- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Review: Compressie wandelsokken van Sockwell

Maaike Meerman

Compressiesokken worden steeds populairder. Ik draag al een paar jaar compressie skisokken van Sockwell op de piste, maar sinds kort heb ik ook wandelsokken van Sockwell in de la liggen. Tijdens mijn meerdaagse wandeltochten heb ik ze uitgebreid getest. Mijn ervaring met de sokken deel ik in deze review.

Specificaties Sockwell wandelsokken met compressie

Getest model: Woman’s Ascend II Crew Hike + Outdoor.
Materiaal: merino wol, alpaca wol, nylon en spandex.
Geschikt voor: (lange) wandelingen, klimmen en hardlopen.
Wat is leuk: compressie voorkomt uitgezette voeten bij lange wandelingen.
Wat is minder: de maatvoering 39-43 is aanvankelijk wat ruim bij maat 39.
Sockwell compressiesokken kopen: voor 29,99 in laag model.

Uitgebreide review van Sockwell wandelsokken

Sockwell is een Amerikaans sokkenmerk wat compressiesokken biedt voor verschillende activiteiten en aandoeningen. Eerder probeerde ik Sockwell skisokken waarna ik eigenlijk niet meer zonder compressiesokken die piste op wilde. Sinds kort wandel ik op compressiesokken van Sockwell. Ik heb wandelkousen (welke tot onder mijn knie komen) en de wandelsokken die je in deze review ziet, tot halverwege mijn kuit. Voor de warmere maanden vindt ik met name deze variant heel fijn.

Wennen is niet nodig

Waar ik bij de skisokken van Sockwell best even moest wennen bij het aantrekken, omdat ze behoorlijk strak zitten, is dit bij de wandelsokken niet het geval. Ik trek de sokken makkelijk aan, eigenlijk net zo makkelijk als iedere andere wandelsok. Ze zitten ook niet extreem strak, maar gewoon goed.

Comfort en warmte

Dit is waar de wandelsokken van Sockwell uitblinken. Ze voelen ontzettend zacht, comfortabel (zonder te knellen bij de tenen of kuiten) en ze zakken nooit af. De eerste keer dat ik de sokken draag, vallen ze wat ruim en trek ik de hak tot aan mijn enkels (ik heb maat 39 en draag dus sokken in maat 39-43). Maar na één keer wassen ben ik van dit ‘probleem’ verholpen. Na die eerste keer wassen krimpen de sokken overigens niet verder.

Wandelsokken met compressie van Sockwell.
Aangename pasvorm.

Meer energie, minder vermoeidheid

Normaal merk ik na een ochtend wandelen dat mijn voeten een beetje uitzetten. Dit voel ik in mijn schoenen, omdat mijn voeten voorin dan minder ruimte ervaren. Uiteraard was dit voor mij een van de voornaamste redenen om deze compressiesokken te dragen. En het werkt! De hele dag kon ik wandelen, zonder dat mijn voeten uitzetten. Na aankomst in de berghut wisselde ik niet (zoals gewoonlijk) mijn sokken. Ten eerste omdat Sockwell wandelsokken niet gaan stinken (hoe fijn!) en ten tweede omdat ze gewoon erg lekker zitten.

Materiaal

De wolmix van de sokken was nieuw voor mij. Merino wol draag ik wel vaker, maar dit is de eerste keer dat ik alpaca wol probeer. Wat de combinatie precies doet weet ik niet, maar de sokken dragen heel comfortabel, veel fijner dan een dunne losse sok. Met name omdat het voorkomt dat mijn voorvoeten uitzetten. Hierdoor zitten mijn wandelschoenen ook na een hele dag wandelen nog prima. Een bijkomend voordeel is dat ik er meerdere dagen op kan wandelen, zonder dat er nare geurtjes ontstaan. Omdat de sokken grotendeels uit wol bestaan, was ik ze mee met de wolwas, waar verder vooral merino wandelshirts en sport bh’s in gaan.

Compressiesokken tot kuithoogte.
Compressiesokken tot kuithoogte.

Conclusie van Sockwell wandelsokken

Mijn nieuwe favoriet? In ieder geval wel voor lange wandelingen in warme omstandigheden. Het is echt een verrassing dat ik deze sokken zo fijn vind. Normaal houdt ik heel erg van ruimte en beweging bij mijn voeten. Ik loop graag op teenschoenen en blote voeten en in huis draag ik teensokken of geen sokken. Gek genoeg geeft het dragen van compressiesokken van Sockwell ook een vrij gevoel. Mijn voeten voelen vrijer in mijn schoenen, omdat ze niet uitzetten en tegen de zijkanten aanduwen. Ik kan mijn tenen in de sokken gewoon bewegen en het materiaal kriebelt of irriteert niet. Wanneer ik in de berghut aankom, trek ik wel zowel mijn sokken als mijn schoenen uit en ga ik op mijn slippers verder. Maar dat doe ik eigenlijk altijd, want het enige wat nog fijner is dan een paar aangename sokken, zijn blote voeten.

Ik kan de wandelsokken van Sockwell aanbevelen aan iedereen die last heeft van opgezette voeten of vermoeide voeten bij het wandelen. Het verschil is duidelijk merkbaar met gewone sokken, met name op warmere dagen. Je koopt deze sokken op de website van Sockwell voor 29,99 euro.

Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van deze expert reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.

Maaike Meerman

Ik ben gek op bergen, natuur en lekker eten. Eigenlijk ben ik altijd buiten en onderweg. In alle seizoenen, in alle weersomstandigheden en op alle manieren. Het liefst onderneem ik activiteiten met de leukste mensen die ik ken, mijn eigen gezin. Maar ik kan heel erg genieten van een vakantie met vrienden of gewoon helemaal alleen.

De afgelopen jaren heb ik ontelbaar veel avontuurlijke activiteiten ondernomen en outdoorkleding en gear getest. Op bergfamilie.nl deel ik al mijn ervaringen.

Eerder Verschenen

Onze familie vakantie in de bergen in Hotel DIE SONNE in Saalbach

Mijn solo huttentocht over de Salzburger Almenweg

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.