- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Zo blijf je zeker droog tijdens al jouw avonturen in de bergen

Bergfamilie

Laatste update:

Het genot van waterdichte kleding.
Het genot van waterdichte kleding.

Het kan zomaar gebeuren: je hebt een geweldige dag gewandeld door het berglandschap, het uitzicht is spectaculair en je voelt je één met de natuur. Je geniet volop van de inspanning, de omgeving en je gezelschap. Maar dan betrekt plotseling de lucht en begint het te regenen. Snel trek je een regenjas aan, maar dan voel je het water door je jas naar binnen dringen. Niet veel later voelt je jas klam, begint je lichaam te rillen en neemt jouw (net nog zo geweldige) outdoor avontuur een onaangename wending. Doorweekt stap je een berghut binnen terwijl je je afvraagt wat er met jouw ooit zo goede regenkleding gebeurd is.

Regen in de bergen.
Het weer in de bergen kan plotseling omslaan.

De prijs van een gewoon wasmiddel voor je regenkleding

Bovenstaand doemscenario wordt ieder jaar realiteit voor vele wandelaars. Waarom?

Omdat reguliere wasmiddelen de waterafstotende eigenschappen van hun regenkleding verminderd hebben. Wanneer je waterafstotende kleding met een gewoon wasmiddel wast, kan dat ervoor zorgen dat je kleding water absorbeert in plaats van afstoot. Met bovenstaand scenario als gevolg.

Maar ook het niet wassen van regenkleding kan een oorzaak van slijtage zijn. Vuil en vet trekken in de kleding en voltooien daar een proces wat delaminatie wordt genoemd. Het gevolg daarvan is lekkende regenkleding.

Het juiste wasmiddel voor je regenkleding

Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit probleem: Nikwax Techwash. Dit speciale wasmiddel voor waterafstotende kleding is gemaakt om outdoor kleding te reinigen en de technische eigenschappen te ondersteunen. Nikwax Techwash verwijdert (vieze) deeltjes die de ademende en waterafstotende functies belemmeren of aantasten. Daarnaast laat het wasmiddel de technische eigenschappen van je kleding herleven. Zo blijft jouw kleding waterdicht en kan jij onverhinderd onder alle weersomstandigheden van de natuur genieten.

Het genot van waterdichte kleding.
Het genot van waterdichte kleding.

Technische eigenschappen doen herleven met TX. Direct

Ook bij goed onderhoud kan na verloop van tijd de waterstotende coating van je kleding afnemen. Je ziet dit omdat na het wassen het water niet meer van de kleding afpareld, maar in de stof trekt. Op dat moment is het tijd om je kleding te impregneren.

Nikwax TX. Direct is hier jouw redder in nood. Dit technische impregneermiddel is geschikt voor alle soorten waterafstotende kleding. Het concept is even effectief als eenvoudig. Na het wassen met Nikwax Techwash, doe je de natte kleding direct in de wasmachine met Nikwax TX. Direct. Hierna is je kleding weer waterafstotend en ga je veilig je volgende outdoor avontuur tegemoet.

Ben je benieuwd hoe makkelijk dit werkt? Lees dan het stappenplan in het artikel over regenkleding wassen. Of bestel Nikwax Techwash en TX. direct online.

Uitsluitend natuurlijke ingrediënten

Met het gebruik van Nikwax Techwash en TX. Direct doe je niet alleen jezelf en je kleding een plezier, maar ook de rest van de wereld is je dankbaar. Alle producten van Nikwax bestaan voor 100% uit natuurlijke ingrediënten. Wanneer deze middelen in het milieu terecht komen, worden ze daar binnen 10 dagen op natuurlijke wijze afgebroken.

Wandelen in de regen
Regen? Geen probleem dankzij Nikwax.

Laat het volgende avontuur maar beginnen

Met de hulp van Nikwax TechWash en Nikwash TX. Direct aan jouw zijde, kan je gerust uitkijken naar de komende avonturen, zonder onaangename verrassingen. Dus waar zou je nog op wachten? Geef je regenkleding vandaag nog de zorg die het verdient!

En vergeet niet: het leven is als een doos bonbons, je wilt niet dat ze smelten toch? Dus zorg goed voor je kleding en je kleding zorgt goed voor jou.

Bergfamilie

De redactie van Bergfamilie bestaat uit een team van enthousiaste outdoorliefhebbers. Wij zijn het liefst in de bergen, maar ook op vlakker terrein kunnen we ons prima vermaken. Redactieleden wonen verspreid door Europa en delen hun passie voor reizen, natuur, cultuur en culinaire uitspattingen. De eindredactie wordt gedaan door Maaike Meerman en Frank van Delden

Eerder Verschenen

Thermokleding kind: de beste kinder thermokleding per activiteit

Indrukwekkende natuurwonderen: de mooiste watervallen en kloven in Oostenrijk

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.