Bergfamilie.nl
- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Review GO-OFF Blitz fietshelm met vizier

Maaike Meerman

Laatste update:

Een fietshelm is wat mij betreft onmisbaar als je een beetje serieus wil mountainbiken. Niet alleen wanneer ik de bergen inga, ook op de fietspaden ga ik niet zonder helm op pad. In Nederland is dit misschien nog wat ongewoon, in Oostenrijk word ik eerder raar aangekeken als ik zonder helm op de fiets zit. En sinds ik van zeer dichtbij heb meegemaakt wat de gevolgen kunnen zijn van een ongeval zonder helm, maken de rare blikken mij ook niet zoveel meer uit. Dit voorjaar ontving ik een fietshelm met vizier: GO-OFF Blitz. Ik ben de afgelopen weken met deze fietshelm aan het mountainbiken geweest en ik moet eerlijk zeggen dat de helm mij positief verrast heeft. Waarom? Ik vertel het je in deze review.

Specificaties GO-OFF Blitz fietshelm met vizier

Type fietshelm: inmold e-bike helm met vizier.
Gewicht: 280 gram (= zeer licht)
Beschikbare maten: M en L.
Beschikbare kleuren: blauw-zwart, rood-zwart en geel-zwart.
Wat is leuk: zeer goede prijs – kwaliteit verhouding en lampje achterop.
Wat is minder: vizier kan niet open geschoven worden.
GO-OFF Blitz kopen: helm 39,95 euro, helm met twee vizieren 49,95 euro helm.

Meer over testpersoon Maaike

Ik ben Maaike, ik ben 41 jaar en heb een hoofdomtrek van 52 cm. Ik woon in Oostenrijk, in de bergen en zodra de sneeuw gesmolten is, zit ik graag op de fiets. Ik fiets een paar keer per week, ritten van maximaal 2 uur. Soms op mijn mountainbike en soms op mijn e-bike.

Review Gooff Blitz fietshelm met vizier.
Review GO-OFF Blitz fietshelm met vizier.

Uitgebreide review GO-OFF Blitz fietshelm met vizier

GO-OFF was voor mij een nieuw merk, ik had tot dit voorjaar nog niet van de helmen gehoord. Ze blijken niet alleen fietshelmen te maken, maar ook skihelmen. Het Nederlandse merk ontwikkeld de helmen zelf volgens haar kernwaarden vrijheid, verantwoordelijkheid en circulariteit. Zo zijn alle helmen en verpakkingen circulair. Daarbij zijn de prijzen van het merk uitermate scherp. Reden genoeg dus, om deze e-bike helm aan onze test te onderwerpen.

Pasvorm en design van de fietshelm

Mijn hoofd heeft een omtrek van 52 cm, wat klein is. Omdat de helm niet in maat S verkrijgbaar is, test ik maat M. De instelbaarheid van de fietshelm is echter groot genoeg om hem passend te maken, zonder dat het voelt alsof er een gat zit tussen mijn schedel en de helm. Bij het instellen van de helm, ratelt het mechanisme behoorlijk, hierdoor komt het een beetje breekbaar over. Maar ook na flink heen en weer draaien, blijft alles perfect werken (en kraken).

Het design is wat degelijk. De helm heeft een ronde vorm (en niet zozeer gestroomlijnd). Door de vorm van mijn gezicht komt de kinsluiting precies op het kaakbot uit, dit zit niet zo lekker. Helaas is er geen zachte afwerking op dit punt. Tot slot een mooie feature aan deze helm: een lampje aan de achterkant. Het lampje werkt op batterij en kan uit, aan of knipperend. Het knopje is snel te vinden (in het midden van het lampje) en kan dus onder het fietsen, zonder gevaar aangezet worden.

Het vizier

Ik heb de GO-OFF Blitz fietshelm met twee vizieren getest. De helm kan zonder vizier gedragen worden en is dan goed te combineren met een zonnebril. Maar een vizier houdt naast licht ook vuil en regen tegen. Daarbij kan je een gewone bril onder het vizier dragen. En omdat een vizier bijbestellen slechts 10 euro extra kost, is het gelijk een mooie test. Ik fiets op zonnige dagen met het donkere vizier, wat voldoende bescherming geeft. Op dagen dat ik geen zonnebril zou dragen, combineer ik de helm met het lichte vizier, of draag ik het zonder vizier. Het voordeel van het vizier is dat ik geen insecten in mijn ogen krijg (en heel fijn op de dagen dat er veel pollen én ook nog eens Sahara zand in de lucht aanwezig zijn).

Het zicht door het vizier is goed en het vizier is makkelijk te bevestigen en te verwijderen (met drie magneten). Dit kan je met één hand doen en zelfs onder het fietsen, mocht dat nodig zijn. Omhoogschuiven van het vizier is niet mogelijk.

Mijn eindoordeel over GO-OFF Blitz fietshelm met vizier

Deze fietshelm met vizier blinkt uit in prijs – kwaliteit verhouding. Ik gebruik deze helm graag op vlakkere stukken wanneer ik toch op hoge snelheid wil mountainbiken of fietsen. Wanneer ik bergafwaarts ga, dan kies ik echter voor een fietshelm met een hogere (MIPS) bescherming. Het donkere vizier is ideaal voor brildragers, omdat je het vizier over je reguliere bril heen kan dragen. Voor fietsers die in minder zonnige omstandigheden fietsen en hun ogen willen beschermen tegen rondvliegende insecten is het lichte vizier ideaal. Het wisselen van de vizieren gaat snel en eenvoudig. Neem wel een rugzak mee om het vizier in te bewaren, want je kan hem niet even omhoog schuiven. Je koop GO-OFF Blitz vanaf 39,95 euro in de GO-OFF webshop.

Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van deze expert reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.
Vakantie in Schladming-Dachstein

Maaike Meerman

Ik ben gek op bergen, natuur en lekker eten. Eigenlijk ben ik altijd buiten en onderweg. In alle seizoenen, in alle weersomstandigheden en op alle manieren. Het liefst onderneem ik activiteiten met de leukste mensen die ik ken, mijn eigen gezin. Maar ik kan heel erg genieten van een vakantie met vrienden of gewoon helemaal alleen.

De afgelopen jaren heb ik ontelbaar veel avontuurlijke activiteiten ondernomen en outdoorkleding en gear getest. Op bergfamilie.nl deel ik al mijn ervaringen.

Eerder Verschenen

Ons avontuur op de familievriendelijke Via Ferrata in Avoriaz

Stinkende wandelschoenen? Niet met deze tips!

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.