Kasteel Hohenwerfen, misschien wel de mooiste burcht van Oostenrijk

Een bezoek aan kasteel Hohenwerfen in SalzburgerLand stond al heel lang op onze to do lijst. Deze middeleeuwse burcht ligt op een berg en is vanaf de snelweg goed te zien. Toen onze zoon nog de droom had om ooit ridder te worden, was dit het kasteel waar hij wilde wonen. Maar ondanks dat we er slechts 20 minuten vandaan wonen, was het er nog nooit van gekomen om deze prachtige vesting te bezoeken.

Inmiddels zijn we er geweest en kunnen we het iedereen aanraden. Kasteel Hohenwerfen is zeer spectaculair en absoluut de moeite waard. Niet alleen omdat het een prachtig kasteel is, maar vooral vanwege de gave roofvogel show. En ook voor kinderen is er in kasteel Hohenwerfen van alles te doen en te beleven.

kasteel bezoeken in salzburgerland

Kasteel Hohenwerfen, het mooiste kasteel van SalzburgerLand.

Kasteel Hohenwerfen: het mooiste kasteel van Oostenrijk

Liefhebbers van middeleeuwse kastelen kunnen in SalzburgerLand hun hart ophalen. In deze regio zijn 6 kastelen, die je allemaal kunt bezoeken. Een daarvan is Kasteel Hohenwerfen, ongeveer 30 minuten rijden van de stad Salzburg. De burcht is sinds 1987 geopend voor het publiek en hoort samen met de kastelen in Mauterndorf en Salzburg tot de mooiste kastelen van Oostenrijk.

De roofvogelshow: leerzaam spektakel

Hoogtepunt van een bezoek aan kasteel Hohenwerfen is ongetwijfeld de spectaculaire roofvogelshow. Deze vindt 2 keer per dag (in het hoogseizoen 3 keer per dag) plaats in de tuin van het kasteel. Terwijl we op een bank zitten en kunnen genieten van een prachtig uitzicht, vliegen de getrainde roofvogels vlak voor ons voorbij. We zien onder meer een gier, valk en onze favoriet de adelaar. Onder de show wordt in het Engels en Duits van alles verteld over deze prachtige dieren.

Let wel goed op je spullen! De gieren zijn erg gek op rugzakken en kunnen zomaar besluiten om deze mee te nemen naar hun nest…

TIP: Wil je er er zeker van zijn dat de roofvogelshow doorgaat? Kies dan voor een heldere dag. De vogels hebben snel last van laaghangende (bedrukkende) bewolking. En het kan zijn dat de show daardoor wordt afgezegd of ingekort.

Roofvogelshow bezoeken

De indrukwekkende roofvogelshow.

De kindvriendelijke binnenplaats van Kasteel Hohenwerfen

Ook aan de kinderen is gedacht, de binnenplaats van het kasteel is helemaal ingericht op de jongste bezoekers. Ze kunnen er ringsteken, kegelen, steltlopen of een van de vele andere spellen uitproberen. Dit is vooral leuk voor kinderen tot een jaar of 10.

Wil je het kasteel graag van binnen bekijken? Ook dat kan. Maar alleen onder begeleiding van een gids. De rondleidingen starten 5 keer per dag en hierbij geldt vol = vol. Wij bezochten het kasteel in het hoogseizoen en besloten om de rondleiding te laten voor wat het was. Wanneer je echter zorgt dat je voor 10 uur in het kasteel bent, kan je met de rondleiding van 10 uur mee en aansluitend de roofvogel show van 11.15 bijwonen. Op die manier hoef je niet zo lang in de rij te staan.

Kasteel hohenwerfen kindvriendelijk

Kasteel Hohenwerfen is erg kindvriendelijk.

Extra tentoonstellingen

In het kasteel worden ook andere tentoonstellingen georganiseerd. Deze hebben ieder jaar een ander thema. In 2019 (toen wij het kasteel bezochten) was dit Leonardo da Vinci. Dit jaar gaat het over heksen en tovenaars in Salzburg. Deze tentoonstelling is zonder extra kosten te bezoeken en hiervoor hoef je niet in de rij te staan.

Andere tentoonstellingen in kasteel Hohenwerfen

Andere voorstellingen

Tip: koop de SalzburgerLand kaart

Kasteel Hohenwerfen is gratis te bezoeken met de SalzburgerLand kaart. Een kaart waarmee je gratis toegang hebt tot maar liefst 190 attracties. In de omgeving van het kasteel zijn er nog veel andere attracties die met deze kaart te bezoeken zijn. Bijvoorbeeld de minigolfbaan in Werfen (direct naast het kasteel) of in het buitenzwembad van Pfarrwerfen. Maar ook de Geisterberg in Alpendorf ligt vlakbij het kasteel.

Wil je meer lezen over deze kaart? Lees dan ons uitgebreide artikel over de 14 leukste uitjes met de Salzburgerland Card.

Kasteel Hohenwerfen: praktische informatie

Voor iedereen die Kasteel Hohenwerfen ook een keer wil bezoeken staat hieronder alle praktische informatie. Je vindt er openingstijden, adres, parkeermogelijkheden en de toegangsprijzen. Voor de meest actuele openingstijden en prijzen kan je ook terecht op de officiële website.

Openingstijden van kasteel Hogenwerfen

Het kasteel is tussen mei en september dagelijks geopend. Je kunt het bezoeken van 9:00 uur tot 17:00 uur. Tussen medio juli en medio ausgustus is Kasteel Hohenwerfen zelfs open tot 18:00 uur. In het voor- en naseizoen gelden aangepaste openingstijden. In april en oktober is ‘Burg Hohenwerfen’ op maandag gesloten en kan je het op dinsdag tot zondag bezoeken van 09:30 uur tot 16:00 uur.

Kasteel Hohenwerfen openingstijden

Het kasteel is geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Duur van een bezoek

Reken voor een bezoek op ongeveer 2-4 uur. Wil je de roofvogel show bezoeken? Hou er dan rekening mee dat deze maar 2-3 keer per dag plaatsvinden. Hierbij geldt de volgende planning:

  • voorseizoen (tot medio juli) – 11:15 uur en 15:15 uur
  • hoofdseizoen (13 juli – 14 augustus) – 11:15 uur, 14:15 uur en 16:30 uur
  • naseizoen (vanaf medio augustus) – 11:15 uur en 15:15 uur
Adres en parkeren

Het adres van Kasteel Hohenwerfen is: Burgstraße 2, Werfen
Je kunt parkeren op een van de parkeerplaatsen in Werfen. Deze staan uitermate goed aangegeven op de B159. De parkeerplaats is ongeveer 5 minuten rijden vanaf de snelweg.

Kosten van entree

De entreeprijzen zijn:

  • volwassenen:  € 10,40
  • kinderen (6 tot 14 jaar): € 6,20
  • tot 6 jaar hebben kinderen gratis entree.
  • Gratis met de SalzburgerLand kaart.

Families kunnen een voor € 35,90 met het hele gezin een toegangskaart aanschaffen. Ook gelden er aantrekkelijke aanbiedingen wanneer je online een entreebewijs koopt.

 

 

 

 

vakantie Oostenrijk » SalzburgerLand » Kasteel Hohenwerfen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..