Fjällräven Expedition: de jas waarin je het nooit koud hebt

Koukleumen opgelet! Wij hebben een winterjas getest waarmee je het nooit meer koud zal hebben. Nou ja, niet zolang je deze jas aanhoudt tenminste. Fjällräven heeft namelijk de Expedition Parka en die is mega warm. Wanneer je de jas aantrekt, denk je nog dat het wel meevalt. Maar zodra je hierin begint te bewegen bouwt de warmte in de jas zich op. Zodat je zonder kou te vatten een ijsgrot kunt bezoeken, een skiwedstrijd kan kijken of gewoon een winterse wandeling kan maken. Nu heb je geen excuus meer om binnen te zitten, wat het weer ook doet!

fjallraven Expedition Long Parka

De jas waarin je het nooit koud zal hebben.

Samenvatting review Fjällräven Expedition Long Parka

Geschikt voor: koukleumen, reizen in winterse omstandigheden en koude temperaturen.
Materiaal: gerecycled polyamide en traceerbaar ganzendons en veren.
Pasvorm: lang model met ruime pasvorm (waardoor ruimte voor meerdere lagen onder de jas).
Wat is fijn: ultra warme jas, nooit meer koud.
Wat is minder: prijzig.
Kopen: voor 599 euro.

Fjallraven Expedition Parka

Trotseer het koude weer.

Volledige review Fjällräven Expedition Long Parka

Ja, ik ben een koukleum. Nou ja, soms dan. Met name als we afscheid nemen van temperaturen van twee cijfers boven nul. En wanneer dan de wind opsteekt. Het liefst schuif ik mijn stoel voor de open haard en blijf ik daar lekker zitten. Maar buiten is zoveel moois.. En dan zijn er nog verplichtingen. Skiwedstrijden bijvoorbeeld. Uren in de kou op de piste wachten tot je kind die ene (geweldige) afdaling maakt. Of winterwandelingen door prachtige landschappen. Een ijsgrot in een gletsjer die we perse willen bezoeken. Of die ijshockeywedstrijd. Allemaal hartstikke koud, maar zó de moeite waard. Voor al die momenten trok ik de Fjällräven Expedition Long Parka aan.

Warm!

De jas kwam binnen over de post. Daarmee was het zo ongeveer het grootste pakket wat de postbode dit jaar bij ons bezorgde. De jas is lang, dik en volumineus. Eigenlijk precies wat je van een warme jas verwacht. Zodra het koud wordt, trek ik de Expedition Long Parka aan. Dit is al begin november, als de eerste sneeuw valt en de kinderen persé willen sleeën. Ik ga wel mee in mijn nieuwe, warme jas. De jas voelt zacht en warm. De eerste stappen in de kou ril ik nog een beetje. Maar al snel merk ik, dat de warmte die ik zelf genereer tijdens het lopen wordt ‘opgeslagen’ in de jas. Na een paar minuten lopen, doe ik zelf de rits van onder een stukje open. Het is warm! In mijn jas dan, daar buiten is het nog steeds heel koud.

het is koud!

Het was koud!

Handige dubbele rits

Het nadeel van een lange jas (tot over de knie) is dat het je bewegingsvrijheid behoorlijk kan beperken. Deze jas is gelukkig voorzien van een dubbele rits. Hierdoor kan je de onderkant een stukje openritsen voor activiteiten (wandelen, fietsen). Eigenlijk rits ik de onderkant altijd een stukje open. Dat geeft me een iets minder ‘opgesloten’ gevoel. Voordeel is dat mijn bovenbenen zo wel nog steeds bedekt zijn en dus niet koud en nat worden. Ideaal!

Kraag, capuchon en handige lussen

Deze warme jas kan je oneindig customizen. Bij extreme kou en sneeuwval maak ik dankbaar gebruik van de ruime capuchon en opstaande kraag. Staat er wind? Dan trek ik deze strak met de lussen aan de capuchon. Deze methode gebruik ik ook om de jas strakker te laten vallen rond de taille. Voor koude handen bieden de grote zakken in de jas uitkomst. Binnen een paar minuten warm je je handen hierin op.

Gecertificeerd dons

Fjällräven staat bekend als duurzaam outdoormerk. En dit duurzame karakter maakt het merk tot één van onze favorieten. Maar hoe zit dat dan met dons? Doorgaans is dit niet een heel duurzaam product. In de jaszak vind ik een ‘Down promise’ ofwel: een duurzame belofte. En al mijn overige vragen worden keurig per mail beantwoord. Want duurzaamheid is bij Fjällräven geen marketingpraatje, maar onderdeel van het DNA. Ik probeer het hier kort uit te leggen.

De ganzen waarvan het dons afkomstig is, komen uit gecontroleerde boerderijen. Hier leven de dieren volgens de hoogste standaarden. Het plukken van dons, vind nooit plaats bij levenden dieren. De dieren worden van geboorte tot aan de slacht gemonitord. De dieren worden daarbij regelmatig gecontroleerd door een Zweedse dierenarts. Kortom, een verantwoord proces. De ganzen worden overigens niet puur voor het dons gekweekt, maar voor vlees. Het hele dier wordt dus gebruikt. Als dierenliefhebber kan ik hier goed mee leven.

waterdicht jas

De jas beschermd tegen wind, sneeuw, regen en kou!

Conclusie Fjällräven Expedition Long Parka

Veruit de warmste jas die ik gedragen heb. En dat zonder dat deze jas zwaar, drukkend of benauwd voelt. Het draagcomfort is groot en de jas voelt letterlijk als een donzen deken. Hiermee ben je gewapend tegen het guurste weer. Fjällräven Expedition Long Parka is echt een jas voor koukleumen die het gure weer willen trotseren. Je koopt de jas bij diverse outdoorwinkels of via de webshop van Fjällräven voor 599 euro.

 

Review » Fjällräven Expedition: de jas waarin je het nooit koud hebt

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..