Krimmler watervallen: de langste waterval van Europa!

De Krimmler watervallen zijn één van de hoogtepunten van SalzburgerLand. De watervallen van Krimml zijn een indrukwekkende 380 meter hoog. Het zijn daarmee de grootste watervallen van Europa. Wanneer je een vakantie in SalzburgerLand of het Zillertal plant, mag een bezoek aan deze beroemde Krimmler watervallen zeker niet ontbreken. In dit artikel lees je waarom.

Krimml watervallen

De hoogste watervallen van Europa.

Indrukwekkend: de mooiste plekken langs de Krimmler watervallen

Watervallen waar iedere seconde ruim 5.500 liter gletsjerwater over 380 meter naar beneden stroomt, zijn op zich al bijzonder. Maar bij de Krimmler watervallen is langs de loop van de waterval ook nog een wandelroute aangelegd. Hierdoor ervaar je de watervallen van heel dichtbij.

Langs de route van de Krimmler watervallen vindt je op een aantal plekken uitzichtpunten waardoor je de watervallen van heel dichtbij kunt beleven. Hieronder hebben we onze favoriete uitzichtpunten langs de route voor je op een rijtje gezet.

Onderste waterval: het allermooiste fotopunt bij de Krimml waterval

De mooiste locatie om foto’s te maken is bij de onderste waterval. Je bereikt dit deel van de Krimmler watervallen wanneer je direct na de ingang het pad aan de linkerzijde neemt.

Na 5 minuten wandelen kom je vanzelf op een grote open plek bij de onderkant van de Krimml watervallen uit. Hier staan een paar stenen bankjes waar je kunt genieten van het uitzicht en het geluid van de waterval.

Wanneer je over de rotsen loopt, kun je dichter bij de Krimmler wattervallen komen. En zelfs op drukke dagen is het daar mogelijk om alleen met de waterval op de foto te gaan. Zorg er wel voor dat je camera (spat)waterdicht is, het opspattende water kan behoorlijk ver komen. Niet zo gek, het water stort hier maar liefst 140 meter de diepte in.

Krimmler waterval

Bergersteig: goed overzicht halverwege de Krimmler watervallen

Onze tweede favoriete punt bevindt zich halverwege de wandelroute langs de waterval. Hier wordt het pad iets vlakker en kom je langs een punt waar je een prachtig uitzicht hebt op de Krimml watervallen. Hier is ruimte genoeg om een tijdje te blijven staan en de enorme kracht van het water te ervaren. Je hebt hier een prachtig uitzicht naar twee kanten.

Krimml watervallen - bergsteig

Staubige reib: er midden in

Deze uitkijkplaats bevindt zich op ongeveer 3/4 van de wandeling. Je kunt vanaf dit punt goed zien hoe het water van het bovenste deel van de waterval naar beneden stort. Wil je dichter naar de waterval toe? Hou er dan rekening mee dat je behoorlijk nat kunt worden. Een regenjas is dan geen overbodige luxe.

Staubige reib - Krimmler wasserfälle

Samenvatting wandeling langs de Krimmler watervallen

Startpunt: bij de ingang van waterval.
Aantal kilometers:
ca. 6 km. (heen en terug)
Aantal hoogtemeters: 503 meter.
Duur: ca. 3 uur (heen en terug).
Classificatie: eenvoudig.
Geschikt voor kinderen: Ja, zeer geschikt voor kinderen van alle leeftijden.
Geschikt voor kinderwagen: Ja. Het onderste deel van de wandeling langs de waterval gaat over een behoorlijk brede en langzaam oplopende weg. Het stuk langs het bovenste deel van de waterval is wel behoorlijk steil. Hier is een draagzak een stuk praktischer.
Tip: wil je nog meer spectaculaire natuur zien? Loop dan aan het einde van de watervallen nog een stuk het dal in. Daar is de natuur nog onberoerd en het uitzicht fenomenaal. Dit is ook een mooie plek om te gaan e-biken!

Het dal voorbij de Krimmler watervallen is prachtig.

Het dal voorbij de Krimmler watervallen is prachtig.

Wasserwelten: de wereld van water

Bij de ingang van de watervallen bevindt zich het themapark ‘Wasserwelten’ hier kunnen kinderen (en hun ouders) van alles leren over water. Het themapark bestaat uit een binnen – en buiten gedeelte. Binnen vindt je een klein ‘museum’, waar van alles wordt uitgelegd over water. Hier zagen we bijvoorbeeld een ‘stille’ waterstraal en kan je ook met een telescoop naar de watervallen kijken. Heel leuk om even door heen te lopen.

Themapark Wasserwelten Krimml

Het buitengedeelte is een stuk interactiever. Hier staan allemaal experimenten met water die kinderen zelf kunnen uitvoeren. En er is zelfs een waterspeeltuin. Al met al kan je je in ‘Wasserwelten’ zeker een uur goed vermaken. Je kunt voor dit themapark een los entreebewijs kopen, maar het is voordeliger om een combinatieticket te kopen voor zowel de Krimml watervallen als voor ‘Wasserwelten’.

