- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Hotel onderweg naar Italië – Dít zijn 14 leuke stops om te overnachten

Frank van Delden

Laatste update:

overnachten in een fijn hotel onderweg naar Italië

Overnachten onderweg naar Italië? We hebben de route naar Italië zelf ontelbare keren afgelegd. Daarbij hebben wij altijd gebruik gemaakt van hotels onderweg naar Italië. In dit artikel delen we onze ervaring.Of je nu wilt overnachten in Zuid-Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk, er zit altijd wel een mooie stop voor jou tussen!

Overnachten onderweg naar Italië – via Oostenrijk of Zwitserland?

Wil je liever een overnachtingshotel onderweg naar Italië op zoeken op basis van je route? Kies dan hieronder de route die jij wil rijden.

Overnachten onderweg naar Italië via Oostenrijk

Wanneer je naar Zuid Tirol, of één van de grote meren zoals het Gardameer afreist, dan gaat de snelste route door Oostenrijk. Je kunt kiezen of je via de Fernpass of via München rijdt. Qua reistijd ontloopt het elkaar niet zo veel. In het Zuiden van Duitsland en in Oostenrijk zijn meer dan voldoende hotels om te overnachten. Hieronder staan onze favoriete hotels op de route door Oostenrijk naar Italië:

overnachten in Hotel Adler in Ulm, hotel onderweg naar Italië

Gasthof Adler – Ulm (Duitsland) | 665 km

Een van onze favoriete overnachtingshotels in Duitsland. Het ligt net buiten de stad, heeft een fijn restaurant en is ongeveer halverwege de reis.

Hotel zum Mohren – Reutte (Oostenrijk) | 800 km

Super fijn hotel vlak voor de Fernpass (B179) in Oostenrijk. Fijne keuze voor families. Ca. 800 km rijden vanaf Utrecht.

Seelos BnB – Mieming (Oostenrijk) | 850 km

Aan het einde van de Fernpass (B179), maar voor de Brennerpas (A13). Dit hotel is ideaal om even op adem te komen.

Ibis Putzbrunn

Ibis Budget – Putzbrunn (Duitsland) | 800 km

Eenvoudige hotel vlakbij München, aan de rondweg A99. (ca. 8 uur rijden).

Hotel zur Post

Hotel zur Post – Rohrdorf (Duitsland) | 860 km

 In de buurt van Rosenheim  – langs de A93 (860 km).

Hotel Bergkranz – Mieders (Oostenrijk) | 910 km

Vlak voor de Brennerpas. In de buurt van Innsbruck– langs de A13 (910 km).

Wil je op deze route een langere tussenstop onderweg naar Italië maken? Zoek dan een hotel of pension in Tirol. Daar kan je prachtige bergwandelingen maken. En genieten van natuur en rust. Ook een bezoek aan Innsbruck is absoluut de moeite waard.

Overnachten onderweg naar Italië via Oostenrijk
Overnachten onderweg naar Italië via Oostenrijk

Hotel onderweg naar Italië: Adriatische kust (via Oostenrijk)

De route naar de badplaatsen aan Adriatische kust zoals: Rimini, Caorle, Lido de Jesolo, Pesara en Venetië gaat via München, Salzburg en Villach. Met name de rondweg rondom München (A99) en de A8 tot aan Rosenheim zijn het hele jaar door behoorlijk druk. Idealiter overnacht je daarom voorbij deze drukke knooppunten, zodat je ’s morgens niet in de ochtendspits belandt. Hieronder onze tips om te overnachten onderweg naar Italië:

  1. Hotel Kapellenberg, in Eibelstadt vlakbij Würzburg, zo’n 500 km vanaf Utrecht.
  2. Gasthof Adler in Ulm op ruim 6 uur rijden van Utrecht. Ongeveer op de helft van de rit.
  3. Alte Post in Siegsdorf, overnachten voorbij alle drukke verkeersknooppunten richting Italië.
  4. Star Inn bij het vliegveld van Salzburg. (900 km vanaf Utrecht).
  5. Landhotel Laudersbach in Altenmarkt im Pongau heeft prima restaurant vlak langs de A10 (1.000 km rijden).

Wil je graag een meerdaagse tussenstop maken? Kies dan voor een hotel in de buurt van Salzburg. Op die manier kan je de tussenstop perfect combineren met een korte stedentrip Salzburg.

salzburg vakantie
Salzburg is een prachtige stad om te overnachten onderweg naar Italië

Overnachting in Zwitserland op doorreis naar Italië

Wil jij overnachten op weg naar Toscane, Milaan of het Lago Maggiore? Dan gaat de snelste route naar Italië dwars door Zwitserland. Hou er rekening mee dat overnachten in Zwitserland op doorreis naar Italië een stuk duurder is, dan een tussenstop in Duitsland of Italië. Hieronder staan een aantal fijne hotels voor een overnachting in Zwitserland en Duitsland op doorreis naar Italië.

