Review Lowa Innox Evo GTX QC Junior – wandelschoenen voor kinderen die de wereld willen ontdekken

Bij Lowa vind je wandelschoenen voor de hele familie. Dit jaar hebben we allemaal een paar wandelschoenen van Lowa getest voor lange wandelingen in de bergen. Onze zoon koos voor Lowa Innox Evo GTX QC, een hoge wandelschoen voor kinderen die sluit met een trekveter. Er zijn ondertussen de nodige kilometers op gelopen en dus is het tijd voor een review van deze wandelschoenen.

review lowa innox evo

Samenvatting review Lowa Innox Evo GTX QC Junior

Categorie: ‘all terrain sport’ schoenen (vergelijkbaar met categorie A / B).
Materiaal: textiel en synthetica met Gore-Tex membraan.
Geschikt voor: outdoor activiteiten en bergwandelingen op onverhard terrein.
Wat is leuk: comfortabele wandelschoenen voor alle weersomstandigheden.
Wat is minder: rond dunne enkels kan je de schoenen niet strak aansnoeren.
Kopen: adviesprijs 110 euro. Kijk hier voor een overzicht van Lowa verkooppunten.

dagtocht in hooggebergte
Dagtocht in hooggebergte in Silvretta Montafon.

Complete review Lowa Innox Evo GTX QC wandelschoenen voor kinderen

Lowa Innox Evo Junior zijn wandelschoenen voor kinderen die de wereld willen ontdekken. De schoenen zijn speciaal ontworpen voor kindervoeten en activiteiten. Daarbij is rekening gehouden met de natuurlijke drang van kinderen om onder alle omstandigheden er op uit te willen trekken. Zo kunnen kinderen de wereld ontdekken buiten de gebaande paden, op zonnige dagen, maar ook met sneeuw, wind of regen.

De eerste indruk

De wandelschoenen zien er mooi uit. Dat lijkt misschien een onbelangrijk detail, maar voor kinderen is dit zo ongeveer belangrijkste eis waar wandelschoenen aan moeten voldoen. De eerste punten zijn dus snel gescoord en de schoenen worden met veel enthousiasme aangetrokken. Wanneer we nieuwe wandelschoenen hebben, beginnen we meestal met een paar korte wandelingen om ze in te lopen. Maar in dit geval vertrekken we (door omstandigheden) direct voor een dagtocht. En ondanks dat we onze zoon aanbevelen om zijn oude wandelschoenen aan te trekken, trekt hij eigenwijs zijn nieuwe Lowa Innox  Evo wandelschoenen aan. Gelukkig is de schoen comfortabel en flexibel. Daarmee is het vanaf de eerste wandeling één van de favorieten.

Lowa wandelschoenen voor kinderen
Lowa Innox Evo is een fijne wandelschoen voor lange afstanden.

Waterdicht, winddicht en ademend

Lowa Innox Evo is een hoogwaardige wandelschoen voor kinderen. De schoenen zijn waterafstotend, zowel wanneer het regent als tijdens het oversteken van een ondiepe beek blijven de sokken droog. Het ademend vermogen zorgt ervoor dat kinderen geen last van zweetvoeten ervaren. We geven de schoenen na drie weken een reinigingsbeurt met impregneersessie en tot op heden functioneert alles optimaal.

Veel grip

In vergelijking met andere wandelschoenen voor kinderen in deze klasse is het profiel relatief fijn. Toch hebben de wandelschoenen duidelijk grip. Op alle soorten terrein. Er zijn ondertussen al vele kilometers mee afgelegd, ook over rotsige en natte ondergrond, maar er was altijd voldoende grip.

Opvallend is ook het flexibele karakter van Lowa Innox Evo. Doordat de zool niet zo stijf is, loopt onze zoon heel natuurlijk op deze wandelschoenen. Het lichte gewicht van de schoenen lijkt hier ook nog eens aan bij te dragen. Hierdoor wandelt onze zoon vol vertrouwen door de bergen en staat niets hem in de weg om onderweg te spelen.

Comfort

Deze schoen sluit met een trekveter. Hierdoor kunnen ook jonge kinderen zelfstandig hun wandelschoenen aantrekken. Bij uitdagende stukken trekken wij de schoenen nog even extra strak aan. De wandelschoenen dragen comfortabel, of we nu wandelen op zonnige dagen, bij regen of in sneeuwvelden. Het zachte materiaal vormt zich langzaam steeds meer naar de kindervoeten wat de schoenen steeds geliefder maakt.

Ondertussen worden Lowa Innox Evo wandelschoenen ook aangetrokken voor korte wandelingen naar het sportveld of bij een wandeling door de stad. Comfortabel zijn ze dus zeker!

Zelf Lowa Innox Evo GTX QC Junior wandelschoenen kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een paar hoogwaardige comfortabele wandelschoenen voor bergwandelingen, dan is dit absoluut een uitstekende keuze. De schoenen zijn waterdicht, winddicht en ademend en bieden veel grip. Onze zoon maakt hier lange bergwandeltochten op door onverhard terrein, maar ook korte wandelingen door het bos. En soms trekt hij ze ook aan naar school of naar de sportvereniging. We kunnen in ieder geval constateren dat de schoenen lekker zitten, zijn voeten droog houden en zonder klagen hele dagen laten wandelen. En dat is heel wat waard!

De schoenen kosten 110 euro en zijn verkrijgbaar bij een van de Lowa verkooppunten in Nederland.

Wandelschoenen » Review Lowa Innox Evo GTX QC Junior – wandelschoenen voor kinderen die de wereld willen ontdekken

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..