Krimml wasserwelten - buiten spelen

Meenemen als je de Krimmler watervallen gaat bezoeken

Een bezoek aan de watervallen en het themapark ‘Wasserwelten’ neem zo’n 4-5 uur in beslag. Wil je goed voorbereid zijn als je de wandeling langs de watervallen maakt? Zorg dan dat je de volgende zaken meenemen.

Wil je nog meer tips? Lees dan onze handige wandel checklist.

Bij de watervallen kan je behoorlijk nat worden.

Vergeet je regenjas niet!

Krimml watervallen: praktische informatie

Hieronder staat praktische informatie zoals openingstijden, het adres, parkeren en de toegangsprijzen. Meer informatie en de meest actuele openingstijden zijn (in het Duits en Engels) te vinden op de officiële website van de Krimml watervallen.

Openingstijden van het watervallen in Krimml

De watervallen zijn tussen medio april tot eind oktober dagelijks geopend. Wil je graag in de alle rust van de watervallen genieten? Kom dan zo vroeg mogelijk.

De spectaculaire Krimmler watervallen,

De spectaculaire Krimmler watervallen,

Adres en parkeren Krimmler Watervallen

Het adres van de Krimml watervallen is: Gerlosstraße 5743, Krimml. De parkeerplaatsen zijn duidelijk aangegeven en wanneer je over de provinciale weg rijdt, kan je ze eigenlijk niet missen. Er zijn vier parkeerplaatsen. P1 ligt het verste weg van de ingang (ca 10 minuten wandelen), P4 het dichtste bij. Voor P1, P2 en P3 moet je rekening houden met 5 euro parkeergeld. Deze wordt direct bij het oprijden van de parkeerplaats door de beheerder geïnd.

P4 is de officiële parkeerplaats van de Krimml watervallen en park ‘Wasserwelten’.  Je kunt hiervoor een speciaal ticket kopen waarbij de ingang tot de waterval, Wasserwelten en het parkeren zijn inbegrepen.

Kosten van entree

Wanneer je in Krimml zelf verblijft, kan je vanuit het dorp naar de watervallen wandelen. Zo ontloop je de drukke parkeerplaatsen en parkeerkosten. Verblijf je bij een van de partnerhotels? Dan heb je ook nog eens gratis toegang tot de watervallen met je gastenkaart en met de Nationalpark Sommercard. Vergeet deze dus niet mee te nemen.

Verblijf je niet in Krimml, dan kan je een los entreebewijs kopen. De entreeprijzen zijn:

  • volwassenen:  € 4,-
  • kinderen: € 1,-
  • kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.
  • Gratis toegankelijk met de SalzburgerLand card.

Tip: wanneer je zowel de waterval als ‘Wasserwelten’ wilt bezoeken, kan je een combinatieticket kopen. Deze kost €10,20 voor volwassenen en € 5,10 voor kinderen.

Route naar Krimmler watervallen

Last van je luchtwegen of allergie? Ga kuren bij de watervallen in Krimml

De reusachtige watervallen zijn niet alleen indrukwekkend om te zien, ze zijn ook nog eens heel gezond. Heb je klachten die te maken hebben met je luchtwegen of je longen? Dan kan een bezoek aan de Krimml watervallen helend werken.

Wetenschappelijk onderzoek toont helende werking van de watervallen van Krimml

Langdurig wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat patiënten met astma profiteren van de nevel uit de waterval. De nevel die ontstaat door de enorme waterkracht bevat extreem veel geïoniseerde waterdeeltjes. Deze hebben een reinigende werking op de luchtwegen. Astma patiënten die hier komen kuren verblijven over een periode van 2 tot 3 weken elke dag minimaal 60 minuten bij de waterval. Daarna zijn ze een periode van 3 tot 4 maanden vrij van klachten.

Wil je zelf deze voordelen ervaren? Dat kan. Neem plaats bij de onderste waterval. Al na 10 minuten tijd zal je hartslag en je ademhaling vertragen. Na een uur tijd, profiteer je optimaal van de gezondheidsvoordelen.

Totale aanpak

Krimml is al hierdoor al tientallen jaren een geliefde plaats voor mensen met astma, hooikoorts of een andere allergieën. Het dorp is daardoor een heus kuuroord geworden. Ook de hotels in het dorp hebben zich hierop aangepast. Ze zijn zo ingericht dat ook mensen met een allergie hier graag verblijven. Zo ligt er bijvoorbeeld geen vloerbedekking en wordt er extra goed schoongemaakt en geventileerd. Alles wat een optimale gezondheid ten goede komt. Ideaal dus voor een zomervakantie in Krimml.

Bergfamilie.nl » vakantie Oostenrijk » SalzburgerLand » Krimmler watervallen

verder lezen op bergfamilie.nl