Review: Helinox Chair One getest bij het kamperen

Helinox Chair One is dé lichtgewicht campingstoel. De afgelopen jaren zien we de stoel steeds vaker op de camping. En waar ik vroeger van mening was dat je tijdens het kamperen ook prima op de grond kon zitten, denken onze kinderen daar heel anders over. En dus kochten we een paar Helinox Chair One stoelen. Deze passen altijd in onze (fiets)tas, of weggestopt in de auto. Ze passen zelfs met gemak in onze strandtas. Kortom: we hadden ze echt nodig.

Omdat deze campingstoelen, met een aankoopprijs van ruim 100 euro, toch best een investering zijn, kocht ik er slechts twee. Dan konden we eerst even testen. Hoe dat beviel, lees je in deze Helinox Chair One review.

Helinox Chair One review tijdens kamperen

Helinox Chair One review tijdens kamperen

Specificaties Helinox Chair One

Zithoogte van de campingstoel: 26 cm.
Gewicht: 960 gram.
Afmeting (ingepakt): 30*10*12.
Wat is leuk: lichtgewicht, klein opvouwbaar, past in fietstas, wandelrugzak of strandtas.
Wat is minder: prijzig, pootjes zakken snel weg.
Helinox Chair One kopen: voor 109,95 euro verkrijgbaar.

Helinox Chair One is klein opvouwbaar

Helinox Chair One is klein opvouwbaar

Review Helinox Chair One

Wij hebben de stoeltjes eerst in de tuin getest, omdat ik er niet direct mee op vakantie durfde. Stel je voor dat ze niet lekker zitten, dan zitten we daar vier weken mee… In de tuin kwamen we al tot de conclusie dat dit prima campingstoelen waren voor korte trips en voor ‘erbij’ tijdens langere kampeervakanties. Uiteindelijk hebben we Helinox Chair One ruim 6 weken gebruikt, in deze review lees je uitsluitend onze eigen ervaringen.

Comfort

Terwijl ik zelf vanaf het eerste moment comfortabel zat in Helinox Chair One (leunend naar achteren, benen naar voren) hadden mijn familieleden daar iets meer moeite mee. Wanneer je graag rechtop zit, met je knieën in 90 graden, is dit niet jouw type stoel. Ik ben het type wat prima op de grond zit, op een rotsblok of hele dagen in het gras. Voor mij is deze stoel dus puur comfort. Alhoewel mijn familieleden het niet zagen zitten om in deze stoelen te eten, waren ze wel altijd bezet. Iedereen was het er unaniem over eens dat Helinox Chair One ideaal is voor het lezen van een boek, uitkijken over een meer of het drinken van een kop koffie en voeren van gesprekken.

Review Helinox maaike

Lage campingstoel.

Stabiliteit

Wanneer de ondergrond zacht is (gras of zand) dan zakt één van de pootjes weg en val je om. Dit gebeurd je ongeveer twee keer en dan ben je hier op bedacht. Het is alleen een beetje jammer als je één van de eerste twee keer toevallig net een glas wijn (of erger een hete koffie) in je handen hebt. Nu is hier wel een simpele oplossing voor,  namelijk de Ground Sheet, maar deze wordt niet standaard mee geleverd (wel hier te koop).

Klein opvouwbare puzzel

Helinox Chair One is klein en licht. De verpakking is slechts 30 cm. Ideaal voor bikepackers en trekkers. Maar het gevolg van dit soort minimalistisch design is natuurlijk dat het een bouwpakket is. Nu zijn alle onderdelen van Helinox Chair One aan elkaar verbonden door elastisch touw, hierdoor is de puzzel redelijk makkelijk op te lossen. Maar het is toch net iets meer werk dan een stoel uitklappen. En de eerste keer had ik echt even de gebruiksaanwijzing nodig.

Review Helinox Chair One comfort

Comfortabel om een boek te lezen.

Conclusie review Helinox Chair One

Helinox Chair One is absoluut een aanwinst als je ruimtebesparend en licht wilt reizen. De stoel is klein opvouwbaar, ultralicht en past in iedere tas. Daarbij zit je redelijk comfortabel. Maar als je genoeg ruimte hebt en weinig onderweg bent (lees een week op dezelfde camping blijft staan), dan is dit misschien niet de beste keuze. Op comfort lever je toch iets in. Zo legde onze zoon standaard een kussentje op het zitvlak. Je koopt Helinox Chair One online voor 109,95 euro.

 

Bergfamilie.nl » Kamperen » Review: Helinox Chair One getest bij het kamperen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.