Bergfamilie.nl
- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Review SEB supboard: beste SUP onder 400 euro

Maaike Meerman

Laatste update:

Review SEB Supboard
Onze SEB supboard review.

Suppen is hot. Een paar jaar geleden stonden we voor het eerst op een supboard. Ondanks dat we onervaren watersporters waren, konden we hiermee direct uit de voeten. En niet alleen wij, ook onze kinderen stonden binnen een paar minuten stabiel op het bord en peddelden het meer rond. Ondertussen zijn de supboards niet meer weg te denken uit de Nederlandse wateren. Sinds deze zomer hebben wij onze eigen SUP. SEB SUP 10’6 Navy om precies te zijn. We deden een uitgebreide zoektocht naar het beste supboard en gingen zelf uiteindelijk voor de beste SUP tegen de beste prijs. Hoe die ons bevalt, dat lees je in deze SEB Sup review.

Specificaties SEB supboard

Type supboard: all round opblaasbare SUP.
Lengte: 320 cm.
Breedte: 81 cm.
Gewicht: 8,5 kg.
Wat is leuk: goed geprijsde all round SUP.
Wat is minder: oppompen duurt best lang.
SEB supboard kopen: voor 349 euro online in de eigen webshop.

Suppen op de Reeuwijkse plassen
Suppen op de Reeuwijkse plassen.

Volledige review SEB Supboard

Tijdens de zomer is ons SEB Supboard aan een uitgebreide test onderworpen. Niet omdat we nu per se zo fanatiek aan het testen waren, maar meer omdat het een zomer was met veel water, opgroeiende tieners, vrienden die langskwamen en een hond die ook wel even mee het water op wilde. Op de ‘wildste’ dag zaten er vier tieners op de SUP, terwijl een hond erop probeerde te klimmen. Het leven kan soms wat onverwacht lopen. Hieronder zullen we de prestaties van het supboard verder uitlichten, maar ik wil vooraf vast meegeven dat we dankzij dit supboard meer van onze zomer hebben kunnen genieten dan we zonder board hadden kunnen doen. En voor mij, is dat toch eigenlijk het beste nieuws.

Heerlijk suppen.
Heerlijk suppen.
Opblaasbare Sup

SEB Supboard wordt compleet geleverd. Overcompleet zou je kunnen zeggen. Er zit een rugzak bij, een peddel, pomp, vin, leash en een reparatieset. Wanneer de SUP geleverd wordt, beginnen de kinderen enthousiast alles uit te pakken en de sup op te blazen. In eerste instantie gaat dit redelijk vlot, maar wanneer de SUP een bepaald volume heeft bereikt, wordt dit een stuk zwaarder. De kunst is dan om door te pompen tot de gewenste luchtdruk (ongeveer 1 bar) bereikt is. De barometer op de pomp geeft gelukkig aan wanneer het werk erop zit. Die tien minuten pompen voelen in ieder geval als een goede workout om daarmee te starten.

Groot draagvermogen

Ondanks dat dit niet de grootste SUP uit het SEB assortiment is, is deze SUP uitstekend voor de hele familie. Met een draagvermogen van 140 kilo, kunnen hier makkelijk twee personen op. Maar ook vier tieners passen op de SUP (al is dit vast niet aan te raden). Het board is handzaam, kan door een groot kind zelf gedragen worden en dankzij de grote vin is de SUP zeer stabiel op het water.

Zeer stabiel op het water
Review SEB supboard: zeer stabiel op het water.
Ideaal voor beginners

Beginnende suppers zullen de stabiliteit en de breedte van 81 cm kunnen waarderen. Wij als beginners in ieder geval wel! Op andere supboards was het even zoeken naar balans, of moesten de kinderen op hun knieën oefenen, voordat ze kunnen staan. Op dit board staat iedereen direct stabiel. Niet alleen wijzelf (met ondertussen enige ervaring), maar ook andere mensen die het board even proberen.

Wendbaar en stabiel.
Wendbaar en stabiel.
Lekker design

Ja… design is natuurlijk niet het belangrijkst maar het is toch wel een vermelding waard. Je staat gewoon net wat lekkerder op een mooi supboard. En deze blauwe variant ziet er zomers uit, zonder dat je er viezigheid op ziet. Wij worden er in ieder geval blij van als we hem zien staan in de tuin of tegen onze witte bus. Vrijheidsgevoel tot en met zeg maar.

Vier tieners op het board.
Groot draagvermogen.

Conclusie SEB Supboard

Dit vriendelijk geprijsde supboard is eigenlijk een aanrader voor iedere beginnende supper. Wanneer je het gewoon eens wil proberen, een mooi instapmodel zoekt voor een vakantie of voor dat ene uurtje na het werk. Met dit supboard kan je er altijd op uit tegen een kleine investering. We hebben de sup behoorlijk intensief gebruikt met meerdere mensen, dieren en in verschillende wateren, maar hebben geen zwakke plek kunnen ontdekken. Enig nadeel is dat je echt even moet pompen voordat je er vandoor kan gaan. Maar wij laten hem dan ook gewoon lekker opgepompt totdat we hem weer opruimen. Je koopt dit supboard, en andere modellen van SEB via de online shop .

Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van deze expert reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.
Geniet

Maaike Meerman

Ik ben gek op bergen, natuur en lekker eten. Eigenlijk ben ik altijd buiten en onderweg. In alle seizoenen, in alle weersomstandigheden en op alle manieren. Het liefst onderneem ik activiteiten met de leukste mensen die ik ken, mijn eigen gezin. Maar ik kan heel erg genieten van een vakantie met vrienden of gewoon helemaal alleen.

De afgelopen jaren heb ik ontelbaar veel avontuurlijke activiteiten ondernomen en outdoorkleding en gear getest. Op bergfamilie.nl deel ik al mijn ervaringen.

Eerder Verschenen

Vakantiepark Frankrijk: Dit zijn dé allerleukste vakantieparken van Frankrijk

10 redenen om deze herfst naar Wallis te gaan

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.