Review CamelBak MultiBev, thermosfles met cup (to go)

Een goede thermosfles is onmisbaar tijdens je outdoor avonturen op koude dagen. Sinds de berghutten gesloten zijn (vanwege lockdown) zit er standaard een thermosfles met koffie of thee in de wandelrugzak en skirugzak. Toen we de nieuwe CamelBak thermosfles (met de toch wel beetje gekke naam MultiBev) zagen, wilde we deze testen. Het ingenieuze systeem zorgt ervoor dat warme dranken 14 uur warm blijven en koude dranken 20 uur koud. Dus we bestelden een exemplaar en gingen er de afgelopen weken mee op pad. Vandaag is het tijd voor de review.

thermosfles is winter onmisbaar

De MultiBev houdt je dranken uitstekend warm tot 14 uur.

Samenvatting van review CamelBak MultiBev thermosfles

Materiaal: rvs.
Inhoud: verkrijgbaar in 500ml en 650ml.
Isolerend vermogen: houdt dranken 14 uur warm en 20 uur koud.
Wat is leuk: isolerend vermogen, de beker en het design.
Wat is minder: prijzig.
Kopen: online verkrijgbaar vanaf 54 euro.

multibev camelbak

Multibev van CamelBak houdt dranken lang warm.

Volledige review CamelBak MultiBev

In onze thermosfles test hebben we het al verklapt: CamelBak MultiBev is dé favoriet van dit moment. En dan hebben we een kast vol thermosflessen om uit te testen. Niet verkeerd toch?! Waarom de MultiBev favoriet is? Om deze redenen.

Super strak design

Zelf hebben we de witte variant, maar dit was eigenlijk een beetje noodlottig zo gelopen. De kekke roze en groene variant waren namelijk nog niet leverbaar op het moment dat we wilden bestellen. En geduld is nou niet bepaald mijn sterkste kant. Maar zelfs de relatief ingetogen witte variant is gewoon een plezier voor het oog. Niet belangrijk, maar wel fijn. Er gaat toch elke keer weer een klein beetje extra geluk door me heen als ik deze thermosfles tevoorschijn haal.

De beker drinkt zó fijn

Niet elke thermosfles wordt geleverd met een beker. En de thermosflessen die wel met een beker geleverd worden, hebben dan vaak een enigszins onaangename beker. Vanwege de ribbels aan de binnenkant waarachter je koffie of thee blijft hangen. Of de beker lekt langs je mond. Of de beker wordt aan de buitenkant net zo heet als de drank zelf.

De MultiBev heeft dus een fijne beker. De beker zit aan de onderkant van de fles en is voorzien van een antislip voet. De beker isoleert, dus wordt niet warm. Het heeft geen rare structuren of ribbels en is lekker groot. Oh ja, daarbij geeft hij geen smaak af. Alleen maar fijn dus.

Coffee to go

Het handige van de zogenaamde ‘to go’ cups is natuurlijk de anti lek deksel. Ideaal als je met je drank loopt, maar ook tijdens het autorijden of in de trein. Deze ‘to go’ deksel is in wasbare en opvouwbare variant meegeleverd. Je vind hem onder de deksel. Nice voor op reis.

Lang warm of koud houden

Camelbak MultiBev heeft een ongekend isolatie vermogen. Geen enkele andere thermosfles (uit onze collectie) houdt dranken zo goed warm. Nu is dit ook gelijk een beetje en nadeel. We hebben ons al een paar keer verbrand omdat we te snel wilden drinken.

Dankzij het materiaal (RVS) van de thermofles neemt deze geen smaak of geur aan. Je kan dus rustig de ene keer je bier hierin koud houden en de volgende keer een koffie of thee.

Camelbak multibev review

CamelBak MultiBev zit altijd in de wandelrugzak.

Conclusie Camelbak MultiBev

Camelbak MultiBev is onze favoriete thermosfles op dit moment. Met name voor warme dranken is dit de beste optie. Koude dranken drinken we toch liever uit een reguliere drinkfles, waarbij je ‘gewoon’ uit de opening kan drinken (dus zonder beker). Maar wanneer je gaat picknicken of kamperen, is dit natuurlijk een fijne optie om uit een beker te kunnen drinken en je dranken gekoeld te houden.

We hebben de thermosfles inmiddels meermaals gewassen in de vaatwasser. Heel fijn, want veel thermosflessen moet je met de hand afwassen en dan blijft er (in geval van koffie) toch vaak wat smaak in de fles hangen.

Je koop CamelBak Multibev vanaf 54 euro online. 

 

 

 

Thermosfles » Review CamelBak MultiBev, thermosfles met cup (to go)

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..