Zo leuk is de rodelbaan in Abtenau

Ben je op zoek naar een spannende activiteit, maar liever niet al te inspannend? Dan is een ritje met een zomer rodelbaan een aanrader. In de rodel ga je over een soort achtbaan rails de berg af. De snelheid kan je zelf bepalen door te remmen (of dat te laten). Op de rodel worden topsnelheden gehaald van zo’n 40 kilometer per uur.

Een van onze favoriete rodelbanen is te vinden in Abtenau. Hier ga je met gondel omhoog en met de rodel naar beneden. In totaal is de rodelbaan bijna 2 kilometer lang. Reken voor een retour (gondel omhoog, rodel naar beneden) op een ruim half uur. De afdaling zelf duurt zo’n 10 minuten.

zomerrodelen in Abtenau

De rodelbaan in Abtenau is een van onze favorieten.

Kinderen vanaf 6 mogen zelf sturen!

De rodelbaan van Abtenau is lang! En super tof. Je gaat een paar keer onder de grond door, doorkruist een weiland met koeien en je hebt het gevoel dat er nooit een einde aan komt. Kinderen die jonger zijn dan 6 jaar, mogen samen met hun ouders naar beneden razen. Vanaf 6 jaar mogen zelfstandig op een rodel afdalen. Bij het instappen wordt bij kinderen (en volwassenen) een veiligheidsgordel vastgemaakt. De rodelbaan is trouwens erg veilig. Door de middelpuntvliedende kracht kan de rodel niet van de baan raken. Bovendien remt de rodel automatisch wanneer de snelheid te hoog wordt.

flachau

Na het instappen wordt de riem goed vastgemaakt.

Rodelbaan abtenau

Vanaf 6 jaar mogen kinderen zelfstandig de rodelbaan af.

TIP: Combineer de rodelbaan met een wandeling

Wil je langer genieten van de natuur en het prachtig uitzicht op het Tennengebergte? Combineer een bezoek aan de rodelbaan dan met een leuke wandeling. Vanaf het bergstation starten verschillende wandelroutes waarvan de wandeling naar de Gsengalm onze favoriet is. Deze wandeling neemt zo’n 1,5 uur tijd in beslag. De lunch bij de Gsengalm is heerlijk en het uitzicht werkelijk fenomenaal!

Lunch met uitzicht in Abtenau

Lunch met uitzicht

Rodelbaan Karkogel in Abtenau: praktische informatie

Hieronder staat praktische informatie zoals openingstijden, het adres en de toegangsprijzen. Meer informatie en de meest actuele informatie is (in het Duits) te vinden op de website van de Karkogelbahn in Abtenau.

Openingstijden

De rodelbaan start direct bij het bergstation van de ‘Karkogelbahn‘, deze gondel is tussen juni en begin september dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur. In het naseizoen (begin tot eind september), is de lift en de rodelbaan alleen geopend op woensdag, zaterdag en zondag.

LET OP: als het regent, is de rodelbaan gesloten!

Adres en parkeren

Het adres van de skilift en de rodelbaan is is: Au 99, 5441 Abtenau. Hier vindt je ook een ruime parkeerplaats. Parkeren is gratis.

Kosten van entree

De prijzen voor de lift en de rodelbaan staan hieronder vermeld (prijzen zomer 2020).

  • Retour (gondel omhoog, rodelbaan omlaag): Volwassenen € 12,50 en kinderen (6-15 jaar) € 9,00.
  • Gratis met de SalzburgerLand kaart.

Gezinnen kunnen een speciale familiekaart aanschaffen. Voor 38,50 euro mogen twee volwassenen en twee kinderen met de gondel omhoog en met de rodelbaan naar beneden.

Zo veel meer te doen in Abtenau

Wil je na een bezoek aan de rodelbaan nog meer doen? Er is veel te doen in de zomer in Abtenau. Wat dacht je van een wandeling langs twee watervallen? Een panoramawandeling op de Postalm of een bezoek aan het mooie buitenzwembad.

vakantie Oostenrijk » SalzburgerLand » Abtenau » Zo leuk is de rodelbaan in Abtenau

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..