- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Dit zijn de leukste (gratis) uitjes met de JOKER CARD in Saalbach Hinterglemm

Frank van Delden

(Foto: saalbach.com | Karin Pasterer)
(Foto: saalbach.com | Karin Pasterer)

Saalbach Hinterglemm is een geweldige bestemming voor families. In deze regio is echt van alles te beleven. Wanneer je een accommodatie bij een van de partneraccommodaties van Saalbach Hinterglemm boekt, krijg je de JOKER CARD. Hiermee wordt je vakantie pas echt een feest. Met deze gastenkaart is het gebruik van de liften kostenloos, krijg je gratis toegang tot het zwembadkan je onbeperkt gebruik maken van de minigolf en tennisbanen en mee doen aan wandelingen – met gids – die elke week worden georganiseerd.

In dit artikel geven we je 8 tips om – met je JOKER CARD – optimaal te genieten tijdens je zomervakantie in Saalbach Hinterglemm.

Gratis met de kabelbanen omhoog in Saalbach Hinterglemm én Leogang

Een zomervakantie in Oostenrijk is niet compleet zonder een ritje met de gondel. In Saalbach Hinterglemm zijn ’s zomers maar liefst 6 kabelbanen actief waarmee je onbeperkt de berg op kunt. Daarnaast kan je twee keer per dag met de gondels in Leogang omhoog. Bij elke kabelbaan zijn weer andere leuke attracties te vinden én kan je twee keer per dag je fiets meenemen. Zo kan je onder meer met de volgende kabelbanen omhoog:

De Reiterkogel gondel

Met deze fijne rode gondel kom je onder meer bij de familievriendelijke wandelingen van Kodok, de heerlijk ontspannende Wellness-route en een aantal toffe bike trails… meer informatie

De Schattberg X-press

Reis in no time naar de top. Eenmaal boven aangekomen starten er diverse hikes zoals de uitdagende ‘Seven Summits’ en de Pinzgau Walk… meer informatie

De Kohlmais Gondel

Vertrek vanuit het centrum van Saalbach naar bijna 1.800 meter. Hier vind je onder andere een hele toffe waterspeeltuin, de Montelino’s avonturen wandeling en.. meer informatie.

Nog 5 andere kabelbanen

Naast deze drie zijn er ’s zomers nog 5 ander kabelbanen actief – waarvan 2 in Leogang. Waar in Saalbach Hinterglemm je ook verblijft er is er altijd een in de buurt.

Zwemmen bij Käpt’n Hook

Hebben jullie het warm gekregen van alle avonturen op de berg? Bij mooi weer is het heerlijk afkoelen bij ‘Käpt’n Hook‘. Dit enorme zwembad met glijbanen, een wildwaterbaan, bubbelbad en meer is gratis toegankelijk met de JOKER CARD.

De familiewandelingen van Kodok en Montelino

Clown Montelino – de mascotte van Saalbach – en kabouter Kodok hebben beide een eigen avontuurlijke wandelroute: ‘Montelino’s Erlebnisweg‘ boven aan de Kohlmaisgondel en Kodoks avonturen wandeling start bovenaan de Reiteralm-gondel. Beide zijn gratis met de JOKER CARD.

Minigolfen (en tennis) in Saalbach én Hinterglemm

Is er iets wat meer het vakantiegevoel oproept als een spelletje minigolf? Zowel in Saalbach als in Hinterglemm ligt een minigolfbaan. En ook deze is met de JOKER C|RD gratis toegankelijk. Je kunt er trouwens ook grats een tennisbaan mee reserveren.

Hoe kom je aan de JOKER CARD in Saalbach Hinterglemm?

De JOKER CARD is niet te koop, maar krijg je wanneer je een accommodatie bij een van de partneraccommodaties van Saalbach Hinterglemm boekt. Op deze manier zijn tal van activiteiten al bij de prijs van je accommodatie inbegrepen. Wel zo voordelig én leuk!

Wandelingen met gids

Hou jij van bergwandelen? En wil je deze passie graag met je kinderen delen? Dan ben je in Saalbach Hinterglemm op de juiste plek. Naast dat er 8 super familievriendelijke wandelroutes te vinden zijn, organiseert het toerismebureau wekelijks meer dan 10 wandelingen met gids. Met je JOKER CARD mag je gratis gebruik maken van dit leuke (en leerzame) wandelprogramma. Vergeet dus niet om je wandelschoenen in te pakken.

Gratis met de ‘wandelbus’ – lekker duurzaam

Trek je er liever zelf op uit dan met een gids? Met de JOKER CARD kan je ook gratis gebruik maken van de wandelbus die de verschillende plaatsen in de regio met elkaar verbind. Bovendien is de kaart ook geldig voor het ’treintje’ dat je vanaf de parkeerplaats naar het Talschluss in Hinterglemm brengt. Hier starten tal van wandelroutes én zijn ook nog eens een heleboel leuke speeltuinen te vinden!

JOKER CARD: Overzicht van alle voordelen

Tot slot nog een overzicht van alle voordelen van de JOKER CARD.

  • Onbeperkt (gratis) met 6 kabelbanen in Saalbach Hinterglemm.
  • 2x per dag gratis met de kabelbanen in Leogang.
  • 2x dag gratis je fiets meenemen in de gondel.
  • 20% korting op ‘Bike-tickets’ – waarmee je onbeperkt je fiets mee kunt nemen in de kabelbanen en de ‘Downhill Trails’.
  • toegang tot toffe familiewandelingen zoals ‘Berg Kodok’, ‘Montelino’s Erlebnisweg’, en andere speelplaatsen.
  • Onbeperkt toegang tot het zwembad.
  • Onbeperkt gebruik maken van de minigolfbanen en tennisbanen in Saalbach Hinterglemm.
  • Gratis deelnemen aan diverse wandelingen met gids
  • Korting bij tal van andere activiteiten in de regio.
  • En nog veel meer

Frank van Delden

Vanuit Oostenrijk schrijf ik over alles wat met bergen, avontuurlijke vakanties, kamperen en outdooractiviteiten te maken heeft. Mijn favoriete activiteiten zijn (toer)skiën, wandelen, (downhill) mountainbiken en fotograferen. Ik wil iedereen graag laten zien hoe veel er te zien, doen en te beleven is in de bergen.

Daarnaast heb ik inmiddels uitgebreide ervaring met het testen van de wandelschoenen, outdoorkleding, outdoorgear en gadgets.

Eerder Verschenen

Muttereralm: wandelen, spelen en mountainkarten vlakbij Innsbruck

Hoe gezond is wandelen? 11 redenen om elke dag een ommetje te maken

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.