Slapen in een hotel onderweg naar Italië: Ibis Styles in Pforzheim

Ibis Styles – Pforzheim | 550 km

Pforzheim is een verrassend leuke stad en dit hotel is betaalbaar, fijn en snel bereikbaar. Het is eigenlijk zonde om hier maar een dag te blijven.

Gasthof Rössle - Freiburg | 660 km - Fijne plek voor een overnachting in Duitsland op doorreis naar Italië

Gasthof Rössle – Freiburg | 660 km

Gasthof Rössle ligt midden in het Zwarte Woud, vlakbij de stad Freiburg. Het hotel is rustig en gemoedelijk en de prijs is erg aantrekkelijk

Hotel Devanti in Lavorgo, overnachten na de Gotthardtunnel in Zwitserland

Hotel Devanti – Lavorgo | 900 km

Dit hotel ligt in Lavorgo, net voorbij de Gotthardtunnel. Wanneer je hier overnacht heb je het drukste deel van de route afgelegd. Het hotel is eenvoudig, maar goed

Liberty Hotel in Bellinzona - Fijne plek om te overnachten in Zwitserland op doorreis naar Italië

Liberty Hotel – Bellinzona, | 950 km

Het Zwitserse stadje Bellinzona is de mooiste plaats om te overnachten onderweg naar Italië. Hotel Liberty is een van de goedkoopste hotels hier. Een kamer met ontbijt kost ongeveer 120 euro.

Op deze route zijn er twee plekken die uitnodigen om wat langer te blijven. Het in Duitsland gelegen Zwarte Woud (hotel zoeken) is prachtig om te wandelen en te fietsen.

Wil je meer tips op deze route? Lees dan ons artikel: hotel onderweg naar Zwitserland. Daar staan nog eens 9 fijne hotels.

Het Zwitserse stadje Bellinzona is juist weer perfect voor een korte stedentrip. In dit stadje vindt je maar liefst drie prachtige, middeleeuwse kastelen.

Wat voor hotels onderweg naar Italië hebben wij geselecteerd?

Hieronder staan per route een aantal goede hotels om te overnachten onderweg naar Italië. Bij het selecteren van de hotels hebben we een aantal criteria gehanteerd:

  • De hotels bevinden zich op verschillende plaatsen langs de route tussen ongeveer 500 en 1.000 km (alles gemeten vanaf Utrecht).
  • Alle hotels onderweg naar Italië zijn online te reserveren.
  • Doorgaans kan je de overnachting last minute nog annuleren (meestal tot 24 uur voor aankomst).
  • Alle hotels liggen dichtbij de snelweg en op de route naar Italië.
  • De gemiddelde prijs voor een tweepersoonskamer is maximaal 120-150 euro per nacht. Uitzondering hierop zijn de hotels in Zwitserland, die zijn iets duurder.

Uitgelicht: 8 fijne hotels onderweg naar Italië

Om het zoeken nog makkelijker te maken hebben we hieronder 8 b&b’s en hotels onderweg naar Italië uitgelicht. Bekijk snel welke leuke stop op weg naar Italië het beste bij jou past! Het zijn zowel hotels op de route via Oostenrijk, als via Zwitserland. En er staan overnachtingshotels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland tussen.


1. Hotel Gasthof Adler in Ulm –  op 6/7 uur rijden (Oostenrijk route)

Hotel Gasthof Adler in Ulm -  op 6/7 uur rijden (Oostenrijk route)

Een van onze favoriete overnachtingshotels in Duitsland is te vinden in Ulm. Hotel Gasthof Adler ligt net buiten de stad en heeft prima verzorgde kamers en een restaurant met heerlijk eten en een goed ontbijt. Wanneer je hier op tijd bent, is een bezoek aan de binnenstad van Ulm absoluut aan te raden.

Review score: 8,2> bekijken

Beschikbaarheid en prijzen


2. Hotel Zur Post in Rohrdorf – langs de A93 (860 km route via Oostenrijk).

Hotel Zur Post in Rohrdorf - langs de A93 (860 km route via Oostenrijk).

Dit hotel ligt op een ideale plek wanneer je via München en Innsbruck naar Italië rijdt. Het ligt net na het knooppunt Rosenheim, een klein stukje voorbij München, op de grens met Oostenrijk. Dit hotel is groot, modern en niet al te duur. Bovendien is het ontbijt erg goed. Het overnachtingshotel is erg geliefd, dus zorg wel dat je op tijd boekt.

