Bergfamilie.nl
- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Tip voor een regenachtige dag: ons bezoek aan museum Nationalparkwelten Hohe Tauern

Maaike Meerman

Laatste update:

Spelen in Nationalparkwelten Hohe Tauern.
Het leven van een marmot in Nationalparkwelten Hohe Tauern.

Nationalpark Hohe Tauern is een indrukwekkend beschermd natuurgebied in de Oostenrijkse Alpen. Wij hebben meerdere malen verschillende delen van het nationale park bezocht en zijn altijd weer diep onder de indruk. Nationalparkwelten Hohe Tauern is de naam van het museum over dit bijzondere natuurgebied. Het museum is vinden in Mittersill en gratis te bezoeken met diverse gastenkaarten én met de SalzburgerLand card. Wij bezochten dit museum met onze kinderen na een wintersport in Wildkogel Arena. We vinden dit museum zó leuk, dat we hem graag als tip meegeven voor iedereen die in de buurt van Mittersill komt. Al is het maar voor een regenachtige dag.

Nationalparkwelten is het museum van Nationalpark Hohe Tauern

Het museum bevindt zich in Mittersill en is gericht op kinderen en volwassenen. Voor kinderen is er ruimte om te leren en te spelen. Zo kunnen ze als bergmarmotten door een doolhof kruipen, een 3D film over het ontstaan van de Alpen bekijken en zijn er vele interactieve puzzels en spelletjes speciaal gericht op kinderen. Veel van de informatie is in het Engels en het Duits, maar als de ouders bereid zijn te vertalen, kan het hele gezin hier veel leren over verschillende bomen, kruiden, dieren en planten in het natuurgebied.

Bij onze kinderen was het bij elkaar zoeken van dieren, hun voetsporen en bijhorende poep favoriet. En zo leerden wij dat niet de hond van de buren, maar een steenmarter in onze tuin gepoept had… best fijn om te weten.

De vier seizoenen in het museum bekijken.
De vier seizoenen in een paar minuten.

Plan voor een bezoek ongeveer 1,5 uur tot 4 uur

Voor het bezoek aan het museum moet je minimaal 1,5 uur uittrekken. Wij dachten hier de eerste keer ‘even’ een uurtje te gaan, maar dat is echt veel te kort. Uiteindelijk bleven we 2,5 uur, toen moesten we echt naar huis. Maar we hadden met gemak nog langer kunnen blijven.

Wanneer je een kort bezoek plant, sla dan in ieder geval de 360 graden panorama bezoekruimte niet over. Ik wil hier niet teveel over vertellen, maar het is betoverend! Boven kan je de Alpen bekijken vanuit het perspectief van de adelaar, dit mag je ook zeker niet missen!

Favorieten in Nationalparkwelten

Verder hebben we veel persoonlijke favorieten, maar die zijn voor iedereen verschillend. Zo is er een schat aan informatie over edelstenen, over de dieren in het park en over de veelzijdigheid aan bomen en bloemen die in het park groeien.

Kortom, ben je (in de buurt) van Mittersill? Breng dat zeker een bezoek aan dit bijzondere museum. En vergeet niet op weg naar huis een pakje kruidenthee uit de museumwinkel mee te nemen. Zo kan je thuis nagenieten van de bijzondere kruiden uit Hohe Tauern, een van onze favoriete theesoorten die zeker de moeite waard is.

Nationallparkwelten Mittersill.
Nationalparkwelten Hohe Tauern in Mittersill.

Informatie over het Hohe Tauern museum in Mittersill

Je vindt het museum in Mittersill op Gerlossstrasse 18. De officiele naam van het museum luidt NationalparkWelten.
Openingstijden: alle dagen van 09.00 uur tot 18.00 uur.
Prijs: Volwassenen € 10,- en kinderen (vanaf 5 jaar) € 5,-.
Gratis: met o.a. de SalzburgerLand card

Watersporten in Oostenrijk

Maaike Meerman

Ik ben gek op bergen, natuur en lekker eten. Eigenlijk ben ik altijd buiten en onderweg. In alle seizoenen, in alle weersomstandigheden en op alle manieren. Het liefst onderneem ik activiteiten met de leukste mensen die ik ken, mijn eigen gezin. Maar ik kan heel erg genieten van een vakantie met vrienden of gewoon helemaal alleen.

De afgelopen jaren heb ik ontelbaar veel avontuurlijke activiteiten ondernomen en outdoorkleding en gear getest. Op bergfamilie.nl deel ik al mijn ervaringen.

Eerder Verschenen

Boomkroonpad Laax: het langste boomtoppenpad ter wereld

Review: RevolutionRace High Pile Fleece en Pace Wind Leggings getest

Ook Interessant

4 gedachten over “Tip voor een regenachtige dag: ons bezoek aan museum Nationalparkwelten Hohe Tauern”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.