Checklist voor een als je een auto wil huren op wintersport

Wanneer je met het vliegtuig op wintersport gaat, is het fijn om ter plaatse een auto te huren. En hoewel het logisch lijkt dat het verhuur bedrijf je dan ook een auto meegeeft die volledig winter klaar is, is dit helaas niet altijd het geval. Wanneer je een auto huurt voor de wintersport, ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Om je het wat makkelijker te maken hebben we een checklist voor je gemaakt. Loop deze checklist even af, voordat er met je huurauto vandoor gaat. Zo weet je zeker dat je alles bij je hebt en ga je veilig en goed voorbereid de wintersport tegemoet.

auto huren wintersport

Een auto huren voor de wintersport? Wij doen het graag!

Checklist auto huren voor wintersport

Deze checklist auto huren bevat het hoognodige, hieronder gaan we verder in op wat wenselijke kwesties. En hebben we nog een aantal tips voor het huren van een auto in winterse omstandigheden.

 • Controleer of de auto voorzien is van winterbanden.
 • Controleer de bandenspanning van de auto (vraag voor een spanningsmeter bij het verhuurbedrijf).
 • Ga na of de accu geladen is (door de kou kan een accu leeglopen, dit zie je met name in extreem koude landen).
 • Check alle verlichting.
 • Kijk of de verwarming werkt.
 • Test de ruitenwissers en ruitenwisservloeistof (doe dit buiten, zodat je ziet of er antivries in zit).
 • Kijk of er een noodpakket aanwezig is met een kleine sneeuwschep, ijskrabber, deken, startkabels, gevarendriehoek en veiligheidshesjes.
 • Ontdek voor vertrek waar de telefoonlader zit en vraag het verhuurbedrijf wanneer je deze niet kan vinden.
 • Controleer of er sneeuwkettingen in de auto liggen.
 • Ga na of er zitjes aanwezig zijn voor eventueel meereizende kinderen.
 • Auto huren in Frankrijk? Controleer of er een alcoholtest aanwezig is. Die is namelijk verplicht.

Bovenstaande lijkt misschien wat overdreven, maar komt voort uit een lange ervaring van autohuur onder winterse omstandigheden. We hebben het daadwerkelijk meegemaakt dat een ruitenwisser rubber ontbrak, de ruitenwisser vloeistof op de vooruit bevroor (door ontbreken van antivries) en dat we zonder startkabels met een lege accu voor een hotel stonden. En ja, ook reden we ooit over een wegdek vol sneeuw en ijs zonder winterbanden… Je verwacht het niet, maar het gebeurd. Mocht je bij de verhuur van de auto ontdekken dat er iets ontbreekt of niet functioneert, meldt dat dan direct en vraag om een oplossing.

Zelf meenemen wanneer je een auto huurt voor wintersport

Dan zijn er nog een aantal zaken die je graag bij je hebt als je door een winters landschap rijdt, maar die vaak niet bij de autohuur voor wintersport inbegrepen zijn. Neem deze dingen daarom zelf mee en leg ze in je huurauto.

Verder is het handig om te zorgen voor een auto met voldoende laadruimte. Zo hebben niet alle huurauto’s een skiluik. Erg lastig als je met vier personen en eigen ski materiaal reist. Wanneer je twijfelt bij het boeken of de huurauto volstaat, dan kan je het beste even telefonisch contact opnemen met de verhuur maatschappij.

tips voor auto huren wintersport

Goed voorbereid op weg met je huurauto

Een onbezorgde reis met de huurauto

Wanneer je bovenstaande checklist afloopt, vertrek je onbezorgd met de huurauto op wintersport. Wij maken zelf graag gebruik van huurauto’s om op onze wintersportbestemming te komen. Door de auto te huren op het vliegveld, kunnen we direct verder. En het biedt veel vrijheid, meer dan het reizen per bus, trein of taxi. We zijn benieuwd naar jouw ervaring met het huren van een auto voor de wintersport! Heb je nog aanvullende tips? Of gekke dingen meegemaakt? Laat het ons weten in het opmerkingenveld hieronder.

Reisinformatie » Checklist voor een als je een auto wil huren op wintersport

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..