Review score: 8,2> bekijken

Beschikbaarheid & prijzen


3. Mieders: Hotel Bergkranz, net voorbij Innsbruck (langs de A13)

Mieders: Hotel Bergkranz, net voorbij Innsbruck (langs de A13)

Vlak voor de Brennerpass, net voorbij Innsbruck ligt hotel Bergkranz. Wanneer je via Oostenrijk en de Brennerpas rijdt, is dit misschien wel de beste plek voor een overnachting. Het ligt ver voorbij de knelpunten München, Rosenheim en de Fernpass. Hiervandaan ben je zo in Italië! Dit is ook een erg fijn hotel onderweg naar het Gardameer.

Review score: 8,8> bekijken

Beschikbaarheid & prijzen


4. Hotel Ochsen: fijne tussenstop langs de snelweg voorbij Stuttgart

Hotel Ochsen:leuke stop op weg naar Italië langs de snelweg voorbij Stuttgart

Stel je voor: een fijn familiehotel waar je goed kunt eten, daarna lekker slapen en bovendien niet te ver van de snelweg. Dat is de beste omschrijving voor hotel Ochsen in Merklingen. De kamers hier zijn goed, aantrekkelijk geprijsd. Het personeel is vriendelijk en het eten in het restaurant is uitermate smakelijk. Bijkomend voordeel is dat je bij het tankstation vlak bij het hotel ook nog eens goedkoop kan tanken in Duitsland. Zo verdien je een deel van de kosten voor de overnachting direct terug.

Dit hotel ligt net voorbij Stuttgart en ligt eigenlijk aan alle routes naar Italië.

Review score: 8,4> bekijken

Beschikbaarheid & prijzen


5. Gasthof Rössle bij Freiburg ongeveer 6,5 uur rijden (route via Zwitserland)

Gasthof Rössle bij Freiburg ongeveer 6,5 uur rijden (route via Zwitserland)

Wil je niet te ver rijden de eerste dag? Overweeg dan een hotel op de route naar Zwitserland. Gasthof Rössle ligt midden in het Zwarte Woud, vlakbij de stad Freiburg. Het hotel is rustig en gemoedelijk en de prijs is erg aantrekkelijk. Is Gasthof Rössle al volgeboekt? Zoek dan een ander hotel in het Zwarte Woud. Deze omgeving is trouwen prachtig om te wandelen en te fietsen.

Review score: 7,7> bekijken

Beschikbaarheid & prijzen


6. Hotel Devanti in Lavorgo, overnachten na de Gotthardtunnel in Zwitserland

Liberty Hotel in Bellinzona - bijzondere hotel onderweg naar Italië

Dit hotel ligt in Lavorgo, net voorbij de Gotthardtunnel. Wanneer je hier overnacht heb je het drukste deel van de route afgelegd. Het hotel is eenvoudig, maar goed. Is Devanti al volgeboekt? Kijk dan of er nog een kamer vrij is in Motel Gottardo Sud in QuintoDat is ongeveer een half uur verder rijden.

Review score: 8,1> bekijken

Beschikbaarheid & prijzen


7. Liberty Hotel in Bellinzona, Zwitserland- betaalbaar hotel onderweg naar Italië

Liberty Hotel in Bellinzona - bijzondere hotel onderweg naar Italië

Het Zwitserse stadje Bellinzona (bekijk alle plekken om te overnachten) is de mooiste plaats om te overnachten onderweg naar Italië. In dit stadje vindt je maar liefst drie prachtige, middeleeuwse kastelen. Hotel Liberty is een van de goedkoopste hotels van het plaatsje. Een kamer met ontbijt kost ongeveer 120 euro.

Review score: 7,4> bekijken

Beschikbaarheid & prijzen


8. Landhotel Laudersbach in Altenmarkt – hotel op de route naar de Adriatische kust in Italië

Landhotel Laudersbach in Altenmarkt - hotel op de route naar de Adriatische kust in Italië

Ga je op vakantie naar de Adriatische kust? Overweeg dan een overnachting in hotel Laudersbach in Altenmarkt. Deze ligt in Oostenrijk, op ongeveer 1.000 km rijden vanaf Utrecht. De kamers zijn prima in orde, net als de bedden. Wij vinden dit hotel vooral erg prettig omdat er een goed (en gezellig) restaurant bij zit. Extra pluspunt: het is voorbij alle drukke knelpunten! (Dit is ook een goede tip voor een hotel onderweg naar Kroatië).

Review score: 8,8> bekijken

Beschikbaarheid & prijzen


Overnachten onderweg naar Italië: snel een hotel zoeken

Als je al weet waar je ongeveer wilt overnachten onderweg naar Italië, dan kan je via booking.com heel eenvoudig een beschikbaar hotel vinden. Je typt de naam van de stad, of het knooppunt waar je wilt overnachten in en kijkt vervolgens op de kaart waar nog kamers beschikbaar zijn. Op onderstaande afbeelding kan je precies zien hoe je deze kaart kunt zien.

