Teensokken van Injinji: daar wil je mee op pad

Sokken. Het is misschien het kleinste onderdeel van je uitrusting wanneer je eropuit gaat, maar het ze hebben het grootste effect op je comfort, welzijn en uithoudingsvermogen. Hoe? Sokken expert Injinji geeft het antwoord.

Het effect van sokken wordt vaak onderschat. In werkelijkheid is de sok een ontzettend belangrijk onderdeel van je uitrusting. Voeten hebben namelijk nogal wat te verduren in de bergen, ongeacht of je een paar uur gaat hiken, een dag op de ski’s staat of een rondje gaat hardlopen. Dat geldt trouwens ook voor thuis, comfort is nou eenmaal geen overbodige luxe als het gaat om de twee stappers die je hele lichaam overal naartoe kunnen brengen. Vorm, dikte en materiaal zijn de belangrijkste factoren in bepalen van comfort en functionaliteit. Het zijn juist deze factoren die Injinji als prioriteit beschouwt.

Injinji sokken voor al je outdoor avonturen.
Terug naar de basis met teensokken van Injinji.

Injinji sokken: teen voor teen

Het meest opvallende aan alle Injinji sokken is het design, als een handschoen voor je voeten. Door alle tenen van elkaar te spreiden, wordt het lopen op blote voeten nagebootst – een beweging die voor de mens het meest natuurlijk aanvoelt. Hierbij ontstaat geen onderlinge wrijving, de natuurlijke vorm van je tenen blijft behouden en het je ervaart meer stabiliteit. Stop je jouw voeten met een Injinji sok in je schoen, dan zul je ook merken dat de functie van je schoenen een stuk optimaler is.

Injinji sokken hiken
Comfortabel hiken met Injinji wandelsokken.

Stap voor stap

Injinji maakt sokken voor elke activiteit. Hoe zwaarder de activiteit, des te belangrijker de soort sok. Intensieve activiteiten in de bergen leveren over het algemeen veel wrijving op tussen je voet, de sok en het schoeisel. Omdat de Injinji sok de anatomie van jouw voet volgt en dus respecteert, kun je langdurige activiteiten langer volhouden omdat de doorbloeding niet belemmerd wordt.

Bovendien kun je bij Injinji kiezen voor lightweight, originalweight en midweight sokken. Zo is de lightweight variant Injinji’s dunste sok. Deze biedt het beste vochtregulerende vermogen in iedere schoen.

De dikte van de originalweight is te vergelijken met een traditionele sok en geeft een gemiddelde demping die daardoor geschikt is voor een breed scala aan activiteiten.

Kies je voor een midweight, dan kies je de dikste sokken van Injinji. Deze variant is ontworpen voor een maximale bescherming van de voet dankzij een verdikking en versteviging rondom de hiel en middenvoet. Zo biedt de sok net wat extra’s tijdens heftige impact en gaat de sok ook nog eens langer mee.

Outdoor sokken van merinowol.
Outdoorsokken van merinowol.

Natuurlijk materiaal, natuurlijke gevoel

Injinji selecteert en verwerkt alle materialen voor de sokken op een verantwoordelijke manier. Zo maken ze gebruik van COOLMAX EcoMade nylon en polyester en merinowol. De ecologische verwerkte kunstvezels zijn sterk, sneldrogend en lichtgewicht. Merinowol geeft veel comfort, voert geurtjes af en voorkomt blaarvorming wanneer de sokken nat worden. Combineer al die eigenschappen met de anatomische geoptimaliseerde Injinji sokken en je voelt zo vrij als een vogel.

Vergeet dat je sokken draagt, door Injinji sokken aan te trekken. Kijk voor meer informatie op de website van Injinji.


Advertorial » Teensokken van Injinji: daar wil je mee op pad

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.