Brig-Simplon, de ideale uitvalsbasis om het prachtige Wallis te ontdekken

In het hart van de Zwitserse Alpen ligt de veelzijdige regio Brig-Simplon. Van pittoreske bergdorpjes, de historische stad, stoere bergtoppen tot zachtglooiende valleien. Er is veel te zien én te beleven.

Wil je weten wat Brig nou zo’n fijne vakantiebestemming maakt? Lees dan snel verder. Ter inspiratie vind je in dit artikel verschillende activiteiten en bezienswaardigheden waarmee je het allerbeste uit je vakantie in Brig-Simplon kunt halen.

Een bezoek aan de historische stad Brig

Aan de voet van de tweeduizend meter hoge Simplonpas ligt de historische stad Brig. Als je in de buurt bent, dan is de charmante binnenstad zeker een bezoekje waard. Begin je dag met het drinken van een kopje koffie op een van de zonovergoten terrassen of ga shoppen in de levendige Bahnhofstrasse.

Het prachtige Brig-Simplon (Foto: Brig-Simplon Tourismus)

Vergaap je aan het Stockalper Palace

Een vakantie in Brig is niet compleet zonder een bezoek aan het Stockalper-paleis. De koopman, bankier, ondernemer, militair en politicus Stockalper bouwde het paleis als getuigenis van zijn rijkdom en macht. Het is het grootste 17e-eeuwse gebouw van Zwitserland en zowel het paleis als de rondom gelegen tuinen zijn erg indrukwekkend.

Het Stockalper-paleis. (Foto: Brig-Simplon Tourismus)

Ga goud zoeken in Gondo

Honderd jaar geleden waren er in Gondo zo’n vijfhonderd arbeiders aan het werk in de goudmijnen. Tijdens een ééndaagse tour kun je in de voetsporen van deze goudzoekers treden en zelf de goudkoorts ervaren. Leer meer over de geschiedenis van goud en ontdek hoe het is om zelf een stuk van het begeerde erts af te slaan. Een spannend avontuur dat geliefd is bij jong en oud.

De dag begint met een verwelkoming in het Gold Miners Office op het dorpsplein in Gondo. Na een kort welkom vertrek je in de richting van Zwischbergental. De interessante wandeling loopt over historische wegen, langs oude goudmijnruïnes, over bruggen en door het beukenbos naar de ‘Leopold’ tunnel waar de mijnen te vinden zijn. Als je goed je best hebt gedaan ontvang je na de toer een waar ‘Gold Digger-certificaat’.

Stijg tot grote hoogte op de Via Ferrata

Als je op zoek bent naar avontuur dan kun je de korte, maar uitdagende Via Ferrata Gabi niet overslaan. Via drie loopbruggen bereik je de hoofdrots die over de verkeerstunnel leidt en vervolgens uitkomt boven het bos. Hier begint de eerste verticale klim van 180 meter. De klim wordt beloond met een schitterend uitzicht.

De gehele klettersteig-route is 750 meter lang. Onderweg moet je zo’n 250 meter klimmen. In totaal ben je er ongeveer 2.5 uur mee bezig. Deze via Ferrata is niet moeilijk of zwaar en daardoor ook geschikt voor de beginnende of jongere klimmer. De Via Ferrata is gratis.

Via Feratta Gabi.

Wandel over de Simplonpas

Ook wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Brig-Simplon. De uitzichten, frisse berglucht en de prachtige natuur maken van Brig een waar wandelparadijs. Er zijn verschillende wandelroutes te vinden in de omgeving.

Een wandeling die goed met kinderen te maken is, is de ‘Brig – Saltina Gorge ronde‘. Deze route is ruim 5 kilometer lang en is ongeveer twee uur af te leggen. Het pad gaat zich langs de Saltina-rivier en het Saltina-kloof en biedt een prachtig uitzicht op het Stockalper-paleis. De steile bergflanken en vele keien geven de wandeling een avontuurlijk tintje.

Een uitdagendere route is de bijna 10 kilometer lange wandeling van Mörel naar Brig via ‘Tunetschgraben‘. Deze veeleisende, maar prachtige wandeling begint met een 400 meter lange steile klim door het bos. De klim is niet voor niets. Een boven aangekomen, word je beloond met een schitterend uitzicht over de Rhônevallei en de stad Brig. Vervolgens daal je af en kom je een prachtige waterval tegen. Hierna loop je dwars door de weilanden naar de oude binnenstad van Brig.

Een heerlijke wandelbestemming. (Foto: Brig-Simplon Tourismus)

Volledig ontspannen in de Thermen van Brigerbad

Na de vele wandelingen en avonturen kun je helemaal tot rust komen in Thermalquellen Brigerbad. Met keuze uit 12 verschillende baden kun je je hier moeiteloos een hele middag vermaken. Ook de tuinen zijn prachtig en uitnodigend; je kunt er heerlijk vertoeven en ontspannen op de zonovergoten terrassen.

Genieten in de Thermalquellen Brigerbad.

Een vakantie in Wallis is een onvergetelijke ervaring

Bris-Simplon is de perfecte uitvalsbasis om het prachtige Wallis te ontdekken. Wil je meer weten over een vakantie in deze fijne regio? Kijk dan op de officiële website.

Advertorial » Brig-Simplon, de ideale uitvalsbasis om het prachtige Wallis te ontdekken

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.