Review: Inov-8 hardloopschoenen voor sneeuw en ijs getest

Wie wil hardlopen in de bergen moet in de wintermaanden rekening houden met sneeuw en ijs. Gelukkig hoeven sneeuw en ijs met een paar goede hardloopschoenen geen showstoppers te zijn. Deze winter probeerde ik voor het eerst hardloopschoenen (officieel trailschoenen) van Inov-8. Met een paar hele kleine spikes  om grip te geven op gladde ondergrond zoals sneeuw en ijs. Hoe dat ging, lees je in deze review.

Samenvatting Inov-8 hardloopschoenen voor sneeuw en ijs

Soort hardloopschoen: Oroc, trailschoen voor gladde ondergrond.
Pasvorm: maatgetrouw, valt smal.
Wat is leuk: grip op sneeuw en ijs.
Wat is minder: niet waterdicht, ongeschikt voor de loopband.
Kopen: voor 140 euro.

Inov-8 hardloopschoenen voor sneeuw en ijs

Grip op sneeuw en ijs.

Volledige review Inov-8 Oroc voor sneeuw en ijs

Ik ben geen fanatiek hardloper, maar ik loop wel 5 tot 7 keer per week vanwege een hernia. Omdat ik ook in de winter wil blijven hardlopen, heb ik deze schoenen aangeschaft. Helaas nadat ik een keer met mijn gewone hardloopschoenen uitgegleden ben.

Pasvorm

De hardloopschoenen die ik heb heten officieel Inov-8 Oroc. De schoenen vallen smal en ik heb een schoenlepel nodig om erin te komen. Eenmaal aan mijn voeten zitten ze als gegoten. Ik loop er direct fijn op en heb geen enkele keer last gehad van pijn of blaren.

Inov-8 hardloopschoenen

Geen last van koude of warme voeten.

Grip op sneeuw en ijs

De eerste dagen van de winter is er vorst aan de grond. Al snel gevolgd door sneeuw wat niet veel later ijs wordt. Al deze omstandigheden zijn geen probleem. De schoenen hebben een profiel met spikes. Hele kleine spikes, maar zeer effectief. Wanneer ik op een schoongemaakt stuk asfalt ren, maken ze wel ontzettend veel lawaai, maar eenmaal op sneeuw en ijs ben ik ze zo dankbaar. Wanneer ik andere lopers door een bospaadjes omlaag zie glibberen, ren ik ze makkelijk en veilig voorbij. Ik ren de hele winter door, 5 tot 7 keer per week. Verse sneeuw, vroege ochtenden over ijzige langlaufpistes of het winterwandelpad, steile en gladde stukken, het gaat allemaal zonder problemen en met grip. Fijn!

Enig nadeel is wel: in de sneeuw worden de schoenen nat. Niet door de zolen, maar op de stukken waar de schoen in de sneeuw wegzakt, zit ik met natte sokken.

Design Inov-8 hardloopschoenen voor sneeuw en ijs

Totaal onbelangrijk, maar toch: het design is fijn. Ik vind de schoenen mooi en draag ze daarom nog liever. Ook cool: de schoenendoos. Normaal geen item wat ik bewaar, maar met een tekst als deze, staat hij te pronken in de kast. Ik bedoel: “obsessed is just a word the lazy use to describe the dedicated”. Lekker toch?!

Skien met hernia

Hardlopen onder alle weersomstandigheden.

Conclusie Inov-8 hardloopschoenen voor sneeuw en ijs

Ik ben zo blij met deze hardloopschoenen. Ze hebben mij de winter doorgeholpen op een veilige manier. Zonder deze hardloopschoenen was ik waarschijnlijk in november gestopt met hardlopen en had ik het ergens in mei weer opgepakt. Nu heb ik de hele winter doorgelopen. En dat is niet alleen goed voor mijn conditie…

Ik kan iedereen die hardloopt in de bergen tijdens de winter deze schoenen aanbevelen. Je koopt ze online of in de betere hardloopwinkels.

 

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.