Glijbaanpark in Maria Alm, de leukste wandeling voor kinderen!

Het glijbaanpark in Maria Alm is beslist een van de leukste plekken om te gaan bergwandelen met kinderen! Onze kinderen zijn niet altijd even enthousiast wanneer we een wandeling gaan maken, maar om deze wandeling vragen ze nog steeds. Eigenlijk is het niet eens echt een wandeling. Je legt de route omlaag bijna geheel met de glijbanen af. Ja, jij ook. Want ouders kunnen ook prima door de super lange glijbanen in Maria Alm. Deze wandelroute is daardoor uitermate geschikt voor beginners en een must tijdens een zomervakantie in Maria Alm.

Dwars door het bos glij je naar beneden.

Dwars door het bos glij je naar beneden.

Met de gondel naar het glijbaanpark in Maria Alm

Het dalstation van de gondel bevindt zich midden in het dorp. Wanneer je de gondel omhoog neemt, kom je uit op het bekende uitzichtpunt van Maria Alm. Vanaf hier beginnen diverse wandelingen maar de leukste is toch wel de wandelroute door het glijbaanpark. De eerste glijbaan is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het bergstation. Maak je geen zorgen, je kinderen zullen hem binnen een paar seconden gevonden hebben. Vergeet niet om tijdens het wandelen te genieten van het geweldige uitzicht!

Met de skilift omhoog

Met de skilift omhoog in Maria Alm. Moet je dat uitzicht zien!

Naar het startpunt wandelen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om omhoog te wandelen in plaats van de gondel te nemen. Je doet ongeveer 2 uur over een wandeling naar het startpunt van het glijbaan park. De eerste glijbaan bereik je echter al na 45 minuten wandelen.

De eerste glijbaan is makkelijk te vinden

De eerste glijbaan is makkelijk te vinden.

Per glijbaan de wandelroute afleggen

Het glijbaanpark in Maria Alm bestaat uit vijf glijbanen. De langste glijbaan is 55 meter. Een deel van de glijbanen is geheel gesloten (dichte buizen). Deze zijn misschien minder geschikt voor mensen die last hebben van claustrofobie. Alle glijbanen in het park zijn toegankelijk voor kinderen en volwassenen. De laatste glijbaan betreft een brede variant waar je met z’n drieën naast elkaar naar beneden kan glijden.

Dit is ook het enige punt waar enige drukte ontstaat. Tijdens de rest van de route hebben we wel eens moeten wachten (de meeste wandelaars glijden meerdere keren van de glijbaan af), maar nooit waren er meer dan vier mensen voor ons aan de beurt.

Bij de laatste glijbaan blijven de meeste kinderen lang glijden. Mede omdat hier vlakbij een berghut aanwezig is waar de ouders rustig kunnen zitten, eten en drinken.

glijbaan Maria Alm

Wat moet je zeker bij je hebben voor deze wandeling

Deze wandeling vereist weinig (minimale) inspanning. Je legt alleen de route omlaag af, en nog glijdend ook. Kinderen zullen de meeste glijbanen meerdere keren willen afglijden en lopen daarom nog wat vaker op en af. Wandelschoenen (categorie A) volstaan dan ook voor deze wandeling.

Verder is het aan te raden om een shirt met lange mouwen mee te nemen om wondjes door het glijden te voorkomen. En een gladde broek die lekker glijdt op het staal van de glijbaan. Een trainingsbroek is hiervoor ideaal. Zo voorkom je ook dat je wandelbroek slijt.

Op de route liggen geen berghutten. Neem daarom onderstaande spullen mee in je wandelrugzak:

Vergeet na het maken van deze wandeling niet goed te controleren op tekenbeten!

Een lange broek en lange mouwen zijn aan te raden

Een lange broek en shirt met lange mouwen zijn aan te raden.

Glijbaan wandeling Maria Alm: praktische informatie en tips

Hieronder staat praktische informatie zoals openingstijden, het adres en de toegangsprijzen. Meer informatie en de meest actuele informatie is (in het Duits) te vinden op de website van Hochkönig.

Openingstijden

De glijbanen wandeling begint bij het dalstation van de ‘Natrunbahn‘, deze gondel is tussen mei en begin november dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Adres en parkeren

Het adres van de skilift is: Am Krichplatz 3, 5761 Maria Alm. Hier vindt je ook een redelijk grote parkeerplaats. Vanaf het Landalpark is het nog geen vijf minuten lopen.

Kosten van entree

De prijzen voor de lift staan hieronder vermeld (prijzen zomer 2020).

  • Retour: Volwassenen € 19,60 en kinderen € 9,80.
  • Alleen omhoog: Volwassenen € 14,70 en kinderen € 7,40.
  • Gratis met de Ski Amadé zomerkaart.
Bergwandelen » Glijbaanpark in Maria Alm, de leukste wandeling voor kinderen!

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..