Review: Black Diamond wandelstokken voor 4 seizoenen getest

Ben je op zoek naar lichtgewicht, duurzame wandelstokken voor 4 seizoenen? Dan zijn de Black Diamond’s alpine carbon cork trekking poles wellicht jouw match. Wij testten deze wandelstokken deze zomer en herfst voor onze wandelstokken test. Black Diamond komt met deze wandelstokken als winnaar uit onze test. Ben je benieuwd waarom? Je leest het in deze review.

wandelstokken van carbon

Lichtgewicht wandelstokken van carbon.

Samenvatting Black Diamond Alpine Carbon wandelstokken

Lengte wandelstok: verkrijgbaar in 2 maten, wij testten 60-125 cm.
Lengte ingevouwen: 60 cm.
Materiaal: carbon stokken met kurk handvaten.
Geschikt voor: wandelen, trekken, sneeuwschoenwandelen en winterwandelen.
Wat is leuk: 1 paar wandelstokken voor alle seizoenen.
Wat is minder: prijzig.
Kopen: online voor 160 euro.

Ideaal voor wandelingen in de herfst

Ideaal voor wandelingen in de herfst.

Volledige review Black Diamond Alpine Carbon wandelstokken

Het gebruik van wandelstokken wordt steeds populairder en sinds afgelopen zomer is bij ons het hele gezin voorzien van wandelstokken. We gebruikten als telescopische stokken voor toerskiën en sneeuwschoenwandelen, maar voor wandelingen in de zomer gingen we eigenlijk altijd zonder stokken op pad. Totdat de skitrainer van de kinderen aangaf dat wandelstokken een goed idee zijn. Voor ritme en balans. Maar met bijkomend voordeel dat het beter is voor gewrichten en meer evenwicht kan bieden. Daarbij vinden we zelf dat het, bij wandelingen met zware bepakking, behoorlijk kan ontlasten. Genoeg redenen dus om flink wat wandelstokken te testen, waaronder deze Black Diamond Alpine Cork wandelstokken.

Klein ingepakt aan de wandelrugzak

Deze wandelstokken zijn zogenaamde telescopische wandelstokken. Dat betekend dat je de wandelstokken in elkaar en uit elkaar kan schuiven. Geheel in elkaar geschoven hebben ze een lengte van 60 cm. Daarmee passen ze perfect aan de buitenkant van je wandelrugzak zonder dat ze in de weg zitten. De stokken wegen slechts 470 gram (set van 2) waardoor je ze niet voelt zitten. Je wil tenslotte niet altijd de hele route met je wandelstokken in je handen lopen.

wandelen in sneeuw

Ook ideaal voor wandelingen in de sneeuw.

Telescoop stokken

De stokken hebben een verstelbare lengte tussen 60 cm en 125 cm. De instelbaarheid is door een zogenaamde Flicklock te regelen. Een soort klem waarmee je de stok losmaakt en op de gewenste lengte weer vastzet. Bij ons ging dit de eerste keer een beetje stroef. Je kan de Flicklock in dat geval met een imbussleutel afstellen. Let op dat je hem niet te losjes afstelt, want dan kan de stok tijdens het wandelen inschuiven.

Veel grip

De wandelstokken zijn van carbon, wat ze licht van gewicht maakt. De grip van de stokken is van kurk. Dit materiaal heeft sterk onze voorkeur boven rubber of schuim. Wanneer het nat wordt, heb je nog steeds veel grip. En daarbij komen er geen onaangename geurtjes vrij van kurk. Schoonmaken is makkelijk, met een beetje zeep veeg je het handvat schoon. De ‘straps’ die je om de polsen kan dragen, gebruiken wij doorgaans niet. Maar het materiaal, design en de verstelbaarheid spreken tot de verbeelding.

black diamond carbon cork

De greep van kruk is comfortabel.

Conclusie Black Diamond Alpine Carbon wandelstokken

Dit zijn onze favoriete wandelstokken. Eigenlijk gaan ze sinds de test altijd met ons mee. Dat zegt niet dat we ze altijd gebruiken. Al komen ze, nu het herfst is, wel steeds vaker tevoorschijn. De stokken geven veel extra zekerheid wanneer het glad is, als er sneeuw ligt of wanneer het terrein uitdagender wordt. De stokken zijn makkelijk in maat te verstellen waardoor iedereen in het gezin ze kan gebruiken. Kortom: een terechte winnaar!

 

Wandelstokken » Review: Black Diamond wandelstokken voor 4 seizoenen getest

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..