Review Decathlon luchtbed Basic en Comfort getest

Bij Decathlon koop je goedkoop outdoormateriaal. Meestal zijn we redelijk tevreden over de prijs / kwaliteit verhouding van de producten van Decathlon. Toen we voor een korte roadtrip een kinderluchtbed zochten kwamen we echter om in het aanbod. En welke moesten we kiezen? Omdat het om een luchtbed voor een kind ging, kochten we de twee goedkoopste luchtbedden. Hadden we gelijk een vergelijking. In deze review vergelijken we Decathlon luchtbed Quecha Air Basic met Decathlon luchtbed Quecha Air Comfort.

review decathlon luchtbed quecha

Samenvatting review Decathlon luchtbed Quecha Air Basic vs Quecha Air Comfort

Hieronder geven we een samenvatting per luchtbed. We bespreken eerst luchtbed Quecha Air Basic en vervolgens Quecha Air Comfort. Een uitgebreide vergelijkende review vind je onder deze samenvatting.

Samenvatting review Quecha Air Basic

Materiaal: PVC.
Afmetingen:
190 cm x 70 cm (opgeblazen).
Wat is leuk: comfortabel kinderluchtbed, onze zoon vindt dit luchtbed lekker liggen.
Wat is minder: luchtbed was binnen twee weken lek.
Kopen: voor slechts € 14,99 in de webshop.

Samenvatting review Quecha Air Comfort

Materiaal: PVC.
Afmetingen:
190 cm x 70 cm x 11 cm (opgeblazen).
Wat is leuk: compact verpakt, sterke kwaliteit luchtbed.
Wat is minder: dun matras met diepe groeven en daardoor minder geschikt als kinderluchtbed.
Kopen: voor € 19,99 in de webshop.

review decathlon luchtbed

Review Decathlon luchtbed Basic versus Decathlon luchtbed Comfort

Ik kocht beide luchtbedden bij Decathlon online. Ze werden binnen 3 dagen thuis bezorgd, net op tijd voor de vakantie. Ondanks dat het prijsverschil tussen de twee luchtbedden klein is, is het verschil tussen de het basis luchtbed van Decathlon en het comfort luchtbed van Decathlon op het eerste gezicht aanzienlijk.

Het basic kampeerbed is verpakt in plastic zak. De zak is niet geschikt voor hergebruik. Het comfort kampeerbed van Decathlon is verpakt in een handige herbruikbare polyester tas (zie afbeelding hierboven).

Bij het opblazen blijkt Decathlon luchtbed ‘Basic’ dikker te zijn dan Decathlon luchtbed “Comfort”. Ook zijn de inkepingen in vierkante vorm bij het ‘Basic’ kinderluchtbed en bij kinderluchtbed ‘Comfort’ in horizontale vorm.

Decathlon kinderluchtbed vergelijking (basic en comfort)

Beide Quecha kampeerbedden zijn smal (70 cm). Dit volstaat prima is voor een kinderluchtbed, maar is erg smal voor een volwassenen. Zeker wanneer je voor langere tijd gaat kamperen lijkt een kampeerbed van deze afmeting toch een beetje afzien.

Kinderluchtbed Quecha Air Basic wordt door onze zoon als comfortabeler bestempeld. Dit kampeerbed is duidelijk dikker. Onze zonen vindt met name de horizontale inkepingen in het luxere kinderluchtbed onprettig. Doordat kinderluchtbed ‘basic’ kleinere en minder diepe inkepingen heeft, heeft hij niet het gevoel dat hij hier in of af rolt.

Het zou ermee kunnen maken dat onze kinderen licht gebouwd zijn. Hierdoor ‘drukt’ hun gewicht niet echt op het kampeermatras. Ik besluit daarom om zelf een nacht op het kampeerbed te slapen. Maar ook mijn conclusie is dat Decathlon luchtbed Basic comfortabeler slaapt dan Decathlon luchtbed comfort.

