Dit zijn de beste winterbanden voor komende winter

Wat zijn de beste winterbanden? Sinds we 10 jaar geleden voor het eerst met winterbanden reden, is dit een van de vragen die regelmatig voorbij komt. In Oostenrijk zijn winterbanden min of meer verplicht. En vanwege de kou en sneeuw kunnen we zonder goede winterbanden onmogelijk veilig de weg op. Gelukkig maakt de ÖAMTC, de Oostenrijkse wegenwacht, ieder jaar een handig overzicht van de beste winterbanden van het jaar. Ben jij ook op zoek naar goede winterbanden? Kies dan een van de banden die goed scoren in deze test.

Beste winterbanden - auto over de weg door de sneeuw
Winterbanden zijn niet verplicht, maar wel aan te raden.

De beste winterbanden uit de test 2021

Deze top 5 is rechtstreeks afkomstig uit de winterbanden test van de ÖAMTC. Die testen ieder jaar, samen met de ANWB en de ADAC (de Duitse wegenwacht) diverse wintervanden. De banden werden getest in Finland, waar met kou wordt gereden op snelweg, sneeuw en ijs. Een echte test, zonder sponsors. Zodat hun leden een eerlijk advies krijgen.

Beste winterbanden 2021 – top 5

Klik hieronder op de winterbanden die het beste bij jou passen voor meer informatie.


Bridgestone Blizzak – beste winterband 2021

De Bridgestone Blizzak is volgens de ÖAMTC de beste winterband uit de test. De band wordt vooral geroemd vanwege de korte remweg op zowel droog als nat wegdek.

Samenvatting Bridgestone Blizzak:
 • beste band op nat wegdek.
 • goede prestaties bij droog weer.
 • veel grip op sneeuw.
 • band slijt iets sneller dan Michelin of Dunlop band.

Kopen: vanaf € 48,95


Michelin – gaat het langste mee

Banden van Michelin scoren al jaren goed als het gaat om slijtvastheid. De banden slijten niet zo snel en gaan daarom heel lang mee.

Samenvatting Michelin Alpin:
 • meest duurzame band.
 • goede prestaties bij droog weer.
 • goede score bij het remmen op nat wegdek en sneeuw.

Kopen: vanaf € 56,62.


Dunlop – fijne allround winterband

De winterbanden van Dunlop scoren ook dit jaar erg goed op alle onderdelen uit de test. Dit is een band zonder zwakke punten.

Samenvatting Dunlop Winter Sport
 • scoort op alle tests ruim voldoende.
 • slijtvaste band die relatief lang mee gaat.
 • zuinigste band als het gaat om bezineverbruik.

Kopen: vanaf € 64,86


Hankook i*cept – winterband met een korte remweg

Deze band van Hankook is de goedkoopste band uit deze test. De band scoort op alle punten een zeer ruime voldoende. Vooral de korte remweg op een droog wegdek zorgt voor de hoge positionering in de test.

Samenvatting Hankook i*cept:
 • zuinig in brandstof verbruik.
 • goede prestaties bij droog weer.
 • prima prestaties op sneeuw en ijs.
 • fijne band bij aquaplaning.

Kopen:  vanaf € 36,58


Maxxis – goede goedkope winterband

Wil je niet te veel betalen voor een setje winterbanden? Dan zijn de banden van het Taiwanese merk Maxxis misschien wat voor jou. De banden scoren verassend goed in de test en zijn aantrekkelijk geprijsd.

Samenvatting Maxxis winterband:
 • beste band op droog wegdek.
 • goede prestaties bij nat weer.
 • prima prestaties op sneeuw en ijs.
 • band slijt sneller dan gemiddeld.

Kopen:  vanaf € 36,58


Beste winterbanden test.
Waar moet je op letten?

Waar je op moet letten wanneer je winterbanden koopt

Ieder jaar worden winterbanden door gerenommeerde organisaties zoals de ÖAMTC, ANWB en ADAC uitvoerig getest. Tester reizen af naar een van de koudste landen op aarde en testen daar dagenlang de nieuwste banden. Handig, want met hun advies, weet je zeker dat je een goede winterband koopt. Om onze lezers te helpen bij het kopen van goede winterbanden hebben we hieronder nog een aantal handige tips verzameld.

 • Koop de juiste maat
 • Let op het sneeuwvlok icoon.
 • Koop een gerenommeerd merk
 • Lees de winterbanden tests.
Koop de juiste maat banden

Het belangrijkste om te weten wanneer je winterbanden gaat kopen is de bandenmaat. Deze staat duidelijk aangegeven op de band zelf en in de papieren van de auto. Weet je niet zeker welke bandenmaat je nodig hebt? Ga dan naar een bandenspecialist of je garage.

Let op het sneeuwvlok symbool

Winterbanden zijn herkenbaar aan een sneeuwvlok icoon. Op veel winterbanden staan bovendien de letters M en S. Die staan voor ‘Mud‘ en ‘Snow‘. 

Steeds meer Nederlanders rijden op all season banden. All season banden (of ‘all weather banden’) zijn autobanden waarmee je zowel in de winter, lente, zomer en herfst kunt rijden. Ze zijn gemaakt van een materiaal dat in de winter zacht wordt en in de zomer hard. Op die manier hoef je in de herfst en de lente er niet aan te denken om je banden te wisselen. Alleen All Season banden met bovengenoemde symbolen gelden als winterbanden.

Vergeet trouwens niet om je banden op tijd te vervangen. Om de veiligheid te garanderen moeten winterbanden een minimaal profiel hebben van 4 millimeter.

Koop een gerenommeerd merk

Wanneer je banden voor de winter gaat kopen, kan je kiezen uit meer dan 50 verschillende merken. Uit de winterbanden test van het Duitse automagazine Autobild blijkt echter dat een behoorlijk deel daarvan niet veilig is. Bijna een derde deel van de banden die als winterband verkocht worden, verdient het volgens de Duitsers niet om de naam winterband te dragen.

Wil je zeker zijn van je zaak? Kies dan voor een gerenommeerd merk. Met een winterband van Bridgeston, Michelin, Good Year of Hankook weet je zeker dat je een veilige band koop.

Lees de winterbanden test

Eenvoudig en snel goede banden kiezen? Lees dan de winterbanden tests. Of kies een van bovenstaande banden uit de ÖAMTC winterbanden test.

winterbanden » Dit zijn de beste winterbanden voor komende winter

verder lezen op bergfamilie.nl