Review Black Diamond Revolt 350 – sterke oplaadbare hoofdlamp

Nu de winter weer nadert en het langer donker is, maken we steeds vaker gebruik van een hoofdlamp. Op die manier hebben we genoeg licht om te wandelen voor zonsopgang en na zonsondergang. Ook tijdens het hardlopen vroeg in de morgen komt een hoofdlamp goed van pas. De Revolt 350, de nieuwste hoofdlamp van Black Diamond, gebruiken we op dit moment het meest. Waarom dit oplaadbare hoofdlampje onze favoriet is? Je leest het in deze review.

Black Diamond - ReVolt 350

Uitgebreide review van de Black Diamond ReVolt 350

Samenvatting review Black Diamond Revolt 350 hoofdlamp

Geschikt voor: outdoor activiteiten en hardlopen in het donker.
Reikwijdte: tot meer dan 80 meter.
Lichtopbrengst: instelbaar 6-350 Lumen.
Batterijduur: 25 uur.
Type batterij: BD 1800 Li Ion accu en/ of 3x AAA batterij.
Gewicht: 91 gram.
Wat is leuk: extreem veel licht. Oplaadbaar én waterdicht.
Wat is minder: in gekantelde positie, wordt de hoofdlamp snel zwaar op het hoofd.
Kopen: adviesprijs € 60,-. Bekijk de actuele prijs op bol.com.

Black Diamond ReVolt 350

Volledige review Black Diamond Revolt 350 hoofdlamp

Afgelopen tijd hebben we de Revolt 350 aan een uitgebreide test onderworpen. Tijdens vroege bergwandelingen voor zonsopgang, met het hardlopen en zelfs bij klusjes rondom het huis toen de tuinverlichting kapot ging. Je zou het bijna vergeten, maar een hoofdlampje komt ook goed van pas op een donkere zolder of bij een verstopte gootsteen. Hoe vaker we de Revolt gebruiken hoe fijner we de hoofdlamp vonden. Waarom? Dat beschrijven we hieronder.

Deze hoofdlamp geeft veel licht.

Deze hoofdlamp geeft veel licht.

Instelbare hoofdlamp die heel veel licht geeft

Bij de Black Diamond Revolt 350 kan je zelf instellen hoe fel de hoofdlamp brandt. Je kan hem instellen tussen 6 lumen en 350 lumen. Op de hoogste stand reikt de lichtstraal immens ver. We hebben het niet nagemeten , maar volgens de fabrikant reikt de lichtstraal 80 meter. Dit felle licht maakt de hoofdlamp uitermate geschikt voor vroege hardlooptrainingen.

Wanneer we gaan wandelen stellen we de lamp meestal op een gemiddelde stand in. Zo heb je meer dan genoeg licht om veilig door het donkerste bos te wandelen. Op deze stand zien we alle oneffenheden op de bodem zoals boomwortels, takken en stenen. Door de lamp een beetje te kantalen is de de bodem voor je volgende stap goed verlicht.

Lichtbron instellen

De hoofdlamp laat zich makkelijk instellen. Hou de knop net zo lang ingedrukt tot de lichtstraal de juiste reikwijdte en sterkte heeft. Het instellen kan trouwens ook met handschoenen, hierdoor is het ook geschikt om bijvoorbeeld met te gaan toerskiën. Iets wat we komende winter zeker gaan proberen.

Deze hoofdlamp is ook uitgerust met rood licht. Dit is vooral fijn omdat je ogen zich dan minder hoeven aan te passen aan de omgeving. Rood licht is bovendien ideaal voor het spotten van dieren. Zij worden namelijk veel minder snel afgeschrikt door rood licht.

Rode lamp hoofdlamp

Rood licht is ideaal voor het spotten van dieren.

Duurzame oplaadbare hoofdlamp

Maak jij vaak gebruik van een hoofdlamp onderweg? Dan is een oplaadbare hoofdlamp echt fijn. Bovendien is het erg duurzaam omdat je geen batterijen hoeft weg te gooien. De Black Diamond Revolt 350 wordt standaard geleverd met een Lihium Ion 1800 accu. Deze accu kan je via USB opladen. De eerste keer opladen duurt best een tijdje, maar de accu gaat dan tot 120 uur mee. Hou er wel rekening mee dat als je de lichtintensiteit hoog zet, de batterij een stuk sneller leeg gaat. Wij nemen daarom tijdens overnachtingen een powerbank mee waar we de lamp aan kunnen opladen.

Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van de accu 3 AAA batterijen te gebruiken. Dit hoofdlampje werkt namelijk of op batterijen of op de accu.

LET OP: Vergeet niet om voor het eerste gebruik de plastic bescherming van de accu te verwijderen. Anders doet het lampje het niet goed. Je kunt dit verwijderen door het batterijklepje open te doen. Daar zie je het plastic element direct.

Dit hoofdlampje werkt op een accu of batterijen.

Dit hoofdlampje werkt op een accu of batterijen.

Draagcomfort

De hoofdband van deze Black Diamond hoofdlamp is makkelijk instelbaar en is gemaakt van elastisch materiaal. Hij draagt erg comfortabel en zakt zelfs tijdens het hardlopen niet af. Via een kantelmechanisme kan richting van de lichtstraal ingesteld worden tussen recht naar voren en schuin naar onderen.

Met deze hoofdlamp wordt je gezien in het donker.

Met deze hoofdlamp wordt je gezien in het donker.

Conclusie review Black Diamond Revolt 350 hoofdlamp

Ben je op zoek naar de beste hoofdlamp die op dit moment verkrijgbaar is? Dan is de Black Diamond Revolt 350 een goede keuze. Doordat het hoofdlampje zowel op een oplaadbare accu, als op batterijen werkt weet je zeker dat je het altijd kan gebruiken. De lamp van de Revolt is instelbaar, het draagcomfort is hoog en natuurlijk is de lamp ook bestendig tegen weer en wind. Een ideaal hoofdlampje voor outdoor activiteiten.

De Black Diamond Revolt kost 60 euro en is onder meer verkrijgbaar in de webshop van Black Diamond zelf.

Hoofdlamp » Review Black Diamond Revolt 350 – sterke oplaadbare hoofdlamp

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..