Kastelenstad Bellinzona in Zwitserland, prachtige tussenstop onderweg naar Italië

Een bezoek aan de kastelenstad Bellinzona in Zwitserland kunnen we iedereen aanraden. Het kleine stadje, vlakbij de grens tussen Zwitserland en Italië, is de perfecte plek voor een langere tussenstop op weg naar Italië. Bellinzona ligt in Ticino, het Italiaanse deel van Zwitserland. En aan werkelijk alles merk je dat Italië dichtbij is. De voertaal is Italiaans. En ook het eten en het weer, zijn vergelijkbaar met dat in Noord Italië.

Volop genieten in Bellinzona

Wij kwamen een aantal jaar geleden, bij toeval, in Bellinzona terecht en denken nog steeds met veel plezier terug aan deze prachtige stad vol kastelen. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

De kastelen van Bellinzona

Bellinzona is vooral bekend vanwege drie reusachtige kastelen die in de stad staan. Deze middeleeuwse burchten horen bij de best bewaarde kastelen van Zwitserland en zijn in 2000 door de UNESCO erkend als cultureel werelderfgoed.

Castelgrande is de naam van het grootste kasteel van de stad. Deze ligt midden in het centrum. Wij waren vooral onder de indruk van de enorme omvang van de burcht en van het prachtige uitzicht dat je vanaf de kasteelmuur hebt.

Maak een wandeling over de kasteelmuur in Bellinzona.
Maak een wandeling over de kasteelmuur in Bellinzona (Zwitserland) en geniet van het uitzicht.

Naast het Castelgrande zijn er nog twee kastelen in Bellinzona: Castello di Montebello en Sasso Corbara. Deze liggen een klein stukje buiten het centrum van de stad en zijn via een korte wandeling bergop bereikbaar. Goede wandelschoenen zijn fijn, maar absoluut niet noodzakelijk. Met kleine kinderen is een draagzak geen overbodige luxe, je moet namelijk een aantal trappen beklimmen die met de kinderwagen onbegaanbaar zijn.

Sasso Carbora. - Bellinzona
Een draagzak is heel handig als je met kleine kinderen de andere kastelen bezoekt.

Wat is er verder te doen in Bellinzona Zwitserland?

Naast deze drie kastelen heeft Bellinzona een prachtige, oude binnenstad. Deze is erg overzichtelijk en prima te voet te verkennen. In het stadje vind je veel oude huizen en kleine, gezellige stadspleinen. Bellinzona doet erg Italiaans aan. Wij hebben er genoten van huisgemaakt ijs en Italiaanse delicatessen. Hou er wel rekening mee dat ze hier ook Italiaans spreken en nauwelijks (of geen) Duits, Frans of Engels.

Afkoelen bij het Lago Maggiore

Wanneer je de stad gezien hebt, of als het heel warm is, dan kan je afkoeling zoeken in het prachtige Lago Maggiore, een groot meer op de grens van Italië en Zwitserland. Het meer is zo’n 20 minuten rijden van de stad. Overal langs de over vindt je stranden, deze staan erg goed aangegeven. Onze favoriete plek was bij het zwembad van Tenero, daar kon je zowel in het meer, als in een zwembad zwemmen. Natuurlijk was het uitzicht op de omliggende bergen formidabel.

Prachtig uitzicht bij het Lago Maggiore
Prachtig uitzicht bij het Lago Maggiore

Perfecte tussenstop onderweg naar Italië

Bellinzona is een perfecte plek om te overnachten onderweg naar Italië. Het stadje ligt perfect op de route naar Toscane en de Italiaanse meren, net voorbij de drukke Gotthardtunnel. Bovendien is hiervandaan de route naar Italië prachtig. Je rijdt namelijk om het gigantische Lago Maggiore heen, waardoor je onderweg een geweldig uitzicht hebt.

Accommodaties in Bellinzona

Bellinzona is een geliefde plaats onder toeristen. En hoewel er behoorlijk wat hotels en appartementen beschikbaar zijn, is het aanbod nog best beperkt. Hierdoor blijft het lekker rustig in dit prachtige stadje, maar moet je wel op tijd zijn als je in de zomervakantie een accommodatie wil boeken. Wanneer je de verblijfsduur in onderstaande tool invult, komen vanzelf alle beschikbare accommodaties met bijhorende prijzen tevoorschijn.Booking.com

Ben jij wel eens in Bellinzona geweest?

Wij zijn echt onder de indruk van de kastelen in Bellinzona en kunnen iedereen een (kort) verblijf in dit prachtige stadje aanraden. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Ben jij er wel eens geweest? En heb je tips voor ons of onze lezers? Laat dan een reactie achter via het opmerkingenveld hieronder. We zijn erg benieuwd naar jullie meningen en ervaringen.

Bergfamilie.nl » Stedentrip Europa » Kastelenstad Bellinzona in Zwitserland, prachtige tussenstop onderweg naar Italië

verder lezen op bergfamilie.nl

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk