Bergfamilie.nl
- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Bobby’s kindvriendelijke wandelroute in Obertauern

Frank van Delden

Laatste update:

Zomer obertauern, wandelen met kinderen
De knikkerbaan (en kijk dat uitzicht!)

Bobby is de mascotte van Obertauern. In de winter kunnen kinderen in Bobby’s sneeuwtuin leren skiën of boarden en in de zomer kunnen ze met Bobby rond het bergmeer wandelen (deze bergwandeling heet Bobby am See). Sinds vorige zomer is de speeltuin op bijna 2.000 meter hoogte verder uitgebreid met een knikkerbaan. En op het meer kan je allerlei leuke activiteiten ondernemen. Uiteraard zijn we gaan kijken op deze mooi plek en hebben we wat tips voor je verzameld.

Bobby kinderwandeling in Obertauern.

Lopen of lekker met de lift omhoog

Je kunt er voor kiezen om vanuit het dorp naar het startpunt van de wandeling te lopen. De wandelroute er naar toe is niet zo steil en gaat over een breed pad. Reken op ongeveer drie kwartier lopen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de gondel te nemen, deze brengt je in een paar minuten 300 meter omhoog. Voor onze kinderen is de gondel deel van het avontuur, en raden daarom  iedereen aan om de lift te nemen. Voor de kosten hoef je het trouwens niet te laten. Een familieticket (2 volwassenen en max. 3 kinderen) kost slechts 36,50 euro.

Skilift zomer obertauern
De skilift gaat ook in de zomer.

Stempels verzamelen

Wanneer je met de lift gaat, krijgen de kinderen van de liftmedewerkers een soort stempelkaart. Hiermee kunnen ze tijdens de wandeling stempels verzamelen, waarmee ze na afloop van de wandeling een leuke beloning kunnen afhalen bij ‘Die Talstation’ het restaurant bij het dalstation van de lift. Voor kinderen tot een jaar of 12 zorgt de stempelkaart er voor dat ze enthousiast van de ene stempelplaats naar de andere wandelen. Zorg dus dat je hem niet kwijtraakt.

Stempels verzamelen bij de bobby wandeling in Obertauern
De kinderen doen hun best om alle 8 stempels te verzamelen.

Acht speelplaatsen

Onderweg kom je langs acht verschillende speelplaatsen, waar de kinderen zich kunnen uitleven. Zo kom je langs een hindernisbaan, watermolen, ondergrondse speelplek en een mooi uitzichtpunt.

Speeltuinen in Obertauern in de zomer
Genoeg te doen op de speelplaatsen in Obertauern.

De knikkerbaan is één van de hoogtepunten

Voor onze kinderen is de knikkerbaan het hoogtepunt van de wandeling. Voor 2 euro koop je een grote houten knikker waarmee een 100 meter lange knikkerbaan kan worden afgelegd. Onderweg gaat de knikker door allerlei hindernissen en langs koebellen, die zorgen voor de nodige lawaai. Onze kinderen vonden het erg spectaculair en kunnen zich alleen bij de knikkerbaan al uren vermaken.

De knikkerbaan in Obertauern is in de zomer heel leuk voor kinderen
De kinderen hebben veel plezier op de knikkerbaan.
Zomer obertauern, wandelen met kinderen
En kijk dat geweldige uitzicht.

Wateractiviteiten

Onderweg kom je langs twee bergmeren. Deze worden in de winter gebruikt om kunstsneeuw mee te maken (voor zo ver dat nodig is in dit sneeuwzekere skigebied). In de zomer kan je er genieten van watersport activiteiten. Op het ene meer kan je kiezen om te gaan waterfietsen of roeien. Terwijl er bij het andere meer grote supboards en peddels liggen waarmee je kunt ‘SUPpen’. Staand (of zittend) peddelen dus.

Natuurlijk kan je in beide meren ook zwemmen. Net als in vrijwel alle bergmeren is het water super schoon en heerlijk fris.

Zomer in Obertauern, zwemmen, suppen en waterfietsen
Suppen, of op een andere manier plezier maken op het water.

Samenvatting kindvriendelijk wandelroute Bobby’s

Startpunt: bij het bergstation van de Grünwaldkopfbahn.
Aantal kilometers:
ca. 4 km.
Aantal hoogtemeters: 80 meter.
Duur: ca. 2 uur (ronde). Kinderen kunnen zich hier makkelijk 4 uur vermaken.
Classificatie: eenvoudig. Zorg wel voor goede wandelschoenen.
Geschikt voor kinderen: Ja, zeer geschikt voor kinderen tot een jaar of 14.
Geschikt voor kinderwagen: Ja. De hele route gaat over brede, verharde paden. Hou er wel rekening mee dat je behoorlijk stijgt.

Onderweg heb je een prachtig uitzicht op het Hohe Tauern massief
Onderweg heb je een prachtig uitzicht op het Hohe Tauern massief

Bobby bergwandeling in Obertauern: praktische informatie en tips

Hieronder staat praktische informatie zoals openingstijden, het adres en de toegangsprijzen. Meer informatie en de meest actuele informatie is te vinden op de website van Obertauern.

Openingstijden van de skilift

De ‘Grünwaldkopfbahn’ is tussen 29 juli en 15 september dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur. Bij slecht weer is de gondel gesloten. Als je twijfelt of het skilift open is, bel dan het toerismeburo. Het telefoonnummer is: 0043 6456 7252

Adres en parkeren

Het adres van de Grünwaldkopfbahmn is: Römerstraße 14, 5562 Untertauern. Onderaan de lift bevindt zich een ruime parkeerplaats en kleine speeltuin. Parkeren is gratis.

Kosten van de skilift

De kosten voor een retour met de gondel en de stoeltjeslift zijn:

  • volwassenen:  € 17,-
  • kinderen: € 8,50
  • kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.
  • Familie met max. 3 kinderen kunnen een familiekaart kopen. Deze kost € 36,50
  • Met de SalzburgerLand card, kan je zo vaak als je wilt met de lift.
Uitzicht Obertauern in de zomer
Het uitzicht op de top is fantastisch!

Meenemen voor Bobby’s bergwandeling in Obertauern

Ben je van plan om deze wandeling te maken? Zorg dan dat je de volgende dingen aan hebt of  bij je draagt in je wandelrugzak.

Zomer in Obertauern: genieten van bergen en rust

Obertauern is vooral bekend vanwege de uitgebreide mogelijkheden voor wintersporters. Het dorp ligt op 1.800 meter en heeft daardoor een lange winter en een kort zomerseizoen. In de zomer is het echter ook een leuke bestemming voor een verblijf van maximaal een week. Het dorp ligt ideaal op de route naar het Zuiden. En is daardoor ideaal voor een langere tussenstop onderweg naar Kroatië of Italië.

Behalve deze kindvriendelijke wandeling zijn er ontelbaar veel wandelingen (wij vonden er meer dan duizend op internet). Zelf vinden wij de Alles Alm wandeling naar de Johannes waterval heel leuk. Deze is ook met kinderen leuk om te doen.

Vakantie in Schladming-Dachstein

Frank van Delden

Vanuit Oostenrijk schrijf ik over alles wat met bergen, avontuurlijke vakanties, kamperen en outdooractiviteiten te maken heeft. Mijn favoriete activiteiten zijn (toer)skiën, wandelen, (downhill) mountainbiken en fotograferen. Ik wil iedereen graag laten zien hoe veel er te zien, doen en te beleven is in de bergen.

Daarnaast heb ik inmiddels uitgebreide ervaring met het testen van de wandelschoenen, outdoorkleding, outdoorgear en gadgets.

Eerder Verschenen

Familiehotel Stern: kindvriendelijk hotel vlakbij Innsbruck

Bezoek aan de Geisterberg in Sankt Johann

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.