Wanneer je de files wilt omzeilen, raden we je aan om een hotel te zoeken voorbij de belangrijkste knooppunten. Vooral rondom München, de Gotthardtunnel en de Fernpass kan het in het hoogseizoen heel erg druk zijn.

Boek een hotel onderweg naar Italië

Meestgestelde vragen over deze tussenstops

De meest gestelde vragen over overnachten op de route naar Italië hebben we hieronder op een rij gezet. Handig en overzichtelijk.

Wat is een goed hotel onderweg naar Italië in Oostenrijk?

Rij je via Oostenrijk naar Italië? En zoek je een fijn hotel om te overnachten onderweg? Dan kunnen we de volgende hotels van harte aanbevelen: Hotel zur Post in Rohrdorf net voor de Duits-Oostenrijkse grens. Hotel Bergkranz bij Innsbruck, vlak langs de A13.

Voor meer hotels langs deze route bekijk je ons handige overzicht van Oostenrijkse hotels op de route naar Italië.

Wat is een goed hotel voor een overnachting in Zwitserland op doorreis naar Italië?

Reis jij het liefst via Zwitserland naar Italië? En zoek je een hotel op de route? Wij hebben 5 hotels op de route via Zwitserland geselecteerd. Je kunt ze hier bekijken. Of lees ons artikel: hotels onderweg naar Zwitserland.

Goede hotels voor een overnachting in Zwitserland op doorreis naar Italië zijn:

Devanti in Lavorgo net na de drukke Gotthardtunnel. Zo ben je de meeste files voorbij. (ca. 900 km)
Motel Gottardo Sud in Piotta, ook aan de Zuidkant van Gotthardtunnel (ongeveer 10 uur rijden).
Hotel Liberty in Bellinzona, gunstig geprijsd hotel. Voor 120 euro heb je een kamer met ontbijt!

Waar kan je in Oostenrijk goed overnachten op weg naar het Gardameer?

Wil je overnachten op weg naar het Gardameer langs de route door Oostenrijk? Kies dan voor een van de volgende hotels om te overnachten:

Gästehaus Stiftstadt in Kempten, net voor de grens met Oostenrijk. (750 km – net voor de Fernpass).
Zum Mohren in Reutte, net voor de Fernpass (ca.7,5 uur rijden).
Familietel Stern in Obsteig, een fijn familiehotel in Oostenrijk. (ook langs de Fernpass)
Ibis Budget of Hotel Alte Wirt in Putzbrunn, vlakbij München, aan de rondweg A99. (ca. 8 uur rijden).
Hotel zur Post in Rohrdorf, in de buurt van Rosenheim  – langs de A93 (860 km).
Wiessenhof in Mieders. Hotel vlak langs de snelweg A13 net voor de Brennerpas. (900 km).
Hotel Bergkranz ca. voorbij Innsbruck. Vlak voor de Brennerpas (ca 10 uur rijden).

Waar kan je in Zwitserland goed overnachten op weg naar het Gardameer?

Wil je liever in Zwitserland overnachten Onderweg naar het Gardameer? Kies dan een van de onderstaande 5 hotels.

Holiday Inn-Express in Baden-Baden, langs de A5 in Duitsland (ca. 550 km)
Gasthof Rössle in de buurt van Freiburg (ongeveer 6,5 uur rijden).
Devanti in Lavorgo net na de drukke Gotthardtunnel. Zo ben je de meeste files voorbij. (ca. 900 km)
Motel Gottardo Sud in Piotta, ook aan de Zuidkant van Gotthardtunnel (ongeveer 10 uur rijden).
Hotel Liberty in Bellinzona, gunstig geprijsd hotel. Voor 120 euro heb je een kamer met ontbijt!

Wat is een fijn hotel onderweg naar de Adriatische kust?

De route naar de Adriatische kust gaat door een ander deel van Oostenrijk. Wij kunnen op deze route Hotel Laudersbach in Altenmarkt in Pongau van harte aanbevelen. Het is ongeveer 1.000 km rijden vanaf Utrecht. Andere fijne hotels onderweg naar dit deel van Italië staan hier.

Geniet

Frank van Delden

Vanuit Oostenrijk schrijf ik over alles wat met bergen, avontuurlijke vakanties, kamperen en outdooractiviteiten te maken heeft. Mijn favoriete activiteiten zijn (toer)skiën, wandelen, (downhill) mountainbiken en fotograferen. Ik wil iedereen graag laten zien hoe veel er te zien, doen en te beleven is in de bergen.

Daarnaast heb ik inmiddels uitgebreide ervaring met het testen van de wandelschoenen, outdoorkleding, outdoorgear en gadgets.

Eerder Verschenen

Review Eden ED verrekijker 10×42: dé verrekijker voor in je wandelrugzak

Een frisse slaapzak dankzij de wasmiddelen van Nikwax

Ook Interessant