Hotel onderweg naar Spanje – Dit zijn de 23 fijnste plekken om te overnachten

Wanneer je naar Spanje op vakantie gaat, is overnachten in een hotel onderweg naar Spanje een slim idee. Afhankelijk van je bestemming, moet je al snel 1.500-2.000 kilometer afleggen. Eigenlijk te veel om in een keer te rijden. Een tussenstop is daarom aan te raden. Zo kom je veilig en ontspannen op je vakantiebestemming aan.

Hotel onderweg naar Spanje
Onze selectie fijne hotels onderweg naar Spanje.

In dit artikel hebben we een aantal fijne hotels om te overnachten onderweg naar Spanje verzameld. Kijk welke het beste bij jou wensen aansluit en boek snel. Want deze populaire accommodaties zijn in de zomermaanden snel volgeboekt.

Uitgelicht: 7 fijne hotels onderweg naar Spanje

Hieronder staan 7 fijne hotels onderweg naar Spanje. Bij de hotels staat de afstand vanuit Nederland en langs welke route naar Spanje het ligt. Klik op de naam van het hotel voor een uitgebreide omschrijving.

 1. Ibis Avallon – betaalbaar, goed hotel langs de A6 in Frankrijk – ca. 650 km.
 2. Best Western – in Tournos tussen Dijon en Lyon – ca. 750 km rijden
 3. Campanile Mâcon Sud – hotel onderweg naar Spanje vlakbij Lyon – ca. 850 km.
 4. Novotel – vriendelijk geprijsd hotel met zwembad in Clermont Ferrand – 890 km.
 5. 3B hotel de Bordeaux – op weg naar West- en Zuid-Spanje – ca. 1.000 km
 6. B&B Hotel Montélimar Sud – goedkoop overnachtingshotel in Montélimar – 1.000 km.
 7. Don Candido in Terrassa, luxe hotel vlakbij Barcelona.

Overnachten onderweg naar Spanje op basis van de route

Wil je liever een overnachtingshotel onderweg naar Spanje zoeken op basis van de route die je kiest? Kies dan hieronder de route die jij wilt rijden.

Naar welk deel van Spanje gaat de reis?

Kijk, voor je een overnachtingshotel gaat boeken, eerst goed naar de route die je neemt. Afhankelijk van de route die je kiest, kan je een van de onderstaande routes nemen.

Barcelona, Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca en de Costa del Sol

Ga jij naar het Zuiden of Oosten van Spanje? Naar Barcelona, Catalonië, de Spaanse Pyreneeën, Llorret de Mar, Salou of nog verder in het Zuiden naar Allicante, Murcia, Benidorm of de Costa del Sol? Dan is de Route de Soleil door Frankrijk ideaal. Deze route gaat via Antwerpen en Parijs over de A6 naar Lyon en vanaf daar via Montpellier, Béziers en Perpignan naar de Spaanse grens. In Spanje rij je via Gerona en Barcelona langs de kust naar het Zuiden. Bekijk de hotels onderweg naar het Oosten van Spanje.

Hotel onderweg naar Spanje: costa's
Hotels op de route naar de Spaanse Costa’s.

Atlantische kust, centraal Spanje (Madrid) en Andalusië

Op de route naar bestemmingen in het Westen van Spanje (Valladolid, Bilbao en Santiago de Compostella), Centraal Spanje (Madrid) en Andalusië is een overnachting bijna noodzakelijk. Vanaf Utrecht naar Madrid is het ruim 1.700 kilometer en Andalusië is zelfs meer dan 2.000 kilometer rijden. De route naar deze delen van Spanje gaat via Parijs, Tours en Bordeaux naar de Biaritz waar je de grens naar Spanje oversteekt. Bekijk de hotels onderweg naar deze delen van Spanje.

Hotel onderweg naar Andalusië
Het prachtige Andalusië.

Wat voor hotels onderweg naar Spanje hebben wij geselecteerd?

