Bezoek aan de Weißsee gletsjer in de zomer

Wanneer je op vakantie naar Oostenrijk gaat, is een bezoek aan de Weißsee Gletsjerwelt echt een aanrader. Vanaf vandaag is de gletsjer weer open. Wij waren er vorig jaar. Ons idee was om hier een dagdeel te besteden, maar uiteindelijk blijven we hier de hele dag! We waren maar net op tijd terug om de laatste lift weer naar het dal te nemen. Het mag duidelijk zijn dat de Weißsee gletsjer onze verwachtingen overtroffen heeft. En dat we snel nog een keer terug gaan , want we willen nog veel meer doen! Wat we hebben gedaan? En wat er allemaal te doen is? Dat lees je in dit artikel…

zomer bij de weisssee gletsjer

Genieten onderweg naar de Weißsee gletsjer

Oké, je moet een beetje moeite doen om de Weißsee gletsjer te bereiken. Maar je moeite wordt ruimschoots beloond. Neem dus de tijd voor dit ritje, en geniet van het uitzicht.

Je bereikt de Weißsee gletsjer via Uttendorf. Vanaf daar rijdt je verder over de panaromaweg. Deze bevat 13 (!!) haarspeldbochten. Mocht er zich iemand in je reisgezelschap bevinden met wagenziekte dan is dit het moment om een Primatour tablet in te nemen.

Na ongeveer 20 minuten zigzaggen bereik je de Enzingerboden op 1.480 m hoogte. Hier kan je even de tijd nemen om bij te komen van de rit. Wij doen dit graag bij Alpengasthof Enzingerboden. Hier kunnen de kinderen buiten toffe spelen spelen terwijl wij een koffie drinken.

Vanaf Enzingerboden ga je met de gondel verder omhoog. Je kan naar het middelstation reizen (en daar verder omhoog lopen, een hele mooie wandeling). Of gelijk naar het bergstation doorreizen waar je op 2.300 meter hoogte weer uitstapt en direct van het uitzicht op het Weißsee gletsjermeer geniet.

De mooiste wandelingen bij de Weißsee gletsjer

Of je nu uitstapt bij het middelstation of bij het bergstation, het doel is de top.

Wandelingen vanaf het middelstation naar het bergstation (of andersom)

De wandeling van het middelstation naar het bergstation is zeer de moeite waard. Reken op 3,5 uur wandelen. Onderweg is het groen, bloemrijk en kom je veel stromend water tegen.

Je kan er ook voor kiezen om via de Tauernmoossee naar de Weißsee te wandelen. Deze zogenaamde ‘3 meren wandeling’  duurt ongeveer 4 tot 5 uur. Deze wandeling is minder druk bezocht dan de overige wandelingen, dus wanneer je jezelf alleen op de wereld wil wanen, kies dan hiervoor.

Uiteraard kan je beide wandelingen ook vanaf het bergstation naar het middelstation afleggen. In dat geval wandel je omlaag in plaats van omhoog, wat een stuk makkelijker en sneller gaat. Reken op 2/3 tot de helft van de genoemde tijd hiervoor.

wandelen weisssee

Wandelingen rondom de Weißsee

Een wandeling rondom de Weißsee is mooi en goed te doen voor het hele gezin. Een gehele ronde duurt 4 uur als je doorwandelt. Maar wil je af en toe wat omhoog klimmen om van het uitzicht te genieten? Dan loopt de tijd al snel op tot 6 uur. Daarbij moet je bij de hele ronde rekening houden met een zeer uitdagend deel. Wij hebben er met kinderen voor gekozen om de halve ronde te lopen en vanaf daar weer terug. Dit is tot aan de Kristallklettersteig. De foto’s hieronder geven een goed beeld van deze route.

wisselvallig weer bij Weißsee gletsjer

kind op de gletsjer

Overnachten bij de Weißsee

Wil je overnachten op deze mooie plek? Dat kan. Direct aan het Weißsee gletsjermeer staat de Rudulfshütte. Hier kan je zowel in de zomer als in de winter terecht om te eten en om te overnachten. Je moet wel van tevoren reserveren, anders zit het vol.

Praktische informatie voor een bezoek aan de Weißsee gletsjer

Ben je enthousiast geworden door dit artikel? En wil je de Weißsee gletsjer ook een keer bezoeken? Lees dan snel verder. Hieronder hebben we alle praktische informatie voor een bezoek aan de gletsjer op een rij gezet.

Openingstijden

De Weißsee gletsjer is dit jaar geopend tussen 29 juli en 13 september. Omdat de Rudolfshutte verbouwd wordt is het seizoen een stuk korter dan anders.

De gondel gaat dagelijks van 09:00 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 17.00 uur.

mmeenemen naar gletsjer

Prijzen

Wij bezochten de Weißsee gletsjer ‘gratis’  met onze Salzburgerland card.
Wanneer je een Nationalpark Sommercard hebt, is een bezoek aan de Weisssee gletsjer ook gratis.
Ben je niet in bezit van een van deze kaarten? Dan kan je een losse rit kopen. De prijzen vermelden we hieronder.

Retour naar bergstation: € 25,- per volwassenen en € 12,50 voor kinderen.
Enkele rit bergstation: € 17,- volwassenen en € 8,50 voor kinderen.
3 keer retour in 6 dagen: € 65,- voor volwassenen en € 32,50 voor kinderen.
Familiekaart (2 volwassenen en 2 kinderen): voor € 50,-

Parkeren

Parkeren kan gratis bij het dalstation van de gondel. Er zijn ruim voldoende gratis parkeerplaatsen.

Meenemen voor je bezoek aan de gletsjer

Wanneer je de Weißsee gletsjer wil bezoeken heeft het weinig zin om de weersvoorspellingen in de gaten te houden. Het enige wat je bezoek echt kan verpesten is storm. Maar zolang er geen storm verwacht wordt, is het altijd een goed moment voor een bezoek aan de Weißsee. Met enige regelmaat wordt er regen voorspeld. De kans is echter dat deze voorspelling lokaal niet plaatsvind of dat het een kleine bui is, of dat het de hele dag regent. Het weer is hier nu eenmaal moeilijk te voorspellen. Daarbij kan het omgekeerd ook gebeuren. Dat er geen regen voorspeld wordt en dat je de hele dag in de regen loopt. Het beste wat je kan doen is de gletsjer gewoon bezoeken wanneer je daar zin in hebt en je op alles voorbereiden.

Wanneer je onze foto’s bekijkt zie je direct dat onze kleding gedurende de dag sterk wisselt. Het weer kan namelijk omslaan van heel koud naar zonnig warm en andersom..

Door onderstaande spullen mee te nemen, ben je klaar voor alle omstandigheden!

 

vakantie Oostenrijk » SalzburgerLand » Bezoek aan de Weißsee gletsjer in de zomer

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..