Wellicht dat Decathlon luchtbed comfort beter is in combinatie met een dikkere slaapzak of een isolatiemat eronder.

Duurzaamheid

Na 10 dagen (onze jongste zoon slaapt inmiddels op Decathlon luchtbed Comfort, de oudste op Decathlon kinderluchtbed Basic) blijkt het Basic kampeermatras lek. Onze oudste zoon wordt ’s morgens wakker en ligt op de grond. Of eigenlijk: op een plat kampeermatras.
In de tent kunnen we geen scherpe voorwerpen ontdekken. Wel ontdekken we een klein lek in het luchtbed. Het lek zit in de gladde kant van het luchtbed (onderkant). Misschien ligt er onder de tent iets scherps? We kunnen het nu niet onderzoeken maar besluiten het luchtbed te plakken met het meegeleverde materiaal (handig!). Dit lijkt te werken, maar ’s avonds is het kampeermatras toch weer leeg.

We pompen het nog een keer op en leggen nu onze jongste zoon (slechts 15 kg) op het geplakte kinderluchtbed. We hopen dat het voor de nacht houdt. De laatste twee nachten pompen we het kampeermatras voor het slapen gaan hard op en dan houdt het net tot de ochtend. We besluiten Decathlon luchtbed Basic hierbij af te schrijven en laten hem achter in een afvalbak op de camping in Porec.

Het scheelt weer bagage op weg naar huis, maar duurzaam is het niet. Naast een grote milieubelasting, vind ik het ook vervelend dat ik nu weer op zoek moet naar een ander kinderluchtbed.

Conclusie Decathlon luchtbed Basic versus luchtbed Comfort

Beide kampeerbedden zijn prima voor een korte kampeervakantie. Zeker als kinderluchtbed volstaan beide Decathlon luchtbedden. Decathlon luchtbed Comfort pakt klein in en pompt snel op. Kinderluchtbed Basic neemt wat meer ruimte, maar licht wel comfortabeler. Na deze ene test blijkt Quecha Air Basic wel minder duurzaam (hij was immers na een week lek), maar dit kan ook pech zijn natuurlijk.

luchtbed Decathlon ideaal kinderluchtbed

Kinderluchtbed Basic (achter) en Comfort (voor)

Tips en advies voor goedkope luchtbedden van Decathlon

Voor kampeervakanties langer dan een dag of 5 gaat onze voorkeur uit naar iets meer comfort. Quecha is het basis merk van Decathlon (laagste prijs, redelijke kwaliteit), maar wij hebben vooral goede ervaringen met Forclaz (het iets duurdere en serieuze merk van Decathlon).

Forclaz is ontwikkeld als trekking merk, dus voor wie wat langer door de bergen trekt. Voor de volgende lange kampeerreis denk ik dat we deze versie van Forclaz bestellen, die is iets duurder (€ 39,99) maar nog steeds gunstig geprijsd.

Ook horen wij goede verhalen over het zelfopblazend matje van Decathlon (link)  Zelf heb ik nare ervaringen aan deze matjes omdat ik in mijn vroege jeugd op de eerste generatie van deze (nog niet zo goed ontwikkelde) matjes heb moeten liggen. Maar ik kreeg van een vriendin de tip om het matje te combineren met een opblaasbed (echt waar, klik hier voor het opblaasbed). Volgens haar (niet enthousiast kampeerder) slaapt dit echt comfortabel. De combinatie van opblaasmatras en opblaasbed kost dan wel bijna € 100,-… Wat best een investering is, maar wie op zoek is naar comfort, zal het op deze manier wellicht vinden.

 

 

 

Bergfamilie.nl » Review » Review Decathlon luchtbed Basic en Comfort getest

verder lezen op bergfamilie.nl

1 opmerking

Tamara 15 juli 2019 - 21:35

Leuk om de verschillen te zien tussen de budget en duurdere

Antwoord

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk