Review Black Diamond Spark: comfortabele warme handschoenen

Toen het afgelopen week zo koud was in Nederland, waren een paar goede handschoenen geen overbodige luxe. Ook wanneer je op wintersport bent, zijn comfortabele handschoenen een absolute noodzaak. De finger glove van de ‘Black Diamond Spark’ is deze winter onze favoriet. In deze review vertellen we je waarom dat zo is.

 Black Diamond Spark Finger Gloves: comfortabele warme ‘wanten’

Black Diamond Spark Finger Gloves: comfortabele warme ‘wanten’

Samenvatting review Black Diamond Spark

Handschoenen ideaal voor: wintersporters, wandelen op koude dagen.
Materiaal: BD-Dry, Primaloft, fleece en geitenleer.
Boordlengte: kort (geschikt voor onder de mouw).
Wat is leuk: comfortabel, warm en aantrekkelijke prijs.
Wat is minder: slecht verkrijgbaar.
Kopen: online verkrijgbaar voor  € 74,95.

Fijne handschoenen voor wandelingen op koude dagen.

Fijne handschoenen voor wandelingen op koude dagen.

Volledige review Black Diamond Spark Lobster

Wij hebben de Spark Finger Glove getest. Deze zogenaamde ‘finger glove’, is een middenweg tussen een want en een handschoen. Bij dit model kunnen de duim en wijsvinger vrij bewegen, maar zitten middelvinger, ringvinger en pink in een vak. Op deze manier heb je het beste van twee werelden: geen koude handen, maar wel je wijsvinger vrij om te bewegen.

Black Diamond Spark is overigens ook verkrijgbaar als ‘gewone’ handschoenen of wanten. Die zijn dan gemaakt van hetzelfde materiaal, maar hebben een ander model.

Handschoenen: Black diamond.

Een lobster is ideaal tijdens de wintersport.

Materiaal: comfortabel, warm en ademend

De buitenkant van Black Diamond Spark is gemaakt van stevig leer, waardoor deze want zeer veel grip geeft en erg slijtvast is. Er zitten stevige stukken op de bovenkant van de hand. Die geven het gevoel dat de handschoen erg robuust is.

De binnenkant is gemaakt van fleece.  Hierdoor zitten de handschoenen heel erg aangenaam. De handschoenen zijn vooral favoriet omdat ze erg warm zijn. Zelfs op dagen waar de temperatuur daalt tot -20 ℃, ervaar ik geen koude handen.

De handschoenen zijn gevoerd met primaloft en voorzien van het BD dry membraam. Hierdoor is het ademende vermogen  hoog. Hierdoor zijn de handschoenen ook zeer geschikt voor meer inspannende activiteiten zoals toerskiën.

Pasvorm en maat

De handschoen is verkrijgbaar in de maten XS, S, M, L en XL.  Handschoenen van Black Diamond vallen iets aan de ruime kant, wij raden daarom aan om maatgetrouw te kiezen. Meet voor je koopt eerst je handpalm en de handlengte met een centimeter op. Daarna lees je de juiste maat in deze maattabel. Zo kan eigenlijk niet mis gaan.

Het uitzicht in de winter is adembenemend mooi

Zelfs op ijskoude dagen geen koude handen

Conclusie review Black Diamond Spark

Iedereen die op zoek is naar echt warme handschoenen voor tijdens de wintersport, of wandelen op koude dagen in Nederland, kunnen wij deze handschoenen van Black Diamond van harte aanbevelen.

Of je nu kiest voor de handschoenen, wanten of (zoals wij) voor het lobster model, koude handen zal je zeker niet krijgen. Bovendien zit  de handschoen comfortabel en is Spark zeer aantrekkelijk geprijsd.

Enige nadeel is dat de lobster variant slecht verkrijgbaar is. Gelukkig zijn ze ook verkrijgbaar als handschoenen of wanten.

Black Diamond Spark is in vijf verschillende kleuren verkrijgbaar via de webshop van Black Diamond.

Handschoenen » Review Black Diamond Spark: comfortabele warme handschoenen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. OK