Review: Lowa Explorer GTX Mid, comfortabele wandelschoenen voor bergwandelingen

Lowa Explorer is ontworpen voor avontuurlijke vrouwen die onder alle weersomstandigheden erop uit willen trekken. Deze wandelschoenen voor dames zijn gemaakt zodat je altijd in beweging kan blijven, of het nu gaat om dagtochten, pelgrimstochten of bergwandelingen. Dat klinkt als dé ideale wandelschoen voor mij! De afgelopen weken trok ik er op deze wandelschoenen op uit om de proef op de som te nemen. In deze review lees je alles over mijn ervaring met Lowa Explorer GTX Mid.

wandelschoenen Lowa Explorer GTX Mid

Samenvatting van review Lowa Explorer GTX Mid

Materiaal: 80% suède, 20% textiel, Gore-tex membraan.
Categorie wandelschoenen: trekking.
Uitermate geschikt voor: wandelingen in de bergen, lange tochten, huttentochten.
Wat is leuk: waterdicht, ademend, geen zweetvoeten en veel grip.
Wat is minder: deze populaire wandelschoenen zijn snel uitverkocht.
Kopen: voor 200 euro bij diverse winkels.

Wandelschoenen voor dames, uitzicht op de berg...

Volledige review Lowa Explorer GTX Mid wandelschoenen

Ik heb Lowa Explorer uitvoerig getest tijdens diverse huttentochten in de Alpen. Daarnaast heb ik er verschillende dagtochten (inclusief klettersteig) mee gemaakt. Onderweg hebben we alle mogelijke weersomstandigheden gehad. In deze review zijn al deze ervaringen meegenomen.

Comfortabele pasvorm

Ik bestel Lowa Explorer GTX mid online. Normaal gesproken koop ik wandelschoenen het liefst in een fysieke winkel, maar ik heb al eens eerder een paar Lowa’s gehad, dus ik durf ze wel online te bestellen. Voor de zekerheid maak ik gebruik van de duidelijke maattabel op de website van Lowa.

De schoenen hebben een smalle pasvorm, voor dames met bredere voeten is er speciaal een bredere variant beschikbaar. De schoen valt bij mij als gegoten en omsluit mijn voeten vrij nauw. Dat is even wennen! Mijn oude wandelschoenen vallen ondertussen als pantoffels. Vooral de harde neus is in het begin wat wennen. Na 2 dagen zijn de wandelschoenen volledig ingelopen en wil ik niets anders meer op mijn wandelingen in de bergen! De nauwsluitende pasvorm zorgt voor veel grip en stabiliteit en de stevige neuzen helpen mij vol vertrouwen steile en rotsige beklimmingen door.

Stevige zolen met veel grip

Op het eerste gezicht lijkt de zool van Lowa Explorer vooral flexibel. Het voetbed is opvallend zacht en comfortabel en ik kan mijn voeten goed afrollen. Op de eerste regenachtige dag ontdek ik dat de zolen daarbij ook nog eens heel veel grip hebben. Ik sta stabiel op natte boomwortels, stap door glibberige beekjes en wandel nog even vlot over glibberige keien en rotsen. En dankzij de ronde, harde neuzen kan ik ook prima een stuk klimmen met deze wandelschoenen. Ideaal voor een veelzijdige wandeltocht dus!

Waterdicht, winddicht en ademend

Over de technische prestaties van Lowa Explorer GTX mid heb ik eigenlijk alleen maar lof. Ik stap door stroompjes en wandel door de regen. Het water loopt zo langs mijn schoen en de binnenkant blijft droog. Daarbij heb ik op warme dagen geen last van zweetvoeten. De schoenen hebben duidelijk een groot ademend vermogen. Het prachtige suède heeft wel wat te lijden onder het droge berglandschap boven de boomgrens. Het opstuivende zand lijkt aan het materiaal te ‘plakken’. Dus ’s avonds sta ik nog snel de schoenen even af te borstelen.

Het oog wil tenslotte ook wat 😉

Duurzame wandelschoenen voor dames

Bij Lowa staat kwaliteit voorop. Kwalitatief goede wandelschoenen zijn automatisch een duurzame keuze. Je hoeft ze tenslotte minder vaak te vervangen. Daarbij kan bij Lowa Explorer de zool vervangen worden wanneer deze versleten is. Door je schoenen te laten verzolen bespaar je geld en kostbare grondstoffen. Kijk hier voor meer informatie over het vervangen van onderdelen aan deze fijne wandelschoenen.

Conclusie Lowa Explorer GTX mid wandelschoenen voor dames

Ik kan wel zeggen dat Lowa Explorer tot mijn favoriete wandelschoenen behoort. Voor tochten boven de boomgrens en wandelingen onder alle weersomstandigheden is dit mijn eerste keuze! De schoenen sluiten nauw om mijn voeten en bieden daarmee veel stabiliteit en grip. Ik kan er hele dagen op lopen zonder pijn of ongemak. Daarbij blijven mijn voeten onder alle omstandigheden droog en warm. Tot slot zijn dit heerlijke wandelschoenen voor dames die met bepakking wandelen. De comfortabele zool geeft zoveel demping, dat je ook met wat extra kilo’s op je rug comfortabel door kan wandelen. Je koopt Lowa Explorer bij verschillende aanbieders, een compleet overzicht van aanbieder vind je hier.

Wandelschoenen » Review: Lowa Explorer GTX Mid, comfortabele wandelschoenen voor bergwandelingen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..