Hieronder staan per route een aantal goede hotels om te overnachten onderweg naar Spanje. Bij het selecteren van de accommodaties hebben we de volgende criteria gehanteerd:

 • De hotels bevinden zich op verschillende plaatsen langs de route tussen ongeveer 700 en 1.200 km (alles gemeten vanaf Utrecht).
 • Alle hotels onderweg naar Spanje zijn online te reserveren.
 • Normaliter kan je de reservering tot het laatste moment nog annuleren.
 • Alle hotels liggen vlakbij de snelweg en op de route naar Spanje.
 • De gemiddelde prijs voor een tweepersoonskamer is maximaal 130 euro per nacht.
Hotel onderweg naar Spanje. Laat inchecken.
Bij alle hotels kan je tot laat inchecken.

Hotel onderweg naar Spanje Oost: Barcelona en de Costa’s

De meeste Nederlanders reizen af naar het Oosten van Spanje. Langs de Oostkust van Spanje vinden we de bekende badplaatsen zoals Blanes, Salou en Benidorm. Om naar deze regio te rijden, zijn er drie hoofdroutes waarvoor we hieronder een aantal fijne hotels om te overnachten onderweg naar Spanje geselecteerd hebben.

Overnachten langs de route du Soleil

De bekendste (en drukste) route naar Catalonië. Barcelona en alle bekende badplaatsen aan de Spaanse Costa’s gaat over de ‘Route du Soleil‘. Je rijdt via Parijs, Lyon en Montpellier en Perpignan naar Spanje. Deze route is met name in het hoogseizoen erg populair. Hieronder staan vijf fijne hotels langs deze route:

Perpignan is ook leuk voor een langere tussenstop.
Perpignan is ook leuk voor een langere tussenstop.

Hotel onderweg naar Spanje op de route langs Dijon

We kunnen er ook voor kiezen om via Maastricht, Luxemburg en Dijon naar Lyon en de Spaanse grens te rijden. Ook deze route is behoorlijk populair. Vooral onder Nederlandse vakantiegangers. Hieronder staan 3 fijne hotels die op deze route liggen.


Alternatieve route via Orléans en Bourges

Wil je de drukke Route du Soleil vermijden? Overweg dan om via Parijs, Orléans en Bourges te rijden. Deze route is bijna net zo lang als de Route du Soleil, maar meestal een stuk minder druk. De gaat dwars door het hart van Frankrijk en onderweg ga je over het prachtige Millau Viaduct. Ook op deze route hebben we drie hotels geselecteerd:

Deze route gaat over dit prachtige viaduct
Deze route gaat over dit prachtige viaduct

Overnachten in Spanje op de route naar de Costa’s

Zelf vinden wij de Spaanse grens te ver om in een keer te rijden. Maar voor iedereen die op weg naar de Spaanse badplaatsen een hotel om te overnachten zoekt. Hebben we hieronder nog een aantal fijne hotels op route tussen Perpignan en Benidorm geselecteerd.


Overnachten onderweg naar Spanje: Atlantische kust, Andalusië en Madrid

De route naar het Midden, Westen en Zuidwesten van Spanje gaat niet over de Route du Soleil, maar langs Poitiers, Bordeaux en Biarritz. Omdat deze route (nog) een stuk langer is, is een overnachting onderweg naar Spanje absoluut aan te raden. Hieronder hebben we een aantal fijne hotels op deze route naar Spanje geselecteerd. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een hotel langs de snelweg in Frankrijk te boeken.


Overnachtingshotels in Spanje: op weg Andalusië en Madrid

Ga je op vakantie naar Zuid Spanje of Madrid? Genieten van cultuur en culinaire lekkernijen in Andalusië? Of wandelen in de Sierre Nevada? Dan rijden wij het liefste ook via Bordeaux en Biarritz. Je kunt dus rustig een van de daargenoemde hotels onderweg naar Spanje kiezen. Omdat deze route ook een groot deel door Spanje gaat, hebben we hieronder nog een aantal overnachtingshotels in Spanje op een rij gezet. Deze hotel liggen ideaal op de route naar Andalusië en Madrid.

Hotel onderweg naar Spanje Madris
Hotels onderweg naar Andalusië en Zuid Spanje.

Uitgelicht: 8x een fijn hotel onderweg naar Spanje

Om het zoeken nog makkelijker te maken hebben we hieronder onze 7 favoriete hotels onderweg naar Spanje uitgelicht. Bekijk snel welk hotel onderweg naar Spanje het beste bij jou past! Alle geselecteerde hotels liggen gunstig op de route. De hotels liggen allemaal langs de snelweg in Frankrijk of Spanje.

