Leki Xplore handschoenen getest tijdens wintersport

Nu het weer kouder wordt, komen overal weer handschoenen tevoorschijn. Nu nog voornamelijk voor op de fiets en tijdens de wandeling. Maar straks ook weer voor winterse activiteiten zoals winterwandelen, schaatsen, langlaufen en skiën. En met name voor deze laatste activiteit is Leki Xplore één van onze favorieten. Wat ons betreft zijn dit zelfs de beste handschoenen voor op de piste. Om deze nominatie verder toe te lichten, vertellen we je in deze review meer over de uitslag van deze handschoenen test.

handschoenentest leki

Heerlijke handschoenen voor op de piste!

Samenvatting Leki Xplore handschoenen test

Handschoenen ideaal voor: wintersporters (nog idealer in combinatie met Trigger S skistokken).
Materiaal: combinatie van leer en polyester met waterdicht membraan.
Boordlengte: lang, over de mouw.
Wat is leuk: warme handschoenen voorzien van Trigger S kliksysteem.
Wat is minder: in het begin wat stroef.
Kopen: voor 109 euro.

Dit is slechts een samenvatting van de Leki Xplore handschoenen test, de volledige testuitslag lees je onder de foto.

leki handschoen xplore

Zelfs bij -15 graden niet koud.

Volledige review van Leki Xplore handschoenen

Er zijn verschillende uitvoeringen van Leki Xplore. Wij testen in dit geval de Leki Xplore XT S. Kenmerkend aan deze handschoenen van Leki is de combinatie van leer en synthetisch materiaal, de zachte binnen voering en het Trigger S kliksysteem. Met bijhorende Trigger S skistokken (ook van Leki), klik je deze handschoenen zo aan de skistok vast.

Warm zonder zweethanden

Deze handschoenen zijn warm. Voor de meeste mensen waarschijnlijk te warm om te dragen op de fiets, maar perfect om te dragen tijdens de wintersport. En dat is natuurlijk ook waar deze handschoenen voor gemaakt zijn. Het fijne is dat je, ondanks de warmte, geen last zult hebben van zweethanden. De handschoenen hebben namelijk een groot ademend vermogen. En dat komt weer goed van pas op de iets minder koude dagen.

De handschoenen zitten als gegoten

In het begin voelde ze een beetje krap. Maar dit duurde niet lang. Eigenlijk zitten ze na twee dagen al als gegoten. De pasvorm blijft daarna nog wel een beetje uitlopen, maar te ruim worden ze niet. Wel worden ze iedere dag soepeler en zachter.

Geen handschoen gaat verloren

De handschoenen zijn voorzien van een polsbandje wat met een dun koord aan de handschoen bevestigd is. Dit systeem lijkt een beetje op het idee van het touwtje door je jas waarin je handschoenen als kind hingen. Wij zijn gek op dit soort handigheid. Tijdens het skiën doen we regelmatig ‘even snel een handschoen uit’. Om de telefoon op te nemen, een foto te maken of om een rits dicht te trekken. Zo’n bevestiging zorgt ervoor dat je handschoen aan je pols blijft hangen en niet (uit de skilift) valt. Praktisch!

waterdichte handschoenen

De handschoenen zijn waterdicht.

Conclusie Leki Xplore handschoenen test

Deze handschoenen doorstaan de test op de piste uitstekend. We hebben geen koude handen, veel grip op skistokken, ze dragen zacht en comfortabel en zweethanden zijn er ook niet bij. De hele dag droge handen en warme handen, onder alle omstandigheden. Enig nadeel? Je moet de handschoenen wel onderhouden. Door de combinatie van materialen kan je ze niet in de machine wassen. Wij reinigen ze met een speciaal reinigingsmiddel voor handschoenen. Dat houdt het leer soepel en in goede staat. En we hangen ze altijd buiten te drogen na een dag op de piste. Zo gaan ze jarenlang mee!

 

Handschoenen » Leki Xplore handschoenen getest tijdens wintersport

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. OK