Regenjas wassen: zo blijft je regenjas waterdicht

Een goede regenjas is waterdicht en ademend. Hierdoor houdt hij regen tegen, maar blijft zweet zich niet onder de jas verzamelen. Een mooi principe, wat je graag in stand wilt houden. Maar door gebruik, wordt de jas vuil en kunnen de ademende poriƫn van de jas verstopt raken. Hierdoor worden de prestaties van je regenjas verslechtert. Om dit te voorkomen moet je een regenjas wassen. Ook wanneer je niet direct ziet of ruikt dat dit noodzakelijk is. Om je regenjas waterdicht te houden, moet je op de juiste manier wassen. Zo doe je langer met een jas en heb je er meer plezier van. Hoe je een regenjas moet wassen? In vier simpele stappen. We beschrijven ze hieronder.

regenjas wassen instructies

Een goede regenjas is goud waard, wees er zuinig op!

Regenjas wassen in 4 stappen

De makkelijkste manier om je regenjas te wassen is in de wasmachine.

1. Controleer de wasinstructies

Bekijk de wasinstructies aan de binnenzijde van de regenjas nauwkeurig. Volg deze op. Het waslabel is altijd leidend! Houdt je aan de maximale temperatuur die op het label aangegeven staat.

2. Reinig de wasmachine

Voordat je de regenjas gaat wassen, moet je wasmachine schoon zijn en er mogen geen resten wasmiddel in de machine achterblijven. Regulier wasmiddel kan de coating van je regenjas ernstig en onherstelbaar aantasten. Maak het zeepbakje daarom goed schoon en draai de wasmachine zonder wasmiddel op een warm programma.

3. Was de regenjas met een speciaal wasmiddel

Zorg dat alle ritsen, knopen en klittenband sluitingen gesloten zijn. Haal losse items van de regenjas af en keer de regenjas binnenstebuiten. Leg de regenjas in de wasmachine en voeg Nikwax Techwash wasmiddel toe. Houd je aan de dosering die op het wasmiddel aangegeven staat. Dat lijkt vrij veel, maar wanneer je te weinig wasmiddel gebruikt, kunnen kleurverschillen op je regenjas ontstaan.

Was de regenjas op een mild programma (30 graden, weinig centrifugeren). Je kan maximaal twee kledingstukken tegelijk wassen wanneer je een technisch product wast.

4. De regenjas goed laten drogen

Laat de regenjas na het wassen goed drogen. Vermijd daarbij verwarmingselementen. Hang de jas bij voorkeur buiten of in een goed geventileerde ruimte. Draai de jas na een uur om zodat deze niet meer binnenste buiten hangt.

Strijk een regenjas nooit! Door de warmte van het strijkijzer kan het materiaal van de regenjas smelten. Daarmee is de regenjas onherstelbaar beschadigd en is deze niet waterdicht meer.

regenjas wassen waterdicht

Hang de regenjas bij voorkeur in de buitenlucht te drogen.

Regenjas waterdicht maken

Wanneer je merkt dat je regenjas niet meer waterdicht (genoeg) is, dan kan je hem waterdicht maken door te wassen. Om je regenjas waterdicht te wassen, volg je eerst bovenstaande wasinstructies op. Alleen een schone jas kan waterdicht gemaakt worden.

Het stappenplan om je regenjas opnieuw waterdicht te maken is:

1. Was de regenjas met Nikwax Techwash

Volg alle bovenstaande instructies tot en met stap 3 voor het wassen van een regenjas. Je hoeft de regenjas niet te laten drogen voordat je hem waterdicht maakt.

2. Impregneer de regenjas in de wasmachine

Na het wassen met een Nikwax Techwash, kan je de regenjas direct impregneren met Nikwash TX. Direct Wash-In. Laat de regenjas hiervoor binnenste buiten gekeerd.

Gebruik hetzelfde wasprogramma als voor het wassen van de regenjas. Gebruik wederom voldoende wasmiddel om kleurverschillen te voorkomen.

3. Verwijder direct uit de machine en laat drogen

Haal de jas direct uit de machine nadat het programma is afgelopen. Hang de jas op om te drogen in de buitenlucht of op een goed geventileerde plaats. Vermijd verwarmende elementen en strijk de jas ook niet.

waterdicht wassen

Waterdichte stoffen was je met Techwash.

Regenjas wassen en waterdicht maken, waarom Nikwax?

Om je regenjas te wassen en waterdicht te maken heb je twee wasmiddelen nodig NikwaxTech Wash en Nikwax TX. Direct Wash-In. Wij kiezen voor producten van Nikwash omdat deze milieuvriendelijk zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over nadelige effecten van chemische producten in het afvalwater. Die zijn er namelijk bij Nikwax niet šŸ˜‰ Dit betekent dat de producten ook veilig zijn voor je huid en eigen gezondheid. Een fijne gedachte!

 

 

 

Regenjas Ā» Regenjas wassen: zo blijft je regenjas waterdicht

verder lezen op bergfamilie.nl

1 opmerking

Jouvence 16 maart 2021 - 12:13

Ik vind dat zulke leuke regenjassen! Ik wist niet dat je ze op een speciale manier moest wassen, omdat ze anders kapot gaan. Weer wat geleerd..

Antwoord

Laat een opmerking achter..