Review Decathlon hoofdlamp Forclaz Trek 500: oplaadbare hoofdlamp voor de donkere dagen

Nu de herfst begonnen is en het steeds vroeger donker en later licht wordt, hebben we onze hoofdlamp weer vaker nodig. Met een goede hoofdlamp kan je immers ook voor zonsopgang en na zonsondergang naar buiten.  Dit jaar hebben we de Forclaz Trek 500, de nieuwste hoofdlamp van Decathlon aan onze collectie toegevoegd. In deze review lees je hoe deze bevalt.

Decathlon hoofdlamp in het donker

Decathlon hoofdlamp

Samenvatting review Decathlon hoofdlamp Forclaz Trek 500

Geschikt voor: op de camping, korte wandelingen in het donker.
Reikwijdte: 60 meter.
Lichtopbrengst: 200 Lumen.
Batterijduur: 3-30 uur, afhankelijk van de lichtsterkte.
Type batterij: Lithium-ion batterij van 1800 mAh, oplaadbaar via micro-USB-kabel.
Gewicht: 90 gram.
Wat is leuk: oplaadbaar, instelbare lichtsterkte.
Wat is minder: niet volledige waterdicht (wel spatwaterdicht).
Kopen: nu voor 19,99 

Decathlon hoofdlamp

Volledige review Forclaz Trek 500

Forclaz is een van de huismerken van Decathlon. Het merk heeft veel ervaring met de ontwikkeling van outdoor gear en kleding. De Forclaz Trek 500 het meest verkochte model hoofdlamp van Decathlon. Volgens de fabrikant is het hoofdlampje geschikt voor hiken en andere outdoor avonturen. Wij hebben het hoofdlampje getest tijdens wandeltochten in het donker, hardlopen en toerskiën.

Veel licht en makkelijk instelbaar

Met de Forclaz Trek 500 kan ik zelf instellen hoe fel en ver de hoofdlamp brandt. De lamp heeft 3 standen: de ecostand (20 lumen), de ‘normale’ stand (80 lumen) en de krachtige stand (200 lumen). Voor een normale wandeling in het schemer donker voldoet de ‘normale stand’. Op de meest krachtige stand reikt de lichtstraal echt ver en heb je zelfs in het pikkedonker prima zicht.

Instellen gaat eenvoudig via de plus- en minknoppen aan de bovenkant van het lampje. De knoppen zijn ook groot genoeg om ze op koude dagen met handschoenen te bedienen.

Deze hoofdlamp is ook uitgerust met rood licht. Dit is handig omdat je ogen zich bij rood licht minder hoeven aan te passen aan de omgeving. Bovendien is rood licht ideaal voor het spotten van ‘wildlife’. Zij worden namelijk veel minder snel afgeschrikt door rood licht.

Decathlon hoofdlamp met veel licht opbrengst

Een krachtige lichtraal bij een late afdaling

Geschikt voor elke hoofdomtrek

De hoofdband van deze Decathlon hoofdlamp is gemaakt van elastisch materiaal en makkelijk instelbaar. Via een kantelmechanisme kan richting van de lichtstraal ingesteld worden tussen recht naar voren en schuin naar onderen. Eigenlijk precies wat je van een hoofdlamp verwacht

Decathlon pasvorm 3

De elastieken hoofdband past iedereen!

Oplaadbaar en duurzaam

Wanneer je vaak gebruik maakt van een hoofdlamp is het fijn wanneer deze oplaadbaar is. Niet alleen bespaar je zo flink op de kosten voor batterijen, het is ook nog eens erg duurzaam. Forclaz Trek 500 is voorzien van een Lihium Ion 1800 accu Deze accu kan je via USB opladen. De eerste keer opladen duurt best een tijdje, maar de accu gaat dan tot 30 uur mee. Dat is wel een stuk korter als de accu van de Black Diamond Revolt 350, maar die kost dan ook weer een stuk meer. Hou er rekening mee dat als je de lichtintensiteit hoog zet, de batterij een stuk sneller leeg gaat.

Hoofdlamp in het donker

De oplaadbare hoofdlamp is behoorlijk duurzaam.

Conclusie review Decathlon hoofdlamp

Ben je op zoek naar de beste hoofdlamp die op dit moment verkrijgbaar is? Maar wil je niet te veel betalen? Dan is deze Decathlon hoofdlamp een prima keuze. Voor nog geen 20 euro koop je een prima hoofdlampje dat eenvoudig te bedienen is, veel licht geeft en ook nog eens oplaadbaar is.

De Forclaz Trek 500 kost 19,99 euro en is hier verkrijgbaar.

Hoofdlamp » Review Decathlon hoofdlamp Forclaz Trek 500: oplaadbare hoofdlamp voor de donkere dagen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..