een oplaadbare zaklamp of goede hoofdlamp mee.

 

Winterwandelen » Klaus Auële: winterwandelnachten in Stubaital

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..