Review Lowa Innox Evo wandelschoenen voor kind

review lowa innox evoZoonlief had nieuwe kinderwandelschoenen nodig. Dus we hebben veel gezocht, gepast en getest. Maar er was altijd wat: te stroef, te warm of een excuus om aan te geven dat de schoenen niet in de smaak vielen. Maar uiteindelijk zijn we geslaagd met Lowa Innox Evo wandelschoenen .

Er zijn ondertussen de nodige kilometers op gelopen en dus is het tijd voor een review van de wandelschoenen.

review lowa wandelschoenen kind

Samenvatting review Lowa Innox Evo

Soort schoenen: (berg) wandelschoenen voor kinderen in categorie A / B.
Materiaal: Gore-Tex.
Geschikt voor: wandelingen en bergwandelingen op onverhard terrein.
Wat is leuk: waterdicht, comfortabel en ziet er leuk uit!
Wat is minder: rond de enkel sluit de schoen niet heel strak.
Kopen: voor € 109,95 via Bever.

review lowa innox wandelschoenen kind

Complete review Lowa Innox Evo

Op zoek naar hoge wandelschoenen. Omdat we behoorlijk wat wandelen en vooral op onverhard terrein moest het een hoge wandelschoen worden. Vele wandelschoenen zijn er gepast en getest. Maar meestal zonder succes. De ene deed pijn in de enkel, de andere lief niet lekker, zat te strak, voelde zo warm of ze voldeden niet aan de technische eisen die ik zelf zo hoog in het vaandel had.

Op een middag zagen we deze wandelschoenen. Ze voelde vrij zacht, met weinig steun in de enkel. Volgens de verkoper was dit niet het geval. Deze schoen gaf wel degelijk steun, en was ook nog eens geschikt voor wandelingen in vers gevallen sneeuw.

De kleuren maakte mijn zoon enthousiast. Dus passen. En ja hoor. Eindelijk waren zijn nieuwe wandelschoenen dan gevonden. Hij hield ze aan, de oude schoenen bleven in de winkel. Het begint in ieder geval succesvol.

Waterdicht en ademend

Dat de wandelschoenen waterdicht en ademend zijn is een harde eis. We wandelen in de regen ook gewoon namelijk. En daarbij zijn mijn draken kampioenen in plassen en ander water stappen. Waterdicht dus. En ademend vanwege de zweetvoeten die ze hebben op warme dagen.

Zowel waterdicht als op ademend vermogen presteren Lowa Innox Evo wandelschoenen voor kinderen goed. Wandelsokken zijn wel echt een must in combinatie met deze schoenen. Met regulieren sokken vond mijn zoon de wandelschoenen zelfs niet goed zitten. Een wollen, strak vallende wandelsok dus. Het maakt echt een wereld van verschil en houdt de voeten droog. Ook op hete dagen.

review lowa innox kind

Profiel

In vergelijking met andere wandelschoenen voor kinderen in deze klasse (A/B) is het profiel relatief fijn. Toch hebben de wandelschoenen duidelijk grip. Op alle terrein. Er zijn ondertussen al vele kilometers mee afgelegd, ook over rotsige en natte ondergrond, maar er was altijd voldoende grip.

Comfort

Deze schoen sluit met een trekveter. Wanneer je kind een smalle voet heeft, is het raadzaam om hem of haar te helpen bij het aantrekken van de schoen. Het vereist dan enige handigheid om de schoen strak sluitend om de voet te krijgen. De schoenen kunnen ook een maat groter gekocht worden want ze vallen klein uit. Zeker bij het omlaag wandelen kan een wandelschoen beter niet te krap zitten.

Wij gaan ervan uit dat deze schoenen comfortabel wandelen. Onze zoon kiest altijd deze schoenen. Ook voor een wandeling naar de supermarkt of de voetbalvereniging. Het enige wat hij nog liever draagt zijn slippers.

Ook Lowa Innox Evo kinder wandelschoenen kopen?

Je vindt ze in de webshop van Bever voor € 109,95. Daarmee hebben deze schoenen een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Let er wel op dat deze wandelschoenen schoonmaken moet worden na elke wandeling. Reinig ze om de 5 wandelingen grondig en impregneer ze na een reinigingsbeurt.

 

 

Wandelschoenen » Review Lowa Innox Evo wandelschoenen voor kind

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..