1. Ibis Avallon – 650 km vanaf Utrecht

Op zoek naar een betaalbaar, goed hotel langs de Route du Soleil in Frankrijk (A6)? Dan is dit een uitstekende keuze. Het hotel ligt niet ver van de snelweg, maar is wel rustig en comfortabel. Er wordt een prima ontbijt gereserveerd en er zijn ook familiekamers beschikbaar. Een goede keus om te overnachten op weg naar het Noorden van Spanje, of wanneer we besluiten om twee keer te overnachten.

Beschikbaarheid & prijzen


2. Best Western hotel – 750 km rijden

Dit overnachtingshotel onderweg naar Spanje is het meest luxueuze uit dit overzicht. Het heeft een geweldig restaurant, goed ontbijt en prima kamers. We betalen iets meer dan bij vergelijkbare hotels, maar daarvoor krijg je wel veel comfort.

Dit hotel ligt ongeveer 750 km rijden vanaf Utrecht, tussen Dyon en Lyon.

Beschikbaarheid & prijzen


3. Campanile Mâcon Sud – vlakbij Lyon (850 km)

Macon is een ideale plek om te overnachten onderweg naar Spanje. Bij het Campanile hotel krijgen we een prima kamer met dito ontbijt. Het hotel ligt 5 minuten van de snelweg en is niet te groot of te klein. Een twee persoonskamer in het laagseizoen is al te boeken vanaf 55 euro.

Beschikbaarheid & prijzen


4. Novotel Clermont Ferrand – 890 km rijden

Wil je de drukke Route du Soleil vermijden? Overweg dan om via Parijs, Orléans en Bourges te rijden. Dit hotel van Novotel ligt dan precies op de route. Het is een eenvoudig hotel langs de snelweg met een zwembad. Heerlijk om af te koelen na een dag in de auto.

Beschikbaarheid & prijzen


5. 3B hotel de Bordeaux – 1.000 km rijden

Dit hotel ligt op de route naar het Westen en Zuiden van Spanje op ongeveer 1.000 km rijden. Het is een eenvoudig, maar schoon middenklasse hotel. Dat vlakbij de A10 is en 24/7 geopend is.

Beschikbaarheid & prijzen


6. B&B Hôtel Montélimar Sud – 1.000 km rijden

Dit hotel ligt ook op 1.000 km rijden vanaf Utrecht, maar dan op de route naar de Spaanse Costa’s. Dit eenvoudige, maar aantrekkelijk geprijsde hotel is een goede keus als je niet te veel wilt betalen voor een hotel onderweg naar Spanje. De kamers zijn eenvoudig maar schoon. Let op voor het ontbijt moet je apart afrekenen. Koop liever voordelig een ontbijt bij de lokale boulangerie.

Beschikbaarheid & prijzen


7. Don Candido in Terrassa, luxe hotel vlakbij Barcelona.

Wil je overnachten in de buurt van Barcelona en misschien ook nog wel een paar dagen genieten van deze leuke stad? Dan is Hotel Don Candido in Terrassa een goede optie. Het hotel ligt een stuk buiten de stad, maar is daardoor een stuk aantrekkelijker geprijsd. Het luxe hotel is van alle gemakken voorzien en heeft een uitstekend restaurant.

Natuurlijk ook prima te boeken als overnachtingshotel op weg naar Zuid Spanje of de Spaanse badplaatsen.

Beschikbaarheid & prijzen


Bordeaux
Bordeaux is een leuke stad voor een overnachting.

Overnachten onderweg naar Spanje: snel een hotel zoeken

Als je al weet waar je ongeveer wilt overnachten onderweg naar Italië, dan kan je via booking.com; heel eenvoudig een beschikbaar hotel vinden. Je typt de naam van de stad, of het knooppunt waar je wilt overnachten in en kijkt vervolgens op de kaart waar nog kamers beschikbaar zijn. Op onderstaande afbeelding kan je precies zien hoe je deze kaart kunt zien.

Wanneer je de files wilt omzeilen, raden we je aan om een hotel te zoeken voorbij de belangrijkste knooppunten. Vooral rondom Parijs, Lyon en Bordeaux kan het in het hoogseizoen extreem druk zijn.

Hotel onderweg naar Spanje zoeken
Zoek snel jouw favoriete accommodatie langs de route.

