Review: Fjallraven Nikka, korte wandelbroek voor dames getest

Na twee zomers vol wandelen, klimmen en klettersteigen was mijn favoriete korte wandelbroek aan vervanging toe. Een vervelend moment voor een outdoorfanatiekeling want een fijne wandelbroek is goud waard en als je die gevonden hebt, sta je hem niet graag af. Maar met Fjallraven Nikka, een korte wandelbroek voor dames, heb ik een (zeer) waardige vervanger van mijn ooit favoriete broek gevonden! Waarom? Dat lees je in deze review.

wandelbroek review

Kan deze shorts mijn favoriete korte wandelbroek vervangen?

Samenvatting Fjallraven Nikka korte wandelbroek voor dames

Ideaal voor: flinke wandelingen en trekkingen op warme dagen.
Materiaal: polyester en katoen met de G-1000 technologie.
Pasvorm: ‘curved’ deze pasvorm sluit aan bij een slank figuur.
Beschikbare kleuren: zwart, olijfgroen of wijnrood.
Wat is leuk: duurzaam, slijtvast, grote broekzakken.
Wat is minder: vrij dik materiaal, niet luchtig op warme dagen.
Kopen: beschikbaar voor 109 euro.

Review Fjallraven damesbroek Nikka

Review Fjällräven korte wandelbroek voor warme dagen.

Volledige review Fjällräven Nikka korte wandelbroek voor dames

Nikka is niet een heel vrouwelijke short. Het is meer een stoere, robuuste outdoorbroek. Het groffe materiaal, donkere kleurgebruik en grote zakken gaan zelfs richting survival modus. Voor mij (liefhebber van korte, lichte vrouwelijke outdoorkleding) was dit in eerste instantie even ‘wennen’. Ik vroeg me vooral af of de korte broek wel comfortabel zou zitten en de grove stof niet langs mijn huid zou schuren. Gelukkig is dit laatste absoluut niet het geval en heeft deze broek ondertussen mijn ex-favoriete korte wandelbroek vervangen.

fjallraven nikka bij klettersteigen

Ideaal voor wandelingen en klimtochten.

Pasvorm

De broek heeft een ‘curved fit’ pasvorm. Dit maakt deze broek ideaal voor dames met een wat voller figuur. In deze korte wandelbroek is genoeg plaats voor ronde billen en dijen. Ik ben zelf niet uitgesproken ‘curved’ maar omdat mijn taille wel een behoorlijk stuk kleiner is als mijn heupen, ben ik heel blij met deze pasvorm! Dit betekend namelijk dat de broek rond mijn taille afsluit, waar ik normaal altijd een gapend gat heb rond mijn buik. De broek valt ook wat hoger dan de gemiddelde wandelbroek waardoor een wandelshirt goed in de broek blijft zitten. Dit komt goed van pas wanneer ik in het bos naar paddenstoelen aan het zoeken ben en mezelf tegelijkertijd probeer te weren tegen teken en andere insecten. Kortom, qua pasvorm optimaal.

G-1000 materiaal

Sinds we Fjällräven kennen, kennen we eigenlijk ook het G-1000 materiaal. Deze combinatie van polyester en katoen is stevig, licht waterafstotend en ademend. Ondertussen ligt er ook standaard een blok van de bijhorende wax in de kast, zodat we de kleding kunnen waxen (dit doen we aan het einde van de zomer, voor het regenseizoen start).

Het materiaal is zo stevig dat je je afvraagt of het wel comfortabel zit. Dankzij de combinatie van polyester en katoen zit het echter veel comfortabeler dan je je voor kan stellen. Ik heb een gevoelige huid en ervaar ieder naadje of labeltje in kleding altijd als een grote irritatiefactor. In deze korte broek heb ik trekkingen van meerdere dagen gemaakt zonder me ook maar ergens aan te irriteren. Dat zegt eigenlijk wel genoeg 😉

Het grote voordeel van het materiaal is dat het slijtvast is. Zo is het na verschillende wandelingen, klimtochten en klettersteigen nog zo goed als nieuw.

veel broekzakken in deze wandelbroek

Veel broekzakken in deze wandebroek.

Duurzaam kledingmerk

We zeggen het elke keer weer. Maar één van de belangrijkste redenen waarom we zo graag outdoorkleding van Fjällräven testen is het duurzame karakter. Geen marketingverhaal, geen greenwashing, maar een oprecht duurzaam gedachtegoed. Het milieu, mensen en dieren zo min mogelijk belasten. Dit sluit geheel aan bij onze eigen duurzame filosofie. En ondertussen zijn we zó overtuigd van de oprechte intentie van Fjällräven dat ik mezelf uren onderzoek bespaar door voor dit merk te kiezen. Een fijne gedachte.

Veel bewegingsvrijheid

Mega comfortabel en veel bewegingsvrijheid.

Conclusie Fjällräven Nikka korte dameswandelbroek

Dit is een ideale korte wandelbroek voor serieuze wandelingen, trekkingen en meerdaagse tochten. De wandelbroek kan tegen een stootje en is zeer slijtvast. Geen zorgen over uitscheuren, blijven haken of splinterige bankjes en boomstammen. De broek is licht waterafstotend en vuil afstotend. Dat maakt dat je de broek meerdere dagen achter elkaar kan dragen. De ruime zakken bieden praktische opbergplaats (er past bijvoorbeeld een telefoon in, maar ook een zakmes, hoofdlamp en wandelkaart kan je hier goed in kwijt).

Ben je overtuigd en wil je deze korte wandelbroek bestellen? Bestel er dan direct een blok G-1000 wax bij. Deze wandelbroek gaat jaren mee, maar dankzij de wax blijft hij langer mooi (omdat dit beschermd tegen invloed van zon, regen en vuil). Je koopt de broek vanaf 109 euro online. Maar wees snel, want deze collectie is zeer geliefd.

 

 

wandelbroek » Review: Fjallraven Nikka, korte wandelbroek voor dames getest

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..