Kindvriendelijke bergwandeling op de Fulseck in Dorfgastein

schommelen op de fulseck

In Dorfgastein gaat in een zomer een gondel naar de top van de Fulseck. Daar stap je vervolgens op ruim 2.000 meter hoogte uit. In de zomer gaan wij regelmatig met liften omhoog om vervolgens op hoogte een wandeling te starten. Meestal doen we dit vanwege de kinderen. Ze zijn een stuk gemotiveerde wanneer ze weten dat ze met een lift mogen en er zijn vaak leuke activiteiten voor kinderen op deze wandelroutes. De Fulseck heeft echter geen uitgebreide speeltuinen zoals de Geitsterberg in Sankt Johann of de Wildkogel Arena in Neukirchen. Maar de Fulseck biedt wel iets anders. Een groene berg, druk bewoond door vele kleine dieren en met adembenemende uitzichten. Zo indrukwekkend, dat de kinderen ook zonder speeltuinen enthousiast waren. Oh, en dan heb ik het nog niet eens over de gezellige berghutten hier gehad.

In dit artikel geven we een indruk van een bezoek aan de Fulseck. Hier zijn tal van wandelingen mogelijk. Het stuk wat wij in dit artikel beschrijven ligt echter allemaal tussen het middelstation van gondel en de verschillende uitzichtpunten bovenop.

Spiegelsee

Eigenlijk bezochten we de Fulseck vanwege de Spiegelsee. Dit was voor ons toch wel een beetje de trekpleister van Dorfgastein. Ik wilde de ruige bergtoppen met mijn eigen ogen weerspiegeld zien in het smeltwater. Echter, deze zomer (2019) is de Spiegelsee leeg. Er vinden werkzaamheden plaats voor komende winter en dit magische plaatje moesten we daarom aan ons voorbij laten gaan. Kort dacht ik erover om dan een andere wandeling in het Gasteinertal te maken. Maar de kinderen stonden al te popelen bij de gondel, dus gingen we omhoog. En daarna werden we verrast met prachtige uitzichten.

gondel naar fulseck

De uitzichtpunten op de top van de Fulseck

We liepen eerst van het ene naar het andere uitzichtpunt. En vanaf ieder punt zagen we weer iets nieuws. Voor de kinderen was de verrekijker met interactieve informatie over de omliggende bergtoppen het hoogtepunt. Alle toppen die we eerder beklommen hadden werden gezocht en gevonden. Nadat we van de uitzichten vanaf de bergtoppen genoten hebben, kan er even gespeeld worden in de bergspeeltuin. Door de kinderen dan, ik neem liever even plaats in het panoramarestaurant.

uitzicht fulseck

Krachtplaatsen

Krachtplaatsen zijn plaatsen waar krachtige aardstraling aanwezig is. In Dorfgastein zijn meerdere krachtplaatsen gevonden en aangetoond door onafhankelijke experts. Een van deze plekken staat aangegeven op de wandelkaart en we besluiten hierheen te lopen. We leggen allemaal een grote steen op de krachtplaats neer en proberen om samen met de steen, negatieve gevoelens achter te laten. Deze opdracht staat aangegeven op het bordje bij de krachtplaats dus we doen ons best om deze instructie op te volgen.

Wandeling naar het middelstation

Vandaar uit wandelen we richting het middelstation van de gondel. Een makkelijke wandeling waarbij we niet veel andere mensen tegenkomen. Een enkele mountainbiker op weg naar top wel. Waar we overig diep respect voor hebben, want steil is dit stuk zeker. We picknicken aan een van de vele picknicktafels en tot onze verbazing komen we ook nog langs een opslagmeer. Helaas mag hier niet in gezwommen worden. Afkoelen doen we dan maar bij een van de kabbelende bergbeekjes onderweg. Binnen 2 uur bereiken we het middelstation. Samen met het bezoeken van de bergtoppen en de picknick zijn we dan een hele ochtend onderweg geweest.

We nemen de gondel naar beneden en begeven ons naar de thermen.

Op de Fulseck zijn misschien geen indrukwekkende bergspeeltuinen aanwezig, maar het heeft ons hart gestolen. En dat vooral vanwege de levendige natuur.

wandelen naar het middelstation

Meenemen voor een wandeling op de Fulseck

Het is natuurlijk afhankelijk van welke wandeling je wil ondernemen, maar een aantal dingen moet je sowieso bij je hebben. Zelfs voor een kleine wandeling.

Wandel je net als wij tussen het bergstation en het middelstation? Dan hoef je geen eten en drinken mee te nemen. Er zijn onderweg veel gezellige berghutten waar je terecht kunt.

Informatie en prijzen van de Fulseck gondel

Wanneer je naar Gasteinertal reist, is Dorfgastein het eerste dorp wat je tegenkomt. De Fulseck gondel is de eerste gondel. Onderaan de gondel is een ruime parkeerkaats. De prijzen van de gondel zijn als volgt:

Retour bergstation: volwassenen €26,50 en kinderen €13,50.
Retour middelstation: volwassenen €19,- en kinderen €12,50.
Gratis met Salzburgerland kaart: 6 dagen €76,- voor volwassenen en €38,- voor kinderen.
Gratis met Ski amadé zomerkaart: € 154 euro voor volwassenen, €73 voor kinderen (heel seizoen).

 

 

Bergwandelen » Kindvriendelijke bergwandeling op de Fulseck in Dorfgastein

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..