Meestgestelde vragen en antwoorden

De meest gestelde vragen over overnachten onderweg naar Spanje hebben we hieronder op een rij gezet. Handig en overzichtelijk.

Wat zijn de beste plekken om te overnachten onderweg naar Spanje?

Kijk, voor je een overnachtingshotel gaat boeken, eerst goed naar de route die je neemt. Hieronder staan links naar de overzichten met fijne hotels om te overnachten onderweg naar Spanje per route / bestemming.

Hotels op de route naar Costa Blanca en Catalonië.
Overnachten onderweg naar de Costa’s
Hotel onderweg naar Spanje: Atlantische kust (route via Bordeaux)
3 overnachtingshotels in Spanje op de route naar Andalusië

Waar overnachten in Frankrijk onderweg naar Spanje?

Reis je over de route du Soleil naar Spanje? Bijvoorbeeld naar Barcelona, Blanes, Llorret de Mar, Salou of nog verder in het Zuiden naar Allicante, Murcia, Benidorm of de Costa del Sol? Dan zijn dit fijne hotels:

Best Western hotel in Tournos tussen Dijon en Lyon – ca. 750 km rijden
Campanile Mâcon Sud – goed, betaalbaar overnachtingshotel vlakbij Lyon – ca. 830 km.
B&B Hotel Montélimar Sud – goedkoop overnachtingshotel in Montélimar – ca. 1.000 km rijden

Ga je op vakantie naar het Westen van Spanje, Andalusië of Portugal. Kies dan voor een hotel op de route langs Bordeaux. Bijvoorbeeld:

Best Western Le Bois de la Marche – bij Poitiers – ca 800 km rijden vanaf Utrecht
Campanile Saintes, precies tussen Poitiers en Bordeaux in (ongeveer 900 km).
3B hotel de Bordeaux, hotel langs de A10 net voor Bordeaux – ongeveer 1.000 kilometer.

Of bekijk het volledige overzicht van hotels om te overnachten onderweg naar Spanje.

Welke hotels langs de snelweg in Frankrijk op weg naar Spanje zijn fijn?

Hieronder staan een paar fijne hotels langs de snelweg in Frankrijk op weg naar Spanje:

Logis Auberge de la Fontaine – hotel met familiekamers – ca. 640 km rijden vanaf Utrecht.
Best Western hotel in Tournos tussen Dijon en Lyon – ca. 750 km rijden
Ibis Chalon-sur-Saône – fijn hotel net voorbij Dijon – ca. 770 km.
Campanile Mâcon Sud – goed, betaalbaar overnachtingshotel vlakbij Lyon – ca. 830 km.
Novotel Clermont Ferrand – vriendelijk geprijsd hotel met zwembad (890 km vanaf Utrecht)
B&B Hotel Montélimar Sud – goedkoop overnachtingshotel in Montélimar – ca. 1.000 km rijden

Of bekijk het volledige overzicht van hotels om te overnachten onderweg naar Spanje.

Wat zijn fijne tussenstops langs de Route du Soleil?

Hieronder staan een paar fijne hotels langs de Route du Soleil, de populaire route naar het Zuiden van Frankrijk en Spanje:

Ibis Avallon: betaalbaar, goed hotel langs de A6 in Frankrijk – ca. 650 km rijden vanaf Utrecht
Best Western hotel in Tournos tussen Dijon en Lyon – ca. 750 km rijden
Campanile Mâcon Sud – goed, betaalbaar overnachtingshotel vlakbij Lyon – ca. 830 km.


Tips voor onderweg

Wanneer je met de auto over de Franse wegen rijdt, zorg dan dat je de volgende verplichte zaken in je auto hebt liggen:

 • Gevarendriehoek.
 • Veiligheidshesjes voor alle inzittenden.
 • Alcoholtest (ongebruikt ? ).

Zorg er voor dat de veiligheidshesjes binnen handbereik liggen. Zonder hesje mag je de auto niet verlaten in geval van een ongeval.  Daarnaast is verplicht om een alcoholtest in de auto te hebben. Mocht trouwens bij een politiecontrole blijken dat je geen test bij je hebt, dan krijg je (opvallend genoeg) geen boete. Ook in België en Spanje moet je bepaalde zaken verplicht in de auto meenemen.

verder lezen op bergfamilie.nl