Goede verrekijker kopen: zo vind je de beste verrekijker

Op zoek naar de beste verrekijker… De afgelopen jaren zijn we massaal de natuur in getrokken. En als er één ding duidelijk is geworden de laatste maanden, dan is het wel hoe mooi de natuur is. In onze eigen woonomgeving leerden wij de natuur opnieuw waarderen. Aan de ene kant leken er meer (wilde) dieren in onze omgeving te zijn. Aan de andere kant waren we misschien ook alerter geworden?

Hoe dan ook, de verrekijker werd een onmisbaar onderdeel van onze outdoor outfit. Of we nou gingen wandelen, toerskiën of mountainbiken, de verrekijker zat in de tas. We verdiepten ons in verschillende kijkers en testten heel wat af. Dankzij de verrekijker zagen we de afgelopen maanden een steenbok, diverse reeën en de mooiste vogels in Oostenrijk van dichtbij. Uiteindelijk leidde onze zoektocht naar de beste verrekijker tot dit overzicht van favorieten. Er is namelijk een goede verrekijker voor ieder budget!

Dit is de beste verrekijker voor beginners
Photo by Ran Berkovich on Unsplash

De beste verrekijker voor iedere activiteit en budget

Er zijn verrekijkers voor verschillende doeleinde. Je kan je voorstellen dat je heel andere eisen stelt aan een verrekijker die je meeneemt tijdens het wandelen als een kijker die je tijdens een safari gebruikt. Om nog maar te zwijgen van vogels kijken en sterren kijken. Daarom proberen we in deze verrekijker test de beste optie voor verschillende activiteiten en budgetten te geven.

Eden ED 10×42 – verrekijker met beste prijs kwaliteit verhouding

Geschikt voor: wild en vogels spotten tijdens wandelingen.
Vergroting: 10 keer.
Gewicht: 727 gram.
Wat is leuk: klein, compact, optische prestaties.
Wat is minder: relatief zwaar.
Deze verrekijker kopen: voor 399 euro online verkrijgbaar.

Samen met de Swarovski verrekijker, behoort deze Eden verrekijker tot onze favorieten. Het voordeel van de Eden ED is dat de prijs een stuk aantrekkelijker is, hij kost slechts een kwart van de Swarovski kijker. Hij heeft wel iets minder scherpte (met name langs de randen) en weegt een stuk meer. Alhoewel we de Swarovski variant graag hadden gehouden, kiezen we als recreatieve gebruikers toch voor deze scherp geprijsde Eden ED variant. Aangezien onze kinderen ook graag de kijker gebruiken, gaat er wel eens iets kapot. En dat is met een scherp geprijsde variant net iets minder pijnlijk. Dat neemt overigens niet weg dat deze verrekijker haarscherp beeld geeft waardoor je snel kan zoeken en oriënteren. Het instellen is super makkelijk en dankzij de bevestiging van de lensdoppen is de kans dat je een lensdop verliest nihil. We love it!


Verrekijker Decathlon – goedkope verrekijker voor wandelen

Geschikt voor: wandelingen.
Vergroting: 10 keer.
Gewicht: 345 gram.
Wat is leuk: lichtgewicht, past in wandelrugzak of jaszak, voor het hele gezin.
Wat is minder: zicht is niet heel scherp
Deze verrekijker kopen: voor 39,95 euro online verkrijgbaar.

Dit is de perfecte verrekijker voor wie er graag één bij zicht heeft tijdens het wandelen, maar niks groots verwacht. Een vergroting van 10x is best veel en bij beginners kan het beeld wat trillerig overkomen. Dankzij het handzame formaat hebben we hem altijd bij de hand en ook de kinderen maken er graag gebruik van. Het beeld is niet heel scherp. En wanneer de kinderen hem gebruiken, moeten we altijd even helpen scherpstellen. Maar de wandelingen die we maken, krijgen wel een leuke extra dimensie. En de kinderen zijn opeens een stuk enthousiaster als het om een korte wandeling gaat. Dat is ook wat waard ;-).


Canon verrekijker – voor vogels en sterren

Geschikt voor: vogels spotten, sterren kijken.
Vergroting: 15 keer.
Gewicht: 1200 gram.
Wat is leuk: stabiel en, waterdicht goede focus.
Wat is minder: prijzig.
Deze verrekijker kopen: vanaf 800 euro.

Wil je gelijk goed van start? Kies dan voor een model van Canon. De verrekijkers van Canon blinken uit in stabilisatie (dit zijn alle modellen waar IS achter staat). En hoe meer je inzoomt, des te fijner deze functie is. Wanneer je vogels wil spotten of sterren wil bekijken, dan is deze prijzige verrekijker de beste keuze. Dankzij de stabilisatie (wel handmatig inschakelen) kan je vogels uitstekend volgen. Deze functie maakt de camera ook geschikt voor een safari. Aangezien je tijdens een safari ook veel in beweging bent. Dankzij het waterdichte karakter kan je ook op minder mooie dagen gewoon blijven spotten. Of wanneer je in een niet geheel droge omgeving ligt te spotten.. Deze kijker is hufterproof. Het beeld is haarscherp, ook met 15 keer vergroten.


Swarovski verrekijker CL Pocket- beste optie voor tuin en wandelingen

Geschikt voor: vogels spotten, wandelen, sportwedstrijden.
Vergroting: 10 keer.
Gewicht: 350 gram.
Wat is leuk: compact en top kwaliteit.
Wat is minder: geen lensdop, draaiwiel niet makkelijk te besturen met handschoenen.
Deze verrekijker kopen: 1973 euro.

Deze kijker kwam als beste uit de tuinkijker test van Roots. Toen we dat lazen, moesten we wel verder op onderzoek uit. Want wat maakt een verrekijker geschikt als ‘beste tuinkijker’.  Dit model van Swarovski Optik (bekend om haar uitmuntende glassnijkunst) is klein, licht en van top kwaliteit. Je stopt hem zo in je jaszak of wandelrugzak. Wat ons betreft, is dat ideaal voor wandelingen, mountainbiken en zelfs toerskiën. Maar ook om mee te nemen naar een sportwedstrijd wanneer je op grote afstand van de actie zit. Het lichte gewicht is ook fijn wanneer je langere tijd achterelkaar wil kijken (geen lamme arm). Al met al een fijn kijker dus, maar hij kost dan ook best wat.


Vortex – beste prijs / kwaliteit voor vogel en watersport

Geschikt voor: vogels, wild en watersport.
Vergroting: 10 keer.
Gewicht: 860 gram.
Wat is leuk: beste prijs / kwaliteit verhouding, ook goed zicht bij schemer.
Wat is minder: voor het spotten van vogels / wild is een statief aan te raden.
Deze verrekijker kopen: 199 euro.

Met Vortex Crossfire zul je voortaan haarscherp vogels en wild spotten. De zoom van 10x vraagt in sommige gevallen om wat stabiliteit, een statief is dan aan te raden. Vortex Crossfire lijkt een duurzame kijker die heel wat jaren meegaat. Voor ‘standaard’ in de wandelrugzak vinden we hem iets te zwaar. Maar wanneer je er op uit trekt om wild of vogels te spotten, is dit een goede keuze! En ook in de dierentuin kwam deze kijker trouwens goed van pas!


Vogelbescherming verrekijker – betaalbare optie voor het goede doel

Geschikt voor: vogels.
Vergroting: 8 keer.
Gewicht: 300 gram.
Wat is leuk: scherp geprijsd en daarbij steun je de Vogelbescherming.
Wat is minder: onbekend.
Deze verrekijker kopen: 169 euro, leden krijgen nog korting.

De vogelbescherming verrekijker moet natuurlijk wel goed zijn voor vogels kijken! En daarbij steun je met de koop van dit product de Vogelbescherming. Dubbel goed dus. Wij hebben de kijker helaas niet kunnen testen. Maar als ze bij de vogelbescherming zeggen dat deze goed is, dan moeten we dat wel geloven. Hier zitten tenslotte de echte liefhebbers. Het compacte formaat, lichte gewicht en de scherpe prijs zijn natuurlijk allemaal voordelen die meetellen. Een kijker van deze omvang stop je makkelijk ‘even’ in je jaszak of rugzak. Te koop via de Vogelbescherming zelf (online).


Bresser verrekijker – beste verrekijker onder 100 euro

Geschikt voor: vogels.
Vergroting: 10 keer.
Gewicht: 740 gram.
Wat is leuk: beste verrekijker onder 100 euro.
Wat is minder: basic afwerking.
Deze verrekijker kopen: voor 56 euro via

Bresser Hunter is de beste verrekijker onder 100 euro die wij hebben gevonden. Wanneer je voor een kleine prijs, toch een goede kijker wil is dit een fijn instapmodel. Dit is een ideaal model voor wie een verrekijker koopt voor kort gebruik (je gaat op safari of wandelen in de bergen). Deze verrekijker is tevens geschikt voor brildragers.


Goede verrekijker kopen, hier let je op

Wanneer je een je je eerste verrekijker koopt, kan je direct helemaal losgaan. Er zijn prachtige verrekijkers verkrijgbaar. Sommige herkennen dieren en geven een melding op je telefoon en dan kunnen ze ook nog foto’s maken. Hoe meer we ons in kijkers verdiepten, hoe meer we verwonderd raakten. En al snel wilde ik het liefst een apparaat wat tegen de 3.000 euro aanliep. En oh wat zag deze er mooi uit! En volgens alle reviews bleek het ook nog eens een fantastisch apparaat.

Gelukkig ga ik in zo’n geval nooit over één nacht ijs en werd ik de volgende ochtend nuchter wakker. Ik bestelde twee goedkopere modellen en ging aan de slag. En wat blijkt? Als beginner gaat er al een hele wereld voor je open met een verrekijker die niet de laatste kunstjes kan. Je ziet opeens veel meer, en het meebewegen is in het begin best even een kunst. Tip 1 is dan ook: kies voor je eerste kijker niet meteen het nieuwste van het het nieuwste. Bedenk wat je wil en start ergens. Zeker als het gaat om vogels kijken in je eigen tuin.

 
Bergfamilie.nl » Gear » Goede verrekijker kopen: zo vind je de beste